در هفته جاری تحرک خاصی در بازار مشاهده نشد و به عبارتی دیگر، به دلیل کاهش اعتماد و تقاضا، حجم معاملات به شدت کاهش یافته و چرخش پول در بازار با کندی صورت میگیرد.
به گزارش خبرنگار فولادبان، هفته جاری روند افزایشی در قیمت میلگرد مشاهده شد؛ نرخ این محصول در طول هفته به صورت میانگین رشد ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومانی را در هر کیلوگرم به ثبت رساند که البته در آخرین روز هفته با تثبیت قیمت خود در محدوده ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی تثبیت شد.
همچنین نرخ تیرآهن در ششمین هفته تابستان کمی رونذ افزایشی را تجربه کرد؛ به گونهای که قیمت این محصول طی هفته جاری، رشد ۱۰۰ تومانی تا ۵۰۰ تومانی در هر کیلوگرم داشت و روز چهارشنبه با ۱۰۰ تومان افزایش به کار خود پایان داد.
بازار پروفیل اما برخلاف این محصولات، از ابتدای هفته در مدار ثابت و تا حدوی کاهشی قرار داشت. به گونهای که اواسط هفته تنها یک افت ۱۰۰ تا ۳۰۰ تومانی را به ثبت رساند و در نهایت در محدوده ۳۶ هزار و ۳۰۰ تومانی تثبیت شد.
از طرفی، قیمت محصولات نبشی و ناودانی از ابتدای هفته در کلیه مبادی فروش در روند ثابت قرار داشتند و با قیمت ۳۰ هزار و ۵۰۰ تومان و ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان هفته خود را به پایان رساندند.
گزارشها از اوضاع بازار آهن و فولاد نشان میدهد این بازار در هفتههای اخیر در وضعیت پیچیدهای به سر میبرد؛ افت شدید تقاضا، کاهش اعتماد بین خریداران و فروشندگان و افزایش نگرانیها نسبت به آینده، باعث ایجاد رکود و بیثباتی در این بازار شده است. به این صورت که سرمایهگذاران و فعالان بازار با احتیاط بسیار زیادی در حال انجام معاملات هستند و تمایل چندانی به ریسکپذیری ندارند.
از همین رو هفته جاری تحرک خاصی در بازار مشاهده نشد و به عبارتی دیگر، به دلیل کاهش اعتماد و تقاضا، حجم معاملات به شدت کاهش یافته و چرخش پول در بازار با کندی صورت میگیرد.
همچنین به عقیده برخی کارشناسان، ورود حجم بالایی از میلگرد به بازار داخلی احتمالا به تعدیل قیمت این محصول در روزهای آتی منتهی خواهد شد؛ علاوهبر این احتمال وصل شدن برق صنایع فولادی در شهریور ماه و افزایش تولید مقاطع فولادی به تعدیل قیمت آهن آلات دامن خواهد زد. البته با توجه به عدم نقدینگی در بازار، افت ساختوسازها و همچنین تعطیلیهای مذهبی در شهریور ماه، ممکن است با افت معاملات و کاهش تقاضا مواجه شویم.
ناگفته نماند در ماههای اخیر شاهد کاهش ۵ درصدی قیمت صادراتی شمش بلوم ایران بودهایم. این در حالی است که تولیدکنندگان به دلیل مشکلات متعدد از جمله محدودیتهای برق و موانع قانونی برای ارز حاصل از صادرات، نتوانستهاند به طور کامل از بازارهای جهانی بهرهبرداری کنند و تقریبا صادراتی صورت نمیگرفت.
با وجود اینکه در آستانه فصل سرما هستیم و این موانع در حال رفع شدن هستند؛ اما فرصتهای طلایی صادرات از دست رفته است. کاهش قابل توجه قیمتها در بازار جهانی باعث شده تا صادرات شمش بلوم برای تولیدکنندگان داخلی دیگر جذاب نباشد، زیرا قیمتهای داخلی به مراتب بالاتر بوده و میل به عرضه در بازار داخل بیش از بازارهای صادراتی است.
همچنین نزدیک شدن به تعطیلات و کاهش فعالیتهای اقتصادی، باعث افت تقاضا در بازار شده است. هفته آینده با وجود تعطیلی وسط هفته دوشنبه و چهارشنبه، به نظر میرسد با بازاری نیمه تعطیل مواجه خواهیم بود.
از سوی دیگر، بازار ارز در تمام طول هفته در کانال ۵۸ تا ۵۹ هزار تومانی در حال حرکت بود که نهایتاً در روز چهارشنبه ۷ شهریور ماه در محدوده ۵۹ هزار و ۵۰۰ تومانی تثبیت شد.
در این راستا، میتوان گفت هفته جاری بازار ارز بعد از برخورد به کف حمایتی خود افزایشی شد؛ قیمت دلار مجددا به کانال ۵۹ هزار تومانی برگشت و نرخ سکه با افزایش تا ۴۳ میلیون تومان بالا رفت. این رفت و برگشت قیمت در بازار داخلی درحالی بود که معاملات کاملا بیرمق دنبال میشد. به همین دلیل، معاملهگران معتقدند تا قیمتها از ناحیه رنجی خارج نشوند بازار دلار همچنان بیرمق دنبال میشود.