دبیر کل انجمن سنگ آهن کشور با اشاره به اینکه واحدهای صنعتی کوچک نقش بیشتری در توسعه و اشتغالزایی کشور دارند، گفت: انتقاد فعالان صنعتی بیشتر در رابطه با زمان و میزان اثرگذاری نرخها روی صنایع است.
سعید عسگرزاده در گفتگو با فولادبان در رابطه با قیمتگذاری محصولات زنجیره فولاد در بورس کالا افزود: متاسفانه در بخشهای مختلف مشخص نیست تصمیمات بر چه مبنایی گرفته میشود. اگر قرار باشد بخشی از زنجیره با قیمتهای صادراتی و بخشی دیگر با قیمتهای داخلی تغییر کند، اصلاح قیمتها قطعی است.
وی با بیان اینکه خواسته فعالان اقتصادی از دولت ثبات وضعیت است تصریح کرد: واحدهای تولیدی و مردم از این گلایه ندارند که چرا نرخ دلار افزایش یافته؛ شکایت افراد این است که چرا ثباتی در بازار وجود ندارد و نمیتوان وضعیت اقتصادی را پیشبینی کرد.به دلیل اینکه همیشه فضای اضطراری اقتصادی بر بنگاهها حاکم است، فعالان دچار ضرر و زیان میشوند.
دبیر کل انجمن سنگ آهن کشور ادامه داد: اگر تصمیمی جدی در خصوص انرژی و یا چنین مواردی گرفته شود که در بازه مشخص زمانی بخشی از ظرفیتها و میزان تقاضای داخلی و میزان صادرات مشخص شود، مشکلی در بخش تأمین فولاد کشور به وجود نخواهد آمد و حتی اگر وضعیت یک تولیدکننده با این روند درست نباشد، تلاش میکند و کمبود خود را با بهرهوری اصلاح خواهد کرد.
عسگر زاده گفت: زمانی که قیمت فروش محصولات با نرخهای صادراتی و فوب خلیج فارس و برخی نرخهای دیگر محاسبه میشود و خرید مواد اولیه با عرضههای داخلی ارزیابی میشود، تناقض در زنجیره به وجود میآید و مشکلات بیشتر شامل حال واحدهای کوچک خواهد شد چون واحدهای تولیدکننده کوچک اختلاف قابل توجهی با واحدهای تولیدکننده بزرگ دارند، ولی نقش زیادی در اشتغال و توسعه متوازن کشور دارند. به همین دلیل قابل حذف شدن نیست و باید حتما آنها را سرپا نگه داشت.
وی تأکید کرد: بررسی اصلاح نرخگذاری برای انرژی توسط وزارتخانهها قابل نقد نیست، اما زمان وضع این قوانین، میزان اثرگذاری آنها روی صنایع و توجه نکردن کامل به صنایع بیشتر مورد انتقاد فعالان صنعتی است.