کمبود مواد اولیه و تامین انرژی مهمترین موانع تولید در صنعت فولاد 

رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت : تامین مواد اولیه بویژه سنگ آهن ،  کنسانتره و گندله و تامین برق و گاز مصرفی و سرمایه در گردش کم  شرکتها مهمترین موانع تولید صنعت فولاد است .

بهرام سبحانی در گفت‌وگو با فولادبان با اشاره به موانع تولید در محصولات فولادی افزود: مهمترین موانع صنعت فولاد صرفنظر از بحث نقدینگی و سرمایه در گردش کم شرکتها، بیشتر به کمبود مواد اولیه و تامین آنها در برخی از واحدها بخصوص درحوزه تامین  سنگ آهن ، کنسانتره و گندله بر می گردد.

وی تصریح کرد: علاوه بر این دو عامل مهم و تاثیرگذار مباحث مربوط به تامین انرژی است که در فصول تابستان و زمستان محدودیتهایی در برق و گاز کارخانه های تولیدکننده ایجاد می کند.

وی با اشاره به تامین انرژی برای کارخانه های تولید فولاد و قراردادهای متوالی این کارخانه ها با شرکت توانیر برای تامین برق  کارخانه های تولیدی گفت: تمام تولیدکنندگان محصولات فولادی با شرکت توانیر قرارداد خرید انرژی دارند منتهی درفصل گرم سال و با افزایش دما که محدودیت انرژی تشدید می شود، بیشترین فشار برای کاهش مصرف بر صنعت فولاد است.

رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود : همین شرایط در زمستان برای تامین گاز کارخانه های تولید فولاد بوجود می آید و با افت دمای شدید و برودت هوا ، کمبود گاز بوجود می آید و بناچار مصرف گاز واحدهای فولادی محدود می شود که در واقع این امر مشکل تکراری تمام فصول سال شده است .

سبحانی تاکید کرد: با توجه به نیاز این صنعت به انرژی و پیش بینی تولید فولاد به میزان 55 میلیون تن در افق 1404 تفسیر این شرایط این است که هم باید نیروگاهها به تامین برق کارخانه ها کمک کنند و هم اینکه شبکه های گازرسان برای تولید محصولات فولادی کارگشا باشند و شرکت ملی گاز به همراه وزارت نفت یاری دهنده این صنعت برای تحقق 55 میلیون تن فولاد برنامه توسعه باشند.

رییس انجمن فولاد در پایان تصریح کرد: صنعت فولاد به توسعه معادن سنگ آهن نیاز دارد و اگر فکر برای تامین مواد اولیه صنعت نشود در آینده نه چندان دور تولید دچار مشکلات اساسی خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *