یک کارشناس فولادی معتقد است از آنجایی که در ایران بخش عمدهای از وظیفه تامین سرمایه نظام تولیدی بر عهده سیستم بانکی است، این سیستم به دلیل برخورد با مشکل در وصول مطالبات قبلی خود و تلاش برای کاهش ریسکپذیری در تسهیلات پرداختی، در سالهای اخیر کمتر توانسته به این وظیفه عمل کند؛ به گونهای که در حال حاضر، یکی از اساسیترین مشکلات فعالان این بخش نیاز شدید به تامین سرمایه در گردش است.
فرهود ذاکری در گفتگو با فولادبان با بیان اینکه کمبود زیرساختها در صنعت فولاد ضرورتی برای تامین و توسعه زیرساختهای مورد نیاز است، اظهار کرد: تمام صنایع برای توسعه و پیشرفت در آینده، به زیرساختهای لازم و مناسبی نیاز دارند که صنعت فولاد نیز از این قاعده مستثنی نیست.
وی گفت: در حال حاضر به دلیل توجه ناکافی به ایجاد زیرساختها و نبود زیرساختهای مناسب برای تامین مواد اولیه مورد نیاز در صنعت فولاد، متقاضیان آن در داخل و خارج از کشور با مشکلات فراوانی روبهرو شدهاند.
وی افزود: در واقع برخی اوقات فعالان و متقاضیان مواد اولیه متحمل هزینههایی گزاف میشوند که به طور قطع، میتوان گفت عاملی مهم در افزایش هزینههای تولید و ایجاد تورم در قیمت تمامشده محصولات و فرآوردههای فولادی است.
این کارشناس فولادی با اشاره به ضرورت تامین سرمایه در گردش در صنعت فولاد، گفت: فولاد جزو صنایعی است که نیاز به سرمایهگذاری اولیه و به دنبال آن، سرمایه در گردش بالا دارد، بنابراین لزوم حمایت و پشتیبانی از سیستم پولی و مالی در این صنعت ضروری محسوب میشود.
به گفته ذاکری، از آنجایی که در ایران بخش عمدهای از وظیفه تامین سرمایه نظام تولیدی بر عهده سیستم بانکی است، این سیستم به دلیل برخورد با مشکل در وصول مطالبات قبلی خود و تلاش برای کاهش ریسکپذیری در تسهیلات پرداختی، در سالهای اخیر کمتر توانسته است به این وظیفه عمل کند به گونهای که در حال حاضر یکی از اساسیترین مشکلات فعالان این بخش نیاز شدید به تامین سرمایه در گردش است.
وی خاطرنشان کرد: نقش ارزش پول داخلی و ارزش برابری ریال در مقابل دلار به دلیل صادراتی و وارداتی بودن محصولات فولادی، بسیار مهم است. در واقع، برای فولاد که بسیاری از تجهیزات و ماشینآلات خود را از طریق واردات تامین میکند، پایین بودن ارزش دلار نقش مهمی در کاهش هزینههای سرمایهگذاری دارد.
این کارشناس فولادی اظهارداشت: به دلیل وابستگی این صنعت به تامین بخشی از مواد اولیه مورد نیاز خود از جمله ماشینآلات صنعتی، آهن قراضه و الکترود گرافیتی از طریق واردات، افزایش نرخ ارز باعث افزایش هزینههای تولید و تورم در نرخ محصولات و فرآوردههای فولادی میشود.