یک کارشناس صنعت فولاد به فولادبان پاسخ داد:

نوسانات اخیر ارزی با بازار آهن و فولاد چه کرد؟

یک کارشناس صنعت فولاد گفت: فولاد و بازار آهن یکی از مهم‌ترین صنایع در دنیا و نمادی از پیشرفت یک کشور به شمار می‌روند. به همین دلیل است که چین به عنوان یک غول صنعتی، هم بزرگ‌ترین تولیدکننده و هم بزرگ‌ترین مصرف‌کننده فولاد در دنیا به حساب می‌آید و کاهش رشد اقتصادی این کشور با کاهش مصرف فولاد و بهبود وضعیت اقتصادی آن با افزایش مصرف فولاد همراه است.

حسن طاهری در گفتگو با فولادبان به دلایل صعودی شدی قیمت فولاد اشاره کرد و گفت: رشد اقتصادی با رونق بخشیدن به بخش تقاضا و مصرف آهن و فولاد، باعث افزایش قیمت آهن می‌شود. همچنین قیمت ارز و پول ملی هم با شاخص‌های اقتصادی یک کشور همسو بوده و می‌توان از این منظر به هر دو گزینه نگاه کرد.

وی افزود: در ارتباط با تأثیر قیمت دلار بر بازار آهن می‌توان اشاره کرد که در وهله اول اثرات روانی نوسانات ارز است که به طور مستقیم بر بازار آهن و قیمت محصولات فولادی تاثیر می‌گذارد و در بُعد بعدی از تأثیرات ارز بر بازار آهن هم می‌توان به تغییر قیمت مواد اولیه زنجیره تولید فولاد و آهن‌آلات، هزینه حمل و نقل محصولات اولیه و نهایی فولاد، میزان تمایل به صادرات و کسب درآمد دلاری توسط تولیدکنندگان محصولات فولادی و کاهش عرضه محصول فولادی در بازار داخلی اشاره کرد.

طاهری تصریح کرد: با کاهش عرضه و به دلیل هیجان خریداران، تورمی بودن اقتصاد و غیرقابل‌پیش‌بینی بودن بازار آهن مشاهده می‌شود که میزان تقاضای محصولات فولادی در زمان افزایش نرخ دلار افزایش چشمگیری پیدا می‌کند. در ادامه و با تسلط هیجان بر بازار آهن، تولیدکنندگان هم عرضه‌های خود را افزایش می‌دهند و بازار به اصطلاح نیاز خود را پیش‌خور می‌کند؛ مانند اتفاقی که در بهار سال 1401 رخ داد و محصولات فولادی با ثبت نرخ‌های تاریخی، دچار افت قیمت و رکود شدند.

این فعال صنعت فولاد بیان کرد: از تأثیرات غیرمستقیم قیمت ارز بر بازار آهن و فولاد هم می‌توان به تأثیر افزایش نرخ ارز بر اقتصاد، افزایش تورم و درنتیجه کاهش رشد صنایع مصرف‌کننده فولاد مانند ساخت و ساز اشاره کرد که در نهایت باعث ایجاد رکود در بازار آهن‌آلات می‌شود.

به گفته طاهری، کارخانه‌های داخلی تولید فولاد برخی مواد اولیه مورد نیاز در خط تولید خود مانند سنگ‌آهن، کنسانتره، گندله، گرافیت کم سولفور، سیلیکو منیزیم، منگنز و فروسیلیکو منگنز را از کشورهای دیگر وارد می‌کنند.

وی تصریح کرد: بدیهی است نرخ مورد معامله این مواد اولیه، ارزهای بین‌المللی و معمولاً دلار است و به همین ترتیب افزایش نرخ ارز باعث افزایش هزینه تولید و در نتیجه افزایش قیمت محصول نهایی می‌شود البته که تاریخ نشان داده هرگونه نوسان قیمت دلار موجب نوسان در قیمت آهن‌آلات می‌شود.

این فعال صنعت فولاد در پایان اظهارداشت: فولاد و بازار آهن یکی از مهم‌ترین صنایع در دنیا و نمادی از پیشرفت یک کشور به شمار می‌روند. به همین دلیل است که چین به عنوان یک غول صنعتی، هم بزرگ‌ترین تولیدکننده و هم بزرگ‌ترین مصرف‌کننده فولاد در دنیا به حساب می‌آید و کاهش رشد اقتصادی این کشور با کاهش مصرف فولاد و بهبود وضعیت اقتصادی آن با افزایش مصرف فولاد همراه است.

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *