گلایه تولیدکنندگان صنایع پایین دستی آلومینیوم؛

کف عرضه‌ای که در بورس کالا نصف می‌شود

رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران گفت: بر اساس تعیین وزارت صمت عرضه شمش آلومینیوم در بورس کالا برای مصرف صنایع پایین دستی باید هفته‌ای ۱۰ هزار تن باشد که فقط ۵ هزار تن عرضه می‌شود و کسی هم پاسخگو نیست.

به گزارش فولادبان هوشنگ گودرزی رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران افزود: معاونت معدنی وزارت صمت میزان عرضه شمش آلومینیوم را به عنوان ماده اولیه صنایع پایین دستی تعیین و به بورس اعلام می‌کند و بورس معمولا این میزان را قبول نمی‌کند و کف عرضه را تغییر می‌دهد به عنوان نمونه معاونت معدنی وزارت صمت عرضه هفته‌ای ۱۰ هزار تن را اعلام می‌کند و بورس هفته‌ای ۶ هزار تن و جالب این است هفته‌ای ۵ هزار تن عرضه می‌شود.

وی در خصوص اینکه چه کسی باید پاسخگوی این وضعیت باشد، گفت: معاونت معدنی وزارت صمت می‌گوید: ما این میزان را تعیین کرده ایم، ولی شما باید به سازمان حمایت مراجعه کنید آن‌ها باید کنترل کنند، به سازمان حمایت مراجعه می‌کنیم می‌گویند: معاونت معدنی باید به ما نامه بدهد تا بتوانیم این بررسی‌ها را انجام دهیم و این موضوع در یک چرخه باطل می‌افتد که هیچکس پاسخگوی چگونگی تعیین کف عرضه و چرایی رعایت نشدن آن نیست.

گودرزی افزود: در وهله نخست تعیین میزان عرضه بر عهده معاونت معدنی وزارت صمت است، اما برای پیگیری میزان عرضه و رعایت نشدن آن وقتی به معاونت مراجعه می‌کنید شما را به سازمان حمایت ارجاع می‌دهد و حمایت هم درخواست نامه از معاونت معدنی دارد در حالی که همگی در یک مجموعه هستند.

رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم گفت: مدیریت تولید، عرضه، قیمت و مدیریت مصرف از اجزای تشکیل دهنده این صنعت است که همه این بخش‌ها چالش‌هایی را در خود دارند.

گودرزی با اشاره به مدیریت تولید صنعت آلومینیوم افزود: در وهله نخست باید میزان تولید شمش آلومینیوم در کشور را بدانیم به عنوان نمونه اگر سالانه ۷۰۰ هزار تن تولید می‌کنیم (تولید ۳۵۰ هزار تن در ۶ ماهه نخست امسال) چرا صرفا ۱۳۲ هزار تن به بازار‌های داخلی عرضه شده است درحالی که حداقل نیمی از تولید داخلی باید به بازار عرضه شود و نیم دیگر به سوآپ (معامله پایاپای) و تهاتر اختصاص یابد، این بخشی است که ما می‌گوییم برای تعیین کف عرضه باید رعایت شود. کف عرضه‌ای که از ۱۰ هزار تن آغاز می‌شود و در نهایت به ۵ هزارتن در هفته می‌رسد.

وی ادامه داد: علت اصلی این است که عموما سرمایه در گردش صنایع پایین دستی محدود است و با افزایش تورم، توان خرید یک شرکتی که پارسال ماهانه هزار تن بوده امسال به دلیل افزایش قیمت‌ها به ۷۰۰ یا ۵۰۰ تن کاهش یافته است.

گودرزی اضافه کرد: از طرفی اعتبارات بانکی بدلیل کنترل تورم بسیار محدود شده پس تولید کننده صنایع پایین دستی باید این مواد را در بازار به نرخ دیگری و با موعد ۳ ماهه و ۵ ماهه بخرد. طبیعتا سرمایه‌های سرگردان جذب این خرید‌ها می‌شود و این نرخ بالا می‌رود و در نهایت قیمت تمام شده مواد تولیدی کارخانه‌ها افزایش می‌یابد و این‌ها به تورم دامن می‌زند.

رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران گفت: سامانه بهین یاب باید براساس تولید برنامه ریزی شود یعنی بر اساس میزان تولید هر واحد، به آن مواد اولیه تخصیص دهد اجازه خرید از بورس کالا را بدهد.

وی با بیان اینکه کف عرضه باید درست محاسبه و رعایت شود گفت: وقتی عرضه کم و تقاضا زیاد باشد قیمت افزایش می‌یابد و شرایط، رقابتی خواهد شد، معنی رقابت این است که شما باید مقدار بیشتری برای مواد اولیه هزینه کنید و در نتیجه قیمت تمام شده بالا می‌رود.

 

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *