به گزارش خبرنگار فولادبان،
دلار امروز هم در بازار غیر رسمی بدون تغییر نسبت به روز گذشته قیمت خورد و با نرخ ۴۹ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد. ثبات در بازار ارز باعث تخلیه هیجانات از بازار شده است. بررسیها نشان میدهد تورمی که در طول سالهای گذشته در اقتصاد ایران اتفاق افتاد ناشی از نوسانات ارزی بود نه ناشی از رشد تقاضا. در واقع ارز محرک تقاضا بود و بر این اساس بانک مرکزی سیاست تثبیت نرخ ارز را اجرا کرد و به گفته برخی کارشناسان هیجانات کاذب از بازارهای مالی تخلیه شده است. اما در کنار این موضوع باید دید که صنایع در چه وضعی به سر میبرند. اکنون در بخش تولید فولاد با اینکه اعلاممیشود وضعیت تولید بهبود یافته و برق هم محدود نشده اما رکود در این بازار نشان میدهد به صنعت فولاد که دومین ارزآور غیر نفتی است بیتوجهی میشود. البته این رکود در بازار جهانی فولاد اتفاق افتاده اما ترکیه، روسیه، چین و هند مشوقهایی را برای فولادسازان در نظر گرفتند تا تولید ادامه داشته باشد اما در ایران به برقراری انرژی کفایت میکنند. اکنون بزرگترین مشکل فولادسازان داخلی سرمایه در گردش است که با نرخ ۲۳ درصد در اختیارشان قرار میگیرد. به نظر میرسد هزینه تمام شده تامین مالی برای بنگاههای اقتصادی بالاست و این موضوع در دراز مدت به پاشنه آشیل صنعت تبدیل خواهد شد.
در بازار صادراتی وضعیت نسبت به روز گذشته نوسانی بوده است. به طوریکه هر تن اسلب صادراتی ایران فوب خلیج فارس باکاهش ۵ دلاری، با قیمت ۴۴۰ دلار در هر تن و بیلت صادراتی ایران رشد ۳٫۲۵ دلاری داشت و با نرخ میانگین ۴۶۱ دلار و ۷۵ سنت مبادله شد.
علاوه بر این، بیلت صادراتی منطقه CIS با افت ۳ دلاری، با نرخ ۴۳۵ دلار به ازای هر تن مبادله شد، در حالی که اسلب صادراتی این منطقه نیر ۱۲ دلار و ۵۰ سنت کاهش داشت و به قیمت ۴۴۷٫۵ دلار در هر تن به فروش رسید.
آخرین وضعیت بازار آهن چه خبر؟
بررسی بازار آهن در روز پنجشنبه نشان می دهد
در همین حال، در بازار میلگرد قیمت محصولات شرکت ها افزایش ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومانی داشته است.
علاوه بر این، در بازار نبشی و ناودانی قیمت همه شرکت ها ثابت بوده است.
در بازار تیرآهن در بخش کیلویی تا این لحظه قیمت محصولات شرکت ها از ۱۸۳ تا ۲۷۵ تومان رشد داشته است، ضمن اینکه در این بازار در بخش شاخه ای شرکت ها قیمت محصولات خود را ثابت اعلام کردند.
در بازار پروفیل شاهد بدون تغییر بودن قیمت ها هستیم.