بر اساس گزارشها، در اکتبر 2024، جریان نفت ایران به چین بیش از 10 درصد کاهش یافته است. در همین حال، واردات نفت خام از غرب آفریقا به بالاترین سطح ماهانه در حداقل دو سال گذشته رسیده است. این تحولات بهویژه تحت تأثیر افزایش قیمت نفت ایران و اقدام پکن در صدور سهمیههای واردات بیشتر برای تحریک خرید بوده است.
به گزارش فولادبان، طبق گزارش منابع اطلاعاتی انرژی اسپکتز، پس از سالها استفاده از نفت ارزان ایران در دوران تحریمها، پالایشگاههای مستقل چین اکنون از خرید نفت ایران اجتناب میکنند.
این تغییر به دلیل فشار ناشی از قرار گرفتن در معرض سیستم بانکی ایالات متحده و تشدید تحریمهاست. این منابع پیشبینی میکنند که با روی کار آمدن دونالد ترامپ، بخش پالایشگاهی چین تحت فشار قابل توجهی قرار خواهد گرفت و دولت چین ممکن است از محدود کردن واردات نفت ایران برای به دست آوردن امتیازات سیاسی در برابر ترامپ استفاده کند.
با این حال، محدودیت دسترسی به نفت ایران میتواند هزینه مواد اولیه را افزایش داده و حاشیه سود پالایشگاهها را کاهش دهد. در نتیجه، پالایشگاههای مستقل چین، به دلیل کمیابی و افزایش قیمت نفت ایران، به خرید نفت از سایر منابع خاورمیانه و آفریقا روی آوردهاند. این تغییرات به ویژه به دلیل گسترش تحریمهای آمریکا و کاهش عرضه نفت ایران به چین در ماههای اخیر قابل مشاهده است.
بر اساس گزارشها، در اکتبر ۲۰۲۴، جریان نفت ایران به چین بیش از ۱۰ درصد کاهش یافته است. در همین حال، واردات نفت خام از غرب آفریقا به بالاترین سطح ماهانه در حداقل دو سال گذشته رسیده است. این تحولات بهویژه تحت تأثیر افزایش قیمت نفت ایران و اقدام پکن در صدور سهمیههای واردات بیشتر برای تحریک خرید بوده است.
علاوه بر این، ترامپ با تهدید به اعمال تعرفهها بر چین، کانادا و مکزیک بازار جهانی نفت را دچار تزلزل کرده است و بسیاری از سرمایهگذاران منتظر هستند تا رویکرد دولت جدید آمریکا در خصوص ایران را مشاهده کنند. به گفته تحلیلگران، انتظار میرود تحریمها علیه ایران در دوره ریاستجمهوری ترامپ شدت یابد.