یک کارشناس فولادی گفت: محصولات فولادی به خصوص میلگرد، پروفیل و نبشی زمانی که در انبارها به دلیل کاهش تقاضا دپو شوند، با قرارگیری زیاد در معرض هوا، زنگ میزنند و با گذشت زمان، ارزش قیمتی آن کاهش پیدا میکند که این اتفاق، به ضرر فولادسازان به ویژه نوردکاران خواهد بود.
تورج امینی در گفتگو با فولادبان در خصوص وضعیت بازار داخلی فولاد برای مصرفکنندگان بیان کرد: امروزه قیمت محصول آهن اسفنجی به تنهایی حدود 14 هزار تومان است که شامل هزینههای زیادی از جمله حمل و نقل و ضایعات میشود و زمانی که به محصول نهایی مانند میلگرد تبدیل شود، با قیمت پایینتری به فروش میرود. بر همین اساس به دلیل مشکلات و موانع صنعت فولاد، میتوان گفت حتی صادرات در این حوزه زیانده است؛ در حالی که برای افزایش ارزآوری کشور، سیاستگذاران باید به فکر رشد و توسعه در بازارهای جهانی باشند.
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان باید کالای خود را بدون محدودیت صادر کنند، گفت: از طرفی، محصولات فولادی به خصوص میلگرد، پروفیل و نبشی زمانی که در انبارها به دلیل کاهش تقاضا دپو شوند، با قرارگیری زیاد در معرض هوا، زنگ میزنند و با گذشت زمان، ارزش قیمتی آن کاهش پیدا میکند که این اتفاق، به ضرر فولادسازان به ویژه نوردکاران خواهد بود.
به گفته کارشناس فولادی، تا چند ماه گذشته نرخ شمش حداقل 23 هزار تومان بود و در آبان ماه به حدود 20 هزار و 400 تومان رسیده و همچنان قیمتها در حال طی کردن روند نزولی است.
امینی افزود: بنابراین دولت و وزارتخانههای مختلفی که به این حوزه مرتبط هستند، به هر طریقی به صادرات فولادیها به کشورهایی مانند ترکیه و قرقیزستان کمک کند. ناگفته نماند محصولات فولادی ایرانی مانند میلگرد آجدار کیفیت فوق العاده بالایی دارند که با حذف محدودیتها میتوان مسیر ورود ارز به کشور را هموار کرد.
وی در پایان اظهار کرد: در واقع امکانات بسیار زیادی برای توسعه فولاد کشور وجود دارد؛ اما بورس کالا، وزارت صمت و حتی وزارت راه و شهرسازی هر کدام ساز خود را میزنند که این عملکرد میتواند در بدترشدن شرایط فولادسازان تأثیر داشته باشد.