جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 23 تیر 1405 - 2 روز پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
طی ۹ ماهه سال مالی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ با کاهش بی‌نظیر در مصرف انرژی حاصل شد؛

رشد ۴۹۶ درصدی تولید شمش در فولاد غدیر نی‌ریز/ تولید آهن اسفنجی ۲۲ درصد افزایش یافت

شرکت فولاد غدیر نی‌ریز که امروز به عنوان یکی از تولیدکنندگان برتر در حوزه تولید محصول با کیفیت و فروش محصول فولادی در کشور شناخته شده، در مدت ۹ماهه سال مالی خود (مهر ۱۴۰۴ تا خرداد ۱۴۰۵) عملکرد قابل قبولی داشته و طی این مدت توانسته است رکوردهای قابل قبولی را به ثبت برساند.

به گزارش فولادبان، فولاد غدیر نی‌ریز، طی دوره ۹ ماهه فعالیت خود، توانسته است شمش فولادی به میزان ۴۸۶ هزار و ۵۶۶ تن تولید کند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته یعنی مهر ۱۴۰۳ تا خرداد ۱۴۰۴ (۸۱ هزار و ۶۸۹ تن بوده) شاهد رشد ۴۹۶ درصدی تولید هستیم که نشان از تحول عظیم و تدوین استراتژی‌های قدرتمند در این مجموعه فولادی دارد که توسط مدیریت ارشد این مجموعه فولادی تدوین شده است.

این افزایش تولید در حالی رقم خورده که در سال مالی جدید شرایط خاص و ویژه‌ای بر کشور حاکم بوده است؛ تحمیل ۲ جنگ بر کشور از سوی استکبار جهانی و از طرف دیگر رکود در بازار و ناترازی و بحران انرژی برای صنایع فولادی در مجموع تولید بسیاری از فولادسازان را تحت‌الشعاع خود قرار داد. با این وجود تلاش‌های مستمر سرمایه‌های انسانی فولاد غدیر نی‌ریز و مدیریت هوشمند آن سبب شد تا کمترین آسیب بر روند تولید این مجموعه فولادی برسد.

ثبت رکوردهای ماهیانه در فولادسازی

با نگاهی بر عملکرد فولادسازی، از جمله رکوردهای مهم ثبت‌شده می‌توان به ثبت رکوردهای ماهیانه تولید طی ماه‌های متوالی اشاره کرد که بالاترین مقدار ثبت‌شده در تولید شمش نیز مربوط به اردیبهشت ۱۴۰۵ با عدد ۶۲ هزار و ۱۸۳ تن است.

در بخش ذوب نیز رکوردهای قابل توجهی به ثبت رسیده است که می‌توان به ۱۶ ذوب در یک سکوئنس طی اردیبهشت ۱۴۰۵ اشاره داشت.

طی خرداد امسال در بخش نسوز نیز شاهد ثبت رکورد و افزایش عمرنسوز بودیم و ۱۰۱ ذوب در پاتیل شماره ۵ انجام شده است.

رکورد در مصرف مواد اولیه همچون انواع فروآلیاژها، الکترود گرافیتی، مواد نسوز و… در ۹ ماهه سال مالی جاری به ثبت رسیده‌اند.

ثبت رکورد حمل‌ونقل شمش در یک روز

در کنار تمامی موارد یادشده، باید به ثبت رکورد در بخش حمل‌ونقل نیز اشاره کرد که امروز دغدغه مهم بسیاری از فولادسازان است. در این راستا می‌بینیم طی خرداد ۱۴۰۵ رکورد حمل شمش آن هم در یک روز به میزان ۴۶۱۲ تن به ثبت رسیده است که رکوردی قابل قبول در این بخش به حساب می‌آید.

کاهش ۳۸ درصدی مصرف آب در فولادسازی

یکی از موضوعات مهم و چالش برانگیز در صنعت فولاد کشور، مدیریت و بهینه‌سازی مصرف آب است؛ چراکه همچون بحران انرژی، کشور درگیر کم آبی نیز بوده و همین امر موجب شده است تا صنایع فولادی تدبیری برای این موضوع بیاندیشند. در این میان، شرکت فولاد غدیر نی‌ریز با در نظر گرفتن این موضوع و تغییر در استراتژی تعریف‌شده، موفق شد در مدت ۹ ماهه سال مالی جاری، مصرف آب برای هر تن را به میزان ۳۸ درصد کاهش دهد. به این شکل که برای هرتن فولاد ۰.۵۸ متر مکعب آب مصرف کند. این درحالی است که در مدت مشابه سال گذشته مقدار مصرف ۰.۹۴ متر مکعب برای هر تن بوده و دلیل اصلی آن ثابت بودن مصرف آب و پایین بودن میزان تناژ تولید است.

صرفه‌جویی ۴۷ درصدی مصرف برق در فولادسازی

همان‌گونه که پیش‌تر اشاره شد، ناترازی انرژی هم یکی از مهم‌ترین مسائل امروز صنایع فولادی است. در این میان می‌بینیم که شرکت فولاد غدیر نی‌ریز در مدت ۹ ماهه سال جاری خود با برنامه‌ریزی و تدوین استراتژی توانسته است با این مساله را نیز با موفق رفع کند؛ چراکه می‌بینیم میزان مصرف برق در واحد فولادسازی نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۳-۱۴۰۴ با کاهش ۴۷درصدی همراه شده و توانسته با بهینه‌سازی مصرف انرژی، بالاترین میزان بهره‌وری را نیز داشته باشد. (از ۱.۹۶۴ کیلووات بر تن به ۱.۰۲۳ کیلووات بر تن رسیده و دلیل بالا بودن میزان مصرف در سال گذشته، پایین بودن میزان تناژ تولید بوده است.)

رکورد کاهش ۸۹۴ درصدی مصرف گاز در فولادسازی

در کنار آب و برق که جزو مهم‌ترین ارکان تولید در فولادسازی به شمار می‌آیند، گاز نیز همین منوال را دارد و معمولا با آغاز فصل سرما، شاهد محدودیت‌های شدید انرژی برای واحدهای فولادسازی هستیم. در این راستا می‌بینیم که فولاد غدیر نی‌ریز طی ۹ ماهه سال مالی جاری توانسته میزان مصرف گاز را به مقدار ۸۹۴ درصد کاهش دهد که رکوردی شگفت‌انگیز در صنعت فولادسازی است. این که در مدت مشابه سال مالی گذسته میزان مصرف گاز برابر با ۸۳ نرمال بر مترمکعب بوده و امسال به ۸.۷۹ نرمال بر مترمکعب رسیده که نشان‌دهنده یک برنامه ریزی دقیق و استراتژیک از سوی مدیریت مجموعه است. لازم به ذکر است که دلیل بالا بودن نرخ میزان مصرف در دوره مشابه ثابت بودن مصرف گاز و پایین بودن تناژ تولید بوده است.

نگاهی بر فعالیت ۹ ماهه واحد احیای مستقیم فولاد غدیر نی‌ریز

فولاد غدیر نی‌ریز در مدت ۹ ماهه سال مالی جاری، در واحد احیای مستقیم نیز شاهد رشد تولید آهن‌اسفنجی نیز بوده و ۶۲۵ هزار و ۳۲ تن از این محصول تولید کرده است که در مقایسه با مدت مشابه سال مالی گذشته که عدد ۵۱۰ هزارو ۸۷۰ تن بوده، رشد ۲۲.۳۵ درصدی تولید را به ثبت رسانده است.

لازم به ذکر است که بیشترین میانگین نرخ تولید ماهیانه ۱۴۰۴-۱۴۰۳ در فروردین ماه ۱۴۰۴ و به میزان ۱۱۱.۳۶ تن بر ساعت بوده و بیشترین میانگین نرخ تولید ماهیانه در ۱۴۰۴-۱۴۰۵ در بهمن‌ماه ۱۴۰۴ به مقدار ۱۱۳.۴۰ تن بر ساعت بوده و درنهایت می‌توان گفت که شاهد افزایش میانگین ریت تولید ۱۶.۲۲ درصدی نسبت به سال مالی قبل را شاهد بودیم.

در کنار مبحث تولید، واحد احیای مستقیم شرکت فولاد غدیر نی‌ریز در بخش مصرف آب نیز کاهش میانگین مصرف ۵.۶۲ درصدی بر هرتن نسبت به سال مالی قبل را به ثبت رسانده و رقم آن از استاندارد تعریف‌شده در صنعت فولاد نیز کمتر بوده است. (در ۹ ماهه ۱۴۰۳-۱۴۰۴ مقدار مصرف ۰.۸۳۰۳ مترمکعب بر تن بوده و در سال مالی جاری این عدد به ۰.۷۸۳۶ متر مکعب بر تن رسیده است.)

در مصرف برق نیز که استاندارد تعریف‌شده برای هرتن فولاد ۱۱۵ کیلووات بر ساعت بوده، در واحد احیای مستقیم فولاد غدیر نی‌ریز این عدد ۱۰۵.۱۶کیلووات ساعت برمترمکعب بوده و کاهش ۸.۴۲درصدی نسبت به مدت مشابه سال مالی قبل به ثبت رسانده است.

همچنین مصرف گاز در این واحد برای سال مالی جاری کاهش ۵.۹۶درصدی را نسبت به مدت مشابه به ثبت رسانده است. این در حالی است که مقدار مصرف استاندارد برای هر تن فولاد برابر با ۲۹۰ مترمکعب بر هر تن بوده و این عدد در ۹ ماهه امسال به مقدار ۲۷۱.۹۰ متر مکعب بر تن به ثبت رسیده است.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors