رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران : در بحث وزارت صمت، بینظمی در صدور دستورالعملها، بخشنامهها، مقررات، موازی کاری، بزرگترین چالش این وزارت است و با حل این بی نظمی ها بسیاری از چالشها برطرف خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فولادبان، احمدرضا فرشچیان، رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران با اشاره به چالشهای ارزی، گفت: فعالان تجاری با انبوه مشکلات ارزی، اطاله زمان تخصیص، تأمین و تحویل ارز، انواع تالارهای ارزی سپردهگذاریهای اجباری ریالی، مشکلات سامانه نیما، محدودیتهای صادرات در مقابل واردات، چند نرخی بودن ارز، اعمال سلیقه و کاهش سقفهای صادراتی و وارداتی، فرایند ثبت سفارش و … روبرو هستند.
او با اشاره به موازی کاری و هزینهسازی در واردات یک چالش بزرگ است، افزود: در بحث وزارت صمت، بینظمی در صدور دستورالعملها، بخشنامهها، مقررات، موازی کاری، بزرگترین چالش است، و اگر این بینظمیها حل شود، بسیاری از چالشها برطرف میشود.
فرشچیان تصریح کرد: چند هفته پیش در بخشنامهای اشتباه از سوی وزارت صمت قرار شد ترخیص همه کالاهای وارداتی در بنادر متوقف شود، آنهم کالاهایی که بخشی از آن ثبت سفارش شده بود و ارز آن را دولت پرداخته بود. چند هفته واردات به چالش کشیده شد و جریمه آن را با گران شدن کالاها مردم دادند. پول و ارز مملکت به دریا ریخته شد.
رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران خطاب به وزیر صمت، پیشنهاد کرد: یک روز در ماه را به جلسه با فعالان حوزه بازرگانی و صنعت اختصاص دهید. بسیاری از چالشها به خاطر تصمیمگیری بدون حضور بخش خصوصی است، امروز شعار مقام معظم رهبری و همه مسئولان واگذاری کار به بخش خصوصی است، اما در عمل نهتنها کار را به آنها واگذار نمی شود، بلکه آنها را در تصمیمگیریها نمیبینند و از آنها مشاوره هم نمیگیرند.
او همچنین خواستار حضور فعالتر معاونان وزارت صمت در کمسیونهای تخصصی اتاق ایران شد تا بسیاری از چالشها در آن جلسه حلوفصل شود و به نشست هیات نمایندگان کشیده نشود.