خبرهای ضد و نقیض درباره تعطیلی واحدهای گندله سازی/ کدام واحدها تعطیل شدند؟

اخبار رسیده به فولادبان حکایت از تعطیلی شماری از واحدهای تولید گندله دارد تا جایی که واحد تولید گندله گهر زمین از نیمه خرداد تاکنون تعطیل شده است و حدود 10 واحد تولیدی دیگر نیز مجبور به توقف فعالیت گندله سازی خود شده اند. فولادبان برای بررسی این موضوع به سراغ سعید عسکرزاده دبیر انجمن سنگ آهن ایران رفته است.

دبیرکل انجمن سنگ آهن ایران از تعطیلی ده واحد گندله سازی درکشور خبر داد و گفت: تولید کنندگان کنسانتره ، نیازی به گندله  ندارند و کنسانتره مازاد در بازار مشتری ندارد و به علت نبود تقاضا، گندله سازان فعالیت خود را متوقف کرده‌اند.  واحدهای تولید گندله در گهر زمین، زرند ، بوچیا، اردکان و دو واحد گندله سازی در سنگان  از جمله واحدهایی هستند که مجبور به توقف فعالیت خود شده اند.

سعید عسگرزاده در گفتگو با فولادبان علت تعطیلی واحدهای گندله سازی را مداخلات مکرر دولت در بازار محصولات فولادی دانست و افزود: گزارش های کارشناسی از مازاد تولید گندله در کشور حکایت دارد و چنانچه واحدها در حال حاضر با تمام ظرفیت کار کنند بازهم مازاد خواهیم داشت که همین مسئله یعنی مازاد تولید و عرضه بسیاری از واحدهای تولیدی موجب تعطیلی آنها شده است.

وی با اشاره به تدوین طرح جامع فولاد برای صنعت فولاد ادامه داد: طرح جامع فولاد با هزینه دولت تدوین و نگارش شده و هر سال نیز رصد می‌شود اما بدون دلیل قانع کننده ای در سال 1399، مبنای صنعت استراتژیک و راهبردی فولاد اظهارات یک مدیر عامل فولادسازی قار می گیرد و نه یک طرح جامع.

این فعال معدنی اتخاذ این سیاست ها را نوعی اتفاقات همیشگی درصنعت فولاد بیان و تصریح کرد: این تصمیمات دست بردن در نظام بازار و دخالت در مکانیزم عرضه و تقاضاست و زمانی که در بازار دخالت می شود شرایط بازار کاملا تغییر می‌کند بگونه ای که اکنون در بازار گندله، محصولات اشباع و بیش از 15 میلیون تن مازاد گندله در بازار وجود دارد.

عسکرزاده با اشاره به رکود بازارهای جهانی و نبود تقاضا برای گندله گفت: شرایط بازارهای جهانی هم اتفاقا به هم ریخته و بدون ثبات است و خریداران چینی هم به علت بد عهدی مکرر تولیدکنندگان ایرانی ها به علت تبعیت از سیاست‌های یکباره و ناگهانی دولت اعتماد خود را به فروشندگان ایرانی از دست داده‌اند و از خرید گندله طفره می روند و تمایلی به خرید ندارند.

دبیرکل انجمن سنگ آهن ایران ادامه داد: شمشی ها و فولاد سازان به دلایل غیر کارشناسی ماده اولیه‌شان مازاد شده و از آنجا که دولت از سال 99  جلوی صادرات گندله را به بهانه خام فروشی گرفته عملا تولید گندله صرفه اقتصادی ندارد و اکنون ظرفیت انبارهای گندله سازان تکمیل شده است.

چندی پیش خبر تعطیلی واحدهای گندله سازی منتشر شد اما برخی مقامات دولتی آن را تکذیب کردند اما فعالان این صنعت می‌گویند این واحدها توقف فعالیت داشته‌اند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *