جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 17 بهمن 1399 - 3 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 0 دقیقه
کپی شد!
0

حمایت دستوری هم جوابگو نبود/ کاهش انگیزه سرمایه‌گذاران، کابوس بازار سرمایه

با اینکه بازار سرمایه این هفته با حمایت‌های دستوری دولت و حمایت‌های سهامداران حقوقی همراه بود، باز هم مرز حمایتی 1.2 میلیون واحدی را از دست داد و با کاهش انگیزه سرمایه‌گذاری در بورس این بازار همچنان رو به افول است.

به گزارش فولادبان؛ این روزها بازار بازارسرمایه به جاي عوامل بنيادين و تحليل ها تكنيكال بيشترتحت تاثيرعوامل خارجي حركت مي كند و در اين بين سهامداران خرد بيشترين آسيب را مي بينند، ناامیدی و بی‌انگیزگی از سرمایه‌گذاری در بورس باعث شده است که این روزها تالار شیشه‌ای در اکثر روزها نور قرمز را از خود ساطع کند و در نهایت اکثر صنایع بازار سرمایه، از جمله خودرو، فلزات اساسی و فرآورده‌های نفتی یعنی صنایع بنیادی و بزرگ بازار با کاهش ارزش هفته خود را به پایان برسانند.
فرآورده‌های نفتی هم که هفته گذشته به دستور رئیس جمهور مبنی بر جبران زیاد سرمایه‌گذاران در صندوق پالایش رشد خوبی را تجربه کرده بود، این هفته با کاهش انگیزه سهامداران برای نگه داشتن سهم‌های خود، باز هم تحت فشار عرضه قرار گرفت و در نهایت، مانند دیگر صنایع با افت قیمت همراه بود. به هر حال، این مسئله، باز هم نتوانست دردی از زیان سهامداران دوا کند و این دستکاری در روند بازار، تنها در دوره‌ای کوتاه در بازار تأثیر گذاشت و توانست شاخص کل را بالا بیاورد و نتیجه آن دوباره پایین آمدن شاخص کل از نقطه حمایتی 1.2 میلیون واحدی شد.
بعد از صحبت‌های حسن روحانی درباره واقعی نبودن ارزش دلار در کشور اين بار نوبت رييس كل بانك مركزي بود كه با اعلام اينكه دلار به زير20 هزار تومان مي رسد شوك جديدي به بازار بدهد. البته، رد شدن لایحه بودجه سال 1400 هم بی تأثیر در این ریزش‌ها نبوده است، چراکه با رد شدن این لایحه، بار دیگر اختلافات و دعوای دولت و مجلس عیان شد و در بازار سرمایه هم بیان شد.
با این وجود، شرایط بازار این هفته به گونه‌ای پیش رفت که سهم‌های بنیادی این بازار با توجه به صحبت‌های رئیس جمهور و رئیس بانک مرکزی بیشترین ضرر را تجربه کردند. بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه بر این عقیده‌اند که بالا و پایین رفتن نرخ دلار با اختلاف زیاد به ضرر سهم گروه‌هایی از جمله فلزات اساسی، فرآورده‌های نفتی و کانه‌های فلزی است که محصولات خود را صادر می‌کنند و با پایین آمدن زیاد نرخ ارز سودآوری کمتری خواهند داشت.
هفته گذشته براي شاخص فلزات اساسي بسيار تاريك بود و در بین این سهم‌ها، سهام «فولاد مبارکه اصفهان»، «فولاد آلیاژی ایران» در گروه فلزات اساسی و همچنین سهام شرکت‌های «معدنی و صنعتی گل گهر» و «معدنی و صنعتی چادرملو» افت قیمت شدیدی را تجربه کردند.
مسلم شجاعی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار فولادبان در رابطه با وضعیت بازار و دلایل افت و خیز شاخص کل در معاملات هفته جاری گفت: وضعیت این روزهای بازار سرمایه اصلا خوب نیست و علت این وضعیت بازار در هاله‌ای از ابهام است. البته، علل مختلفی می‌تواند بازار را به این سمت و سو کشانده باشد، ولی نمی‌توان گفت که یک عامل اصلی و قابل توجه داشته باشیم که عمده دلایل هم به عدم اطمینان و ابهام در بورس بازمی‌گردد.
وی تصریح کرد: این عدم اطمینان سرمایه‌گذاران به بازار سرمایه می‌تواند به شاخه‌های مختلفی تقسیم شود و سرمایه‌گذاران با قرار گرفتن بازار سرمایه در هاله‌ای از ابهام، سعی در نقد نگه داشتن سرمایه خود دارند یعنی سهامداران بازار سهمی را خریداری می‌کنند و زمانی که به یک سود مناسب رسیدند، سرمایه خود را از بازار خارج می‌کنند تا جایی که دوباره سهم مورد نظر سرمایه‌گذار افت کند و به ارزندگی برسد تا آن را خریداری کند.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به این که بازار در حال حاضر در یک سیکل گیر افتاده است، تأکید کرد: سهامداران خریدهای خود را انجام می‌دهند و در این هفته مشاهده شد که سهم‌های ارزنده‌ای مانند «شپنا» صف‌های خرید خوبی داشتند، اما افزایش عرضه این سهم‌ها است که باعث می‌شود ارزش سهم پایین بیاید.
شجاعی افزود: آمار معاملات بازار کم نیست و کارگزاری‌ها، کارمزد خود را دریافت می‌کنند. در این میان، ممکن است برخی از سهامداران متضرر شوند، ولی به هر حال، معامله می‌کنند و حالا که بازار به سمت منفی حرکت می‌کند، فروش بیشتر شده است و در این چند روزه، حدود 970 هزار میلیارد تومان از بازار خارج شده است، اما در روزهای مثبت هم به همین اندازه پول وارد بازار می‌شود. بنابراین، نمی‌توان قبول کرد که سهامداران بازار خریداری نمی‌کنند، اما این خریدها نسبت به اوایل سال، کاهش چشمگیری داشته‌اند.
وی درباره از دست دادن حمایت 1.2 میلیون واحدی بازار تصریح کرد: پیش از این هم شاهد افت شاخص کل به زیر یک میلیون و 200 هزار واحدی بودیم، اما همیشه شاخص دوباره از این نقطه بالا آمده است و به این ترتیب چند سناریو برای شاخص کل رقم می‌خورد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: اولین سناریو این است که دوباره شاخص کل بالاتر بیاید و در همین حدود، دوباره نوسان کند. سناریوی بعدی این است که شاخص از این نقطه هم پایین‌تر برود و به نقطه حمایتی بعدی خود که یک میلیون و 80 هزار واحد است، برسد و یا در سناریویی دیگر می‌توان پیش‌بینی افت شاخص تا 970 هزار واحدی را داشت که در این نقطه حمایت بسیار قوی دارد، اما این احتمال قوی است که شاخص از هیمن نقطه دوباره رشد کند و بین 1.3 میلیون واحدی تا یک میلیون و 100 هزار واحدی نوسان داشته باشد.
شجاعی با تأکید بر اینکه شاخص با عبور از یک میلیون و 480 هزار واحد، مقاومت قوی خواهد داشت، تصریح کرد: ابتدا باید دید که شاخص توانایی رد کردن این نقطه حمایتی را دارد یا خیر، اما به نظر می‌رسد که شاخص مدت‌ها به یک میلیون و 400 هزار واحد نرسد و نقطه بعدی حمایتی را رد نکند.
وی در رابطه با سرنوشت بازار سرمایه در روز شنبه هفته آتی افزود: صف‌های فروش سهم‌ها در روز چهارشنبه جمع نشدند و با این تفاسیر انتظار بازگشت بازار زیاد نیست، اما این احتمال وجود دارد که روز شنبه بازار از منفی آغاز به کار کند و در مثبت بسته شود. ما همیشه به این اشاره می‌کردیم که در بهمن ماه به دلیل سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، بازار می‌تواند مثبت باشد، اما امسال قضیه کاملا متفاوت است.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors