کارشناس صنعت فولاد گفت: کارخانجات بزرگ فولادی را الزام کردند ۵ درصد هزینههای تولیدی خود را به نیروگاههای خورشیدی اختصاص دهند که این اقدام از بیخ و بن اشتباه است؛ چرا ایجاد زیرساخت، نیروگاه برق و پالایشگاه وظیفه دولت، وزارت نیرو و وزارت نفت است.
حسام الدین والی در گفتگو با فولادبان در خصوص الزام فولادسازان بزرگ به تولید برق اظهار کرد: کارخانجات بزرگ فولادی را الزام کردند ۵ درصد هزینههای تولیدی را به نیروگاههای خورشیدی اختصاص دهند که این اقدام از بیخ و بن اشتباه است؛ چرا که فولادسازان، تنها تولیدکننده محصولات فولادی هستند و ایجاد زیرساخت، نیروگاه برق و پالایشگاه وظیفه دولت، وزارت نیرو و وزارت نفت است.
وی با بیان اینکه تولید برق نباید بر دوش فولادسازان قرار بگیرد، گفت: ناگفته نماند شاید برای فولادسازان بزرگ در این خصوص مشکلی وجود نداشته باشد؛ اما فولادیهای خصوصی و کوچک دچار مشکل خواهند شد. از سوی دیگر، شنیده شده برخی هزینهها به قبض برق کارخانجات فولادی مانند هزینه سوخت نیروگاهی اضافه شده که چنین اقداماتی برای بخش خصوصی کاملاً بیمعنی است.
این کارشناس صنعت فولاد تصریح کرد: از طرفی، یکی دیگر از مشکلات فعلی بحث بازگشت ارز است که باید وزارتخانههای صمت، اقتصاد و بانک مرکزی تعاملی برقرار کنند تا این مسئله حل شود. برای فولادسازان توجیهپذیر نیست که نهادههای تولید و هزینههای خود را بر مبنای دلار حاشیه بازار تامین کند؛ سپس محصول را با دلار نیمایی ۴۰ هزار تومانی و دستوری به بانک مرکزی بدهد.
والی با تأکید بر اینکه فولادسازان به دنبال بقا هستند، خاطرنشان کرد: تأمین نهادههای تولید و هزینههای خود را بر مبنای دلار نیمایی به صنعت فولاد آسیب زده و تمایل به صادرات را کاهش داده است. در شرایط فعلی، اکثراً کسانی بیشتر فولاد صادر میکنند که کارت بازرگانی یکبار مصرف دارند.