نجات قیمت فولاد از وابستگی به ارز نیمایی

نایب‌رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس از حذف فرمول فعلی تنظیم بازار در طرح نهایی مجلس که به صحن علنی ارائه شده، خبر داد و تاکید کرد: قرار است نرخ فولاد در بازار داخلی کشور از وابستگی به نوسانات ارز نیمایی نجات یابد. ما معتقدیم که می‌توان با کنترل عرضه و تقاضا و بدون قیمت‌گذاری دستوری البته به شرط عرضه تمامی محصولات در بورس کالا، نرخ فولاد را کاهش داد.
علی جدی

به گزارش فولادبان؛ در حالی که قیمت مقاطع فولادی از ابتدای سال تا کنون بیش از دو برابر شده و بازار فولاد ماه‌هاست که از تنش‌های ارزی ناشی از فرمول تنظیم بازاری موجود و البته عرضه نشدن کافی شمش، ورق و مقاطع فولادی در بورس کالا رنج می‌برد، چند هفته‌ای است که دولت و مجلس دریافته‌اند که نظام فعلی توزیع و قیمت‌گذاری فولاد در کشورمان دارای اشکالات بسیاری است و برای این که سرمایه مصرف‌کننده نهایی در کوره گرانی محصولات فولادی ذوب نشود، هم باید فرمول‌های قیمت‌گذاری کنونی را تغییر کند و هم باید راهکاری برای عرضه کافی تمامی محصولات فولادی در بورس کالا اندیشیده شود.

در همین حال، علی جدی، نایب‌رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز که در هفته‌های گذشته به طور جدی موضوع تغییر شیوه قیمت‌گذاری محصولات فولادی و طرح مجلس برای مدیریت بازار فولاد را پیگیری کرده است، در گفت‌وگو با خبرنگار ما از حذف فرمول فعلی تنظیم بازار در طرح نهایی مجلس که به صحن علنی ارائه شده، خبر داد و تاکید کرد که قرار است نرخ فولاد در بازار داخلی کشور از وابستگی به نوسانات ارز نیمایی نجات یابد.

وی همچنین با تاکید بر این که مجلس به دنبال عرضه تمامی محصولات فولادی در بورس کالاست، ادامه داد: از آنجایی که میزان تولید فولاد در کشورمان بیشتر از نیاز داخلی است، معتقدیم که می‌توان با کنترل عرضه و تقاضا و بدون قیمت‌گذاری دستوری البته به شرط عرضه تمامی محصولات در بورس کالا، نرخ فولاد را کاهش داد.

جدی در ادامه درباره آخرین تحولات طرح پیشنهادی مجلس برای مدیریت بازار فولاد نیز توضیح داد: هفته گذشته طرح مدیریت بازار فولاد در کمیسیون  صنایع به تصویب نهایی رسید و اکنون این طرح در نوبت مطرح شدن در صحن علنی مجلس قرار دارد.

نایب‌رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس از حضور وزیر صمت در جلسه روز سه‌شنبه این کمیسیون نیز خبر داد و گفت: قرار است که دو روز دیگر آقای رزم‌حسینی به کمیسیون تشریف بیاورند تا درباره آیین‌نامه دولت برای عرضه تمام محصولات فولادی به بورس کالا و طرح پیشنهادی مجلس درباره مدیریت بازار فولاد گفت‌وگو کنیم.

وی افزود: دولت می‌خواهد پیش از این که مراحل قانونی تصویب طرح مجلس در صحن علنی و تایید آن در شورای نگهبان طی شود، آیین‌نامه‌ای اجرایی را برای عرضه تمام محصولات فولادی در بورس کالا در هیات دولت تصویب کند؛ این آیین‌نامه اشتراکات زیادی با طرح ما دارد و در آن هم بحث قیمت دستوری وجود ندارد و دولتی‌ها نیز می‌خواهند با کنترل عرضه و تقاضا و افزایش حجم عرضه در بورس قیمت‌ها را کنترل کنند. البته ما به دنبال این هستیم که این مساله را به صورت قانون در مجلس تصویب کنیم تا بحث مدیریت بازار فولاد به اعمال سلیقه دولت‌های گوناگون وابسته نباشد.

جدی با تاکید بر این که در طرح پیشنهادی مجلس مجازات‌هایی قاطع برای متخلفان حوزه فولاد در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: در طرح کمیسیون صنایع و معادن برای متخلفانی که از عرضه محصولات خود در بورس کالا سرباز بزنند، مجازات‌هایی مطابق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نظر گرفته شده است و براساس این طرح هرگونه توزیع خارج از شبکه برای تولیدکنندگانی که مکلف به عرضه در بورس می‌شوند، تخلف محسوب خواهد شد.

وی در پایان به برخی صحبت‌ها مبنی بر این که کمیسیون صنایع و معادن در هنگام تدوین طرح پیشنهادی خود با اعضای انجمن تولیدکنندگان فولاد مشورت نکرده است نیز پاسخ داد و گفت: در جلسات متعددی که درباره این طرح در کمیسیون صنایع و معادن مجلس برگزار شده است، نمایندگانی از تمام اعضای زنجیره از جمله انجمن تولیدکنندگان فولاد و انجمن نوردکاران حضور داشته‌اند و حتی در یک جلسه نیز مدیران شرکت‌های فولادی بزرگ از جمله فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان حضور پیدا کردند و بنابراین در هنگام تدوین طرح پیشنهادی کمیسیون صنایع با تمام فعالان صنعت فولاد مشورت شده است.

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *