دکتر پیمان افضل استاد تمام دانشگاه و کارشناس حوزه معدن، در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری فولادبان، در رابطه اکتشاف لیتیوم همدان گفت: عیار لیتیوم همدان بسیار پایین و اقتصادی نیست و برای استحصال آن نیاز به فرآوری سنگینی است و انتشار این موضوع در رسانه ها، بیشتر به یک خبرسازی بود تا یک مبحث علمی که صورت گرفت.
استاد تمام دانشگاه و کارشناس حوزه معدن گفت: تا لحظه ای که یک کانسار لیتیوم که اکتشاف می شود بحث فرآوری آن درست کار نشود، نمیتوان در مورد آن حرفی زد و لیتیوم همدان یک خبرسازی بود که صورت گرفت. لیتیوم همدان درگیر با رسی بود در اطراف پگماتیت های گنج کوه همدان که عیارهای پایینی دارد و استحصال لیتیوم از رس کار بسیار سختی است . ما لیتیوم را در دنیا که مقدار آن هم در معادن بسیار کم است در رس های هکتوریتی و اسمکتیتی می بینیم که معروف ترین آن معدن هکتور در نوادای امریکا و معدن جادار واقع در صربستان است .
وی افزود: ما هم اکنون در خاور ایران لیتیوم داریم و روی آن اکتشاف انجام می دهیم و به محدوده های مناسبی هم رسیدیم ولی بنا به دلایل متعدد نمی توانیم در مورد لیتیوم عیار بالا صحبت کنیم چون شرایطه کانه زایی به پوسته قاره ای و ضخامت پوسته برمی گردد و و برای داشتن لیتیوم عیار بالا باید در یک منطقه پگماتیت های زونه و مرکب داشته باشیم
دکتر پیمان افضل درپایان گفت: ما هنوز پگماتیتی به مانند پگماتیت های کشورهای افغانستان، کنگو ، کانادا یا استرالیا دست پیدا نکردیم و در شرق ایران نیز بعضی پگماتیت ها از حالت ساده خارج شده به سمت مرکب رفته است ولی عیار ها در محیط سنگی کافی نیست . مهم ترین منابعی که شاید بتوانیم روی آن کار کنیم شورابه های نزدیک به توده های آذرین و همچنین شورابه های نفتی است که استحصال لیتیوم از آن آسان تر است.