جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اتحادیه صنفی آهن و فولاد ایران 17 آذر 1402 - 8 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
براساس تحلیل هفتگی بازار آهن؛

استقرار بازار آهن و فولاد در مدار رکود

بازار ارز برخلاف اینکه اوایل هفته روند صعودی داشت؛ اما به تدریج با نزدیک شدن به پایان هفته، وارد مدار نزولی شد و به نظر می‌رسد پس از تقدیم لایحه بودجه 1403 به مجلس که در آن یورو جایگزین دلار شده بود، تا حدی فعالان این حوزه را دچار سردرگمی کرد.

استقرار بازار آهن و فولاد در مدار رکود اتحادیه صنفی آهن و فولاد ایران احتمال افزایش قیمت آهن

به گزارش خبرنگار فولادبان، معاملات بورس کالا نشان می‌دهد از  2 میلیون و 158 هزار و 395 تن محصول فولادی عرضه‌شده در بورس، 941 هزار و 376 تن یعنی 43.6 درصد به فروش رفتند. در این راستا، با توجه به اینکه میزان رقابت معاملات در هفته جاری، تنها روز یکشنبه بالا بود، قیمت‌ها در بازار آهن نیز روند خوبی را در این روز داشتند.

در واقع 12 آذر ماه حدود 93 درصد محصول عرضه شده که فقط آهن اسفنجی بریکت بود، معامله شد و بر همین اساس، افزایش قیمت جزئی در بازار تیرآهن و پروفیل رخ داد.

از سوی دیگر، سایر روزهای هفته میزان رقابت در بورس کالا به کمتر از 50 درصد رسید و به همین دلیل، روند ثابت بازار آهن مجدداً حاکم شد.

استقرار بازار آهن و فولاد در مدار رکود اتحادیه صنفی آهن و فولاد ایران احتمال افزایش قیمت آهن

بازار آهن و فولاد در دومین هفته آذر ماه روند حدوداً ثابتی را تجربه کرد، به این صورت که قیمت آهن آلات در برخی از مبادی فروش ثابت اعلام شد؛ اما در برخی حوزه‌ها قیمت‌ها کاهش و برخی از مبادی نیز افزایش داشتند.

بر همین اساس، در هفته جاری ثبات و افزایش محدودی در قیمت میلگرد مشاهده شد؛ در واقع قیمت این محصول در روز چهارشنبه نسبت به روز شنبه تنها 42 تومان افزایش قیمت داشت.

همچنین قیمت تیرآهن در آخرین روز کاری هفته نسبت به اولین روز، 963 تومان افزایش قیمت را ثبت کرده است.

از طرفی، قیمت محصولات نبشی و ناودانی از ابتدای هفته در کلیه مبادی فروش ثابت و افزایشی بودند که هر دو محصول در روز چهارشنبه با 300 تومان رشد قیمتی همراه شدند.

بازار پروفیل نیز در هفته جاری کمی غیرشفاف و به هم‌ریخته به نظر می‌رسد، در واقع برخلاف روند افزایشی در اولین روز هفته، سایر روزها را در روند نزولی سپری کرد؛ له گونه‌ای که نهایتاً 600 تومان نسبت به روز شنبه کاهش قیمت داشت.

همچنین بازار ارز برخلاف اینکه اوایل هفته روند صعودی داشت؛ اما به تدریج با نزدیک شدن به پایان هفته، وارد مدار نزولی شد و طی این مدت قیمت هر دلار تا مرز 50 هزار و 100 تومان نیز کاهش یافت. در واقع به نظر می‌رسد پس از تقدیم لایحه بودجه 1403 به مجلس که در آن یورو جایگزین دلار شده، تا حدی فعالان این حوزه را دچار سردرگمی کرده است.

استقرار بازار آهن و فولاد در مدار رکود اتحادیه صنفی آهن و فولاد ایران احتمال افزایش قیمت آهن

در این راستا، افزایش نرخ ارز، کاهش رشد صنایع مصرف‌کننده فولاد مانند ساخت و ساز را به همراه دارد و در نهایت باعث ایجاد رکود در بازار آهن‌آلات می‌شود. با توجه به اینکه روند نوسانی قیمت دلار همچنان ادامه دارد، به نظر می‌رسد خریداران بازار دست نگه داشته‌اند تا نرخ ارز در محدوده مشخصی نوسان داشته باشد. البته ناگفته نماند که با نزدیک شدن به فصل سرما به دلیل کاهش ساخت و سازها، وضعیت رکودی بازار آهن تشدید خواهد شد.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors