مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد خراسان گفت: ضروری است در حوزه تامین برق و انرژی نیز به سمت انرژیهای پاک و تولید هیدروژن سبز گامهای اساسی برداشته شود تا تولید فولاد سبز به مرحله اجرایی برسد.
طهمورث جوانبخت در گفتگو با فولادبان با اشاره به فولاد سبز بیان کرد: فولاد سبز به فولادی گفته میشود که از طریق انرژیهای تجدیدپذیر و هیدروژن سبز تولید میشود و در چرخه تولید آن مصرف سوختهای فسیلی به حداقل میرسد. در نتیجه این فرآیند، تولید انتشار گازهای گلخانهای به حداقل ممکن خواهد رسید.
وی ادامه داد: اگرچه صنعت فولاد کشور با توجه به تولید آهن اسفنجی با روش احیای مستقیم و ذوب در کوره قوس الکتریکی، مزیت ویژهای همسو با این جهتگیری ایجاد کرده؛ اما توسعه ناکافی زیرساختهای بهرهگیری از تکنولوژیهای پاک در تولید برق مورد نیاز فرآیندها، باعث از دست دادن مزیتهای تولید فولاد سبز در کشور خواهد شد.
به گفته مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد خراسان اظهار، ضروری است در حوزه تامین برق و انرژی نیز به سمت انرژیهای پاک و تولید هیدروژن سبز گامهای اساسی برداشته شود تا تولید فولاد سبز به مرحله اجرایی برسد.
جوانبخت اظهار داشت: از طرفی، گزینههای مختلفی برای تبدیل تولید فولاد به یک رویکرد مبتنی بر توسعه پایدار و دوستدار محیط زیست، به ویژه در رابطه با کربنزدایی آن وجود دارد که از این گزینهها میتوان به روش جذب، ذخیرهسازی کربن و یا استفاده از کربن دی اکسید، احیای مستقیم مبتنی بر هیدروژن و استفاده از منابع بایو انرژی اشاره کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین گزینههای دیگری برای تولید فولاد سبز از جمله تولید مستقیم فولاد با استفاده از پلاسما و تولید فولاد با فرآیندهای الکترولیتی وجود دارد. البته ناگفته نماند تولید فولاد سبز در مقیاس اقتصادی، هنوز برای بسیاری از کشورها چالش برانگیز است و برای افزایش سهم تولید با روشهای سازگار با محیطزیست، به بهبود فرآیندها و فناوریهای نوین بیشتری نیاز داریم.