یک کارشناس اقتصادی گفت: پیشبینیها در سطح بینالمللی حاکی از آن است که احتمال کاهش نرخ بهره در آمریکا وجود دارد که در این صورت، با تضعیف دلار شده قیمت کالاهای اساسی و مواد اولیه صنعتی از جمله فولاد، در بازار جهانی افزایش مییابد.
مهدی سماواتی در گفتگو با فولادبان با اشاره به افزایش قیمت فولاد در بازار بیان کرد: افزایش قیمت فولاد در شرایط فعلی را میتوان به چندین عامل نسبت داد. اول از همه، تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی به دلیل مشکلات زیرساختی مانند قطعی برق تأثیر زیادی بر کاهش تولید فولاد داشته است. وقتی تولید کاهش مییابد، عرضه در بازار کم شده و این کاهش عرضه به طور طبیعی به افزایش قیمتها منجر میشود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، افزایش چشمگیر قیمت سیمان که یکی از مواد اولیه حیاتی در صنعت ساختمان بوده، به این وضعیت دامن زده است. بهویژه در مواقعی که قیمت سیمان به دلیل مشکلاتی مانند قطعی برق ۷۰ درصد رشد میکند، طبیعتاً این افزایش قیمت به سایر مواد ساختمانی از جمله فولاد نیز منتقل میشود.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه تغییرات در بازار جهانی همواره تأثیر مستقیمی بر بازار داخلی دارد، گفت: همچنین پیشبینیها در سطح بینالمللی حاکی از آن است که احتمال کاهش نرخ بهره در آمریکا وجود دارد. کاهش نرخ بهره معمولاً باعث تضعیف دلار شده و زمانی که دلار کاهش یابد، قیمت کالاهای اساسی و مواد اولیه صنعتی از جمله فولاد، در بازار جهانی افزایش مییابد.
سماواتی در پایان خاطرنشان کرد: به همین دلیل، برخی از فعالان بازار ممکن است در حال حاضر به پیشخرید فولاد روی آورده باشند تا از افزایش احتمالی قیمتها در آینده بهرهمند شوند.