به گزارش فولادبان، علیرضا عامری گفت: در راستای اهداف راهبردی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و بهمنظور توسعه اکتشافات ناحیهای و همچنین مطالعه کانسارهای پنهان و عمیق، تجهیزات مگنتوتلوریک برای گروه ژئوفیزیک سازمان خریداری شد.
مدیرکل دفتر اکتشافات ناحیهای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بیان کرد: با توجه به عمق نفوذ قابل توجه روش مگنتوتلوریک، از دیگر کاربردهای آن میتوان به شناسایی و اکتشاف آبهای ژرف، انرژیهای زمینگرمایی، منابع هیدروکربوری، شورابههای مدفون حاوی عناصر حیاتی و مطالعات پوسته زمین برای کاربردهای تکتونیک و زمینشناسی اشاره کرد.
وی با اشاره به اتمام ذخایر معدنی سطحی در آینده نزدیک و نیاز روزافزون صنایع به مواد معدنی، تصریح کرد: شناسایی و اکتشاف ذخایر جدید در اعماق زیاد با استفاده از روشهای نوین اکتشافی بسیار حائز اهمیت است که بر همین اساس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با استفاده از توانمندی و تخصص کارشناسان فنی خود، اکتشاف به روش مگنتوتلوریک را در دستور کار خود قرار داده است.
عامری خاطرنشان کرد: اهمیت استفاده از روش مذکور در مطالعات عمیق اکتشاف معادن به حدی است که ایالات متحده آمریکا از سال ۲۰۰۴ و در ادامه سایر کشورهای پیشرو (نظیر کانادا، استرالیا و چین) در یک برنامه زمانبندی بلندمدت تا به امروز همه (یا عمده) سطح کشورشان را در مقیاس ناحیهای تحت پوشش قرار داده است.
وی اظهار کرد: با آموزش مؤثر کارشناسان سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و بهرهگیری از توان متخصصان داخلی و خارجی، در راستای توسعه اکتشافات ناحیهای و عمیق کشور-بهعنوان چالشهای اساسی این حوزه- گامی مؤثر برداریم.