عضو هیئت رئیسه کمیته اکتشاف خانه معدن گفت: مطالب منتشر شده در رابطه با لیتیوم دریاچه ارومیه صحیح نیست و بیشتر شبیه یک جنجال رسانه ای است تا موضوع معدن تحت شعاع قرار بگیرد.
مشکانی، عضو هیئت رئیسه کمیته اکتشاف خانه معدن ایران در گفت و گو با خبرگزاری فولادبان در رابطه با خبرسازی های صورت گرفته در رابطه با دریاچه ارومیه گفت: در ارتباط با مواد معدنی ایران برخی اوقات اغراق بسیاری صورت می گیرد که بسیاری از این موارد مستند و علمی نیست و در شبکه های خارجی و داخلی پخش و به آن دامن زده می شود. در بعضی مواقع نیزافرادی از داخل کشور با اظهارنظرهای غیرکارشناسی این مسائل غیرعلمی را در سطح کشور مطرح می کنند که تبعات بسیاری دارد. این موضوعات چالشی باید از مراجع قانونی و با ارائه مستندات درست در رسانه ها به آن استناد شود و در این زمینه باید فرهنگ سازی انجام گیرد.
وی ادامه داد : کاربردهایی که تا به حال به عنوان معدن از این دریاچه استفاده شده در مصارف صنعتی و درمانی است. چون دریاچه ارومیه شوری بسیار بالایی دارد از دیرباز در این منطقه نمک صنعتی برداشت صورت گرفته و دارای پروانه بهره برداری است که خاصیت درمانی بسیاری دارد. همچنین گل سیاه رنگ این دریاچه نیز مصرف بهداشتی دارد و منحصر به فرد است . برداشت نمک در این دریاچه به صورت دوره ای است و در دریاچه حوض سلطان نیزهمین برداشت ها انجام می گیرد و مطلب جدیدی نیست
وی افزود: مواد معدنی که در داخل دریاچه ارومیه وجود دارد به دلیل عبور آب از مناطق مختلف معدنی به صورت یون به مانند منیزیم، سدیم ، پتاسیم ، کلر و گوگرد وجود دارد.در این دریاچه مطالعاتی توسط سازمان زمین شناسی در چند سال گذشته صورت گرفت که میزان لیتیوم دریاچه حدود 25 پی پی ام اندازه گیری شد و حال پس از گذشت چندین سال به دلیل تبخیر آب امکان وجود بین 50 تا 100 پی پی ام وجود دارد.
او گفت: حال اگر مقدار لیتیوم دریاچه ارومیه را همان 100 پی پی ام در نظر بگیریم که چنین گزارشی هم تا به حال انتشار پیدا نکرده است آیا از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است که کشور یا شرکت یا فردی اقدام به استخراج و فرآوری این ماده معدنی کند در صورتی که عیار اقتصادی لیتیوم شورابه ها در دنیا 800 تا 1000 پی پی ام است. پس از لحاظ اقتصادی این موضوع کاملا مردود است و استخراج از این دریاچه از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر نیست
مشکانی در پایان گفت: اگر مواردی در فضای مجازی از جمله برداشت لیتیوم و فرستادن امواج در دریاچه ارومیه انتشار می یابد باید همراه با مستندات علمی باشد واین مستندات علمی توسط مسئولین ارائه شود و داده هایی که در سالیان گذشته صورت گرفته است در دسترس عموم قرار بگیرد.