Please use a valid API Key فاصله ۳.۵ میلیارد دلاری تا حذف نفت از تراز تجاری کشور - فولادبان Please use a valid API Key

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

فاصله ۳.۵ میلیارد دلاری تا حذف نفت از تراز تجاری کشور

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: صادرات کشور با حرکت شتابنده رو به رشد است و فقط ۳.۵ میلیارد دلار تا خداحافظی با حذف نفت از تراز تجاری کشور فاصله داریم.

به گزارش فولادبان، سید رضا فاطمی امین امروز در همایش هفته استاندارد در محل سالن اجلاس سران کشور‌های اسلامی اظهارداشت: سال گذشته ۴۸.۵ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی و در مقابل ۵۲ میلیارد دلار واردات برای کشور به ثبت رسید که حاکی از روند رو به رشد صادرات غیرنفتی است.

وی بر لزوم اقدامات عاجل و فوری در حوزه استاندارد اشاره کرد و گفت: در این حوزه باید بر سه اقدام تمرکز کرد که در حوزه صادرات غیرنفتی، هماهنگی با موسسات و نهاد‌های استاندارد دیگر کشور‌ها به‌شدت نیاز است.

فاطمی امین  تصرثیح کرد: در این راستا، باید به استاندارد محصولات پیچیده نظیر برخی داروها، تجهیزات و … که کشور‌های کمتری قادر به تولید آن‌ها هستند، توجه کرد.

وزیر صمت بیان داشت: اکنون رتبه پیچیدگی ایران در جهان ۶۵ است که تلاش می‌شود تا این رتبه در چهار سال آینده به کمتر از ۴۰ برسد.

وی اظهار داشت: اقدام دیگر، نیاز به یکپارچگی در حوزه استاندارد است که در جلسه اخیر شورای‌عالی استاندارد مطرح و از سوی رییس‌جمهوری نیز مورد پذیرش قرار گرفت.

فاطمی امین بر لزوم تعامل با کشور‌های طرف تجاری برای تایید استاندارد‌های یکدیگر تاکید کرد و گفت: این مهم نقطه عطفی برای کشورمان خواهد بود تا از تولیدات و صادرات منبع‌پایه به صادرات محصولات پیچیده سوق یابیم و در همین راستا باید دقت و صحت برخی استاندارد‌ها اصلاح شود.

وزیر صمت یادآور شد: استاندارد سه کارکرد دارد که نخستین آن احراز حداقل کیفیت است که بیشتر برای کالا‌های نهایی موضوعیت دارد.

وی، ایجاد زبان مشترک و مدیریت دانش را دیگر کارکرد‌های استاندارد برشمرد که همه این کارکرد‌ها در پنج سطح محصول، فرآیند، سازمان، جامعه و زندگی موضوعیت می‌یابد.

فاطمی امین به چالش استاندارد ترجمه‌ای نظیر یورو۴ و یورو۵ اشاره کرد و گفت: چرا نباید مرجعیت استاندارد و استاندارد بومی در کشور داشته باشیم؟ و این یک حوزه کاری وسیع است به‌طوری که می‌توان با سازوکاری حتی اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها را به سمت تدوین استاندارد‌ها در کنار ارائه مقالات پژوهشی سوق داد و در نظام رتبه‌بندی آنان موثر کرد.

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors