یک کارشناس فولادی گفت: فولادسازان ایرانی به دلیل بحث تحریم، روند قیمت ارز و امثال آن، معمولاً ذخایر الکترود زیادی دارند؛ به گونهای که میتوان گفت حتی برخی فولادسازان گاهی تا یک سال ذخایر الکترود خود را انبار میکنند.
پیمان شوریابی در گفتگو با فولادبان در خصوص ممنوعیت صادرات الکترود گرافیتی چین اظهار کرد: در حال حاضر چین در حال اجراکردن سیاستهای انبساطی پولی است و قصد دارد بخش مسکن خود را تحریک کند. از طرفی، به دلیل اینکه الکترودهای گرافیتی بخشی از زنجیره فولاد هستند و با تحریک بخش مسکن، احتمالا بازار الکترودها ملتهب و نرخها نیز افزایش مییابد.
وی افزود: بر همین اساس، کشور چین قصد دارد با جلوگیری از صادرات ابتدا نیازهای داخلی خود را برطرف کند. البته ناگفته نماند که فولادسازان ایرانی به دلیل بحث تحریم، روند قیمت ارز و امثال آن، معمولاً ذخایر الکترود زیادی دارند؛ به گونهای که میتوان گفت حتی برخی فولادسازان گاهی تا یک سال ذخایر الکترود خود را انبار میکنند.
این کارشناس فولادی بیان کرد: بنابراین میتوان گفت چنین محدودیت کوتاه مدتی، تأثیری در فولاد ایران نخواهد داشت؛ چرا که فولادسازان ایرانی با دپوی الکترود در انبارها، این وضعیت را مدیریت میکنند.
وی با اشاره به جایگزینی روسیه به جای ایران در بازارهای فولادی منطقه گفت: زمانی که اتحادیه اروپا روسیه را تحریم کرد، این کشور به بازارهای هدف ایران حمله کرد و بخش بزرگی از بازارهای صادراتی را که به کشورهای چین و هند متصل است، برای خود کرد؛ به گونهای که روسیه به چین و هند فولاد بیشتر با قیمت کمتر از قیمتهای جهانی میفروشد.
شوریابی در پایان خاطرنشان کرد: در نهایت این اتفاق باعث شد بازارهای صادراتی ما با وجود وضع عوارض صادراتی با فشار بیشتری مواجه شوند.