گزارش فولادبان از معاملات «پشت خطی»؛

تحلیل روزانه بازار آهن یکشنبه 22 آبان؛ فشار ارزی روی دوش پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها/ بازار قراضه سکه شد

تازه ترین خبرها از بازار فولاد از نوسان قیمت‌ها حکایت دارد.

به گزارش خبرنگار فولادبان، دلار امروز با قیمت 51 هزار و 250 تومان در بازار معامله شد که نسبت به روز گذشته کاهش نسبی را تجربه کرده است. این موضوع در بازار برخی مقاطع فولادی اثر داشت و آنها را به سمت کاهش هدایت کرد. در بازار میلگرد امروز شاهد کاهش قیمت بودیم و ثبات قیمتها در بازار ناودانی و نبشی اتفاق افتاد. پروفیل هم با افت قیمت همراه بود اما بازار تیرآهن روند صعود را پیش گرفت.

آمار تجارت کشور نشان می‌دهد تراز تجاری منفی است و واردات بیش از صادرات است. این موضوع باعث می‌شود کسری بودجه دولت بیشتر شود و به نظر می‌رسد اگر این روند ادامه داشته باشد تا پایان سال شاهد کسری 400 هزار میلیارد تومانی باشیم. در شرایط فعلی فولاد دومین ارزآور غیر نفتی ایران است و آمارهای مرکز مبادله ارز و طلا این موضوع را تایید می‌کند. به نظر می‌رسد فشار ارزی برای بازگشت ارز پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها بیشتر از قبل شده و ظاهرا فعلا خبری از برجام نیست. فولادسازان به منظور تسهیل شرایط صادرات و بازگشت ارز رفع تحریم‌ها را پیگیری می‌کنند اما اظهار نظر مقامات وزارت امور خارجه نشان می‌دهد سیاست‌ها در راستای رفع تحریم‌ها نیست و ظاهرا طرف‌های خارجی بر خلاف اظهار نظری که دارند آماده نیستند.

در بازار جهانی فولاد نیز اتفاقات زیادی افتاده است. در ترکیه شاهد افزایش صادرات و تولید فولاد بوده‌ایم. براساس داده‌های انجمن تولیدکنندگان فولاد ترکیه (TDCU) در سپتامبر ۲۰۲۳، ترکیه مصرف محصولات فولادی را با افزایش ۳۰.۳ درصدی نسبت به سپتامبر ۲۰۲۲ به ۲.۸ میلیون تن رساند. همچنین، تولید فولاد ترکیه در ماه سپتامبر به ۲.۸۹ میلیون تن رسید که ۸.۴ درصد بیشتر از مدت مشابه سال ۲۰۲۲ است. صادرات محصولات فولادی از این کشور در این ماه ۲۳.۳۵ درصد کاهش داشت، در حالی که واردات افزایش ۱۰.۹ درصدی را ثبت کرده است.

در بازار قراضه نیز
در حالی بازار بازیافت فولاد روندی رو به رشد دارد که مصرف جهانی قراضه فولاد در سال ۲۰۲۱ از ۵۰۳.۵ میلیون تن فراتر رفت و در این میان چین در تقاضا برای این محصول پیشرو است.

کشورها در حال افزایش ظرفیت بازیافت فولاد مستعمل با سرعت فزاینده ای هستند. به طوری که طبق آمار انجمن جهانی فولاد، در سال ۲۰۲۱، تقاضای چین برای قراضه فولاد به ۲۲۶.۲ میلیون تن رسید که بالاترین میزان در میان سایر بازارهای پیشرو است. از سوی دیگر در آن سال، مصرف جهانی قراضه فولاد از ۴۷۳.۲ میلیون تن در سال ۲۰۲۰ به حدود ۵۰۳.۵ میلیون تن رسید.

گفتنی است اگرچه تولید فولاد از ضایعات انرژی کمتری نسبت به تولید اولیه مصرف می کند، اما در بیشتر موارد، هنوز یک فرآیند بسیار آلاینده است، به ویژه در کشورهای در حال توسعه که فرآیند بازیافت کمتر کنترل می شود.

از سوی دیگر در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ نیز بازار بازیافت فولاد تحت تاثیر عواملی همچون تقاضا و عرضه، قیمت‌ های فلزات، تغییرات در صنایع مصرفی و تأثیرات سیاست‌های دولتی و بین‌المللی قرار داشت. ضمن اینکه به گفته کارشناسان اگر تقاضا برای فولاد در سال ۲۰۲۴ افزایش یابد، این می ‌تواند منجر به افزایش قیمت ‌ها و تحرک مثبت در بازار بازیافت فولاد شود. همچنین، اگر تکنولوژی‌ های نوین در فرآیند بازیافت فولاد مورد استفاده قرار گیرند، می‌تواند به بهبود کارایی و کاهش هزینه‌ ها منجر شود. از سوی دیگر، تأثیرات سیاست‌های دولتی و بین‌المللی نیز می‌تواند بر وضعیت بازیافت فولاد در سال ۲۰۲۴ تأثیرگذار باشد. به عنوان مثال، تغییرات در مقررات زیست‌ محیطی و استانداردهای بازیافت ممکن است تأثیر مستقیمی بر فعالیت‌های صنعت بازیافت فولاد داشته باشد.

با توجه به این عوامل، پیش‌بینی دقیق برای وضعیت بازیافت فولاد در سال ۲۰۲۴ ممکن است مشکل باشد. اما با توجه به رشد صنایع مصرفی و نیاز به منابع فلزی، می‌توان انتظار داشت که بازار بازیافت فولاد در سال ۲۰۲۴ به طور کلی در مسیر رشد و توسعه قرار بگیرد. این در حالی است که Worldsteel رشدی ۱.۷ درصدی برای تقاضای جهانی فولاد در سال ۲۰۲۴ پیش بینی کرده است.

آخرین وضعیت بازار آهن چه خبر؟

بررسی بازار آهن در روز یکشنبه نشان می‌دهد، در بازار میلگرد شرکت ها قیمت محصولات خود را 600 تومان کاهش دادند.

علاوه بر این، فروشندگان در بازار نبشی و ناودانی قیمت محصولات را ثابت اعلام کردند.

در بازار تیرآهن قیمت محصولات در بخش کیلویی 91 تومان رشد داشت و در بخش شاخه ای 45هزار تومان افزایش قیمت داشت.

در بازار پروفیل، قیمت محصولات شرکت ها 200 تومان کاهش داشته است.

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *