جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اتحادیه ها و انجمن های فولاد 11 تیر 1402 - 10 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
قائم مقام ایمیدرو اعلام کرد:

سرمایه‌گذاری؛ راهکار مقابله با خام فروشی مواد معدنی/ شرط افزایش صادرات سالانه حوزه معدن و صنایع معدنی به 15 میلیارد دلار

مشاور عالی و دستیار ویژه رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: تنها راهکار مقابله با خام فروشی سرمایه گذاری در این حوزه است که می‌توانیم شاهد کاهش صادرات مواد خام معدنی و صادرات محصول با ارزش افزوده بالا باشیم.

سرمایه‌گذاری؛ راهکار مقابله با خام فروشی مواد معدنی/ شرط افزایش صادرات سالانه حوزه معدن و صنایع معدنی به 15 میلیارد دلار اتحادیه ها و انجمن های فولاد آینده قیمت دلار در ایران, اخبار ایمیدرو, ایمیدرو, پیش بینی قیمت دلار, رئیس هیئت عامل ایمیدرو, صنایع معدنی, معدن

به گزارش فولادبان، علی صباغ در میز اقتصاد شبکه خبر اظهارداشت: حوزه معدن و صنایع معدنی تولید کننده مواد اولیه بخش‌های صنعتی و حوزه پایین دست است. این حوزه از سنگ آهن خام که کلوخه هست و به آن مواد خام گفته می‌شود تا برسد به یک محصولی مثل فولاد که آنجا باز خام می‌گویند حتی به مفتول یا محصولات پایین دست هم ماده خام گفته می شود.

وی گفت: هر چه ارزش افزوده بیشتری روی زنجیره به دست بیاورید، محصولاتان به محصول نهایی نزدیک‌تر می‌شود و از مواد خام فاصله می‌گیرد. راهکار مقابله با خام فروشی مقابله با تولیدکننده نیست، بلکه راهکار مقابله با خام فروشی تنها از طریق سرمایه گذاری است و باید صنعتی ایجاد شود که بتواند آن ماده خام را مصرف کند.

مشاور عالی و دستیار ویژه رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: از دیدگاه ما نقش سازمان‌های توسعه‌ای و نقش سرمایه گذاری که این سازمان‌ها دارند، توسعه زنجیره‌های ارزش به نحوی است که ما بتوانیم همواره شاهد صادرات محصول با ارزش افزوده بالا­ نسبت به محصول خام باشیم.

وی با بیان اینکه در خیلی از حوزه‌ها ما ناچار به خام فروشی هستیم، تصریح کرد: وقتی برق صنعت در تابستان محدود می‌شود، طبیعتا واحد‌های فولادی کاهش تولید دارند و آهن اسفنجی مازاد می‌شود­ که این مواد معدنی به دلیل مازاد تولید باید صادر شود. در غیر این صورت، واحد تولیدی تعطیل می‌شود.

صباغ خاطرنشان کرد: ­همچنین در زمستان وقتی گاز صنعت قطع می‌شود، به عنوان نمونه در زنجیره فولاد، واحد‌های آهن اسفنجی تعطیل می‌شوند. ماده معدنی گندله، مواد اولیه‌ای است که مصرف نخواهد شد و به عنوان ماده خام باید از کشور صادر شود؛ پس هر چه­ ما سرمایه گذاری بیشتری انجام بدهیم و زیر ساخت بیشتری را برای صنعت ایجاد کنیم، می‌توانیم شاهد کاهش صادرات ماده خام و صادرات محصول با ارزش افزوده بالا باشیم.

مشاور عالی و دستیار ویژه رئیس هیات عامل ایمیدرو با اعلام اینکه حوزه معدن و صنایع معدنی سالانه حدود ۱۲ میلیارد دلار صادرات دارد، اظهارداشت: اگر پروژه‌های سرمایه گذاری در دو سه سال آینده محقق شود، ما این عدد را به حدود ۱۵ میلیارد دلار افزایش می‌دهیم. در این راستا، حوزه پتروشیمی و حوزه معدن و صنایع معدنی دو بال ارزآور کشور هستند که دولت روی منابع ارزی اش برای حوزه‌های صنعتی و بخش صنایع استراتژیک حساب باز کرده است؛ پس اگر بخواهیم فقط بخش معدن را در نظر بگیریم ارزآوری خوبی دارد.

وی مطرح کرد: برای رفع مشکل ماشین آلات معدنی، به دلیل نیاز ارزی سایر بخش‌ها اولویت بندی که در بانک مرکزی و در وزارتخانه‌های متولی انجام می‌شود، اجازه‌ مصرف ارز حوزه‌ معدن و پتروشیمی را به خودشان نمی‌دهند و این محدودیت در سامانه نیما در ثبت سفارش‌ها اعمال می‌شود.

صباغ خاطرنشان کرد: بخش معدن برای اینکه بتواند ماشین آلات جدید وارد کند‌، نمی‌تواند ارز خودش را مصرف کند و دچار تأخیر می‌شود در یک سال اخیر گشایش‌هایی در حوزه ماشین آلات صورت گرفته است که گلوگاه اصلی کار کمبود منابع ارزی در کشور هست که اگر آن برطرف شود، حوزه  ماشین آلات معدنی هم تا حدودی برطرف می‌شود و ما می‌توانیم شاهد رشد قابل توجه ظرفیت و تولید باشیم و آن هدف یازده و هفت دهم درصد رشد اقتصادی که در برنامه‌ هفتم توسعه پیش بینی شده را می‌توانیم از این طریق برطرف کنیم.

مشاور عالی و دستیار ویژه رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به برنامه‌های این سازمان گفت: ما نقشه راه معدن را که تدوین و در حال پیاده سازی آن هستیم، بالغ بر ۱۰۰ برنامه استخراج شده و در قالب فعالیت‌های مختلف در حال اجرا است.

وی با اشاره به اینکه یکی از برنامه‌ها توسعه فعالیت‌های اکتشافی است، افزود: در این راستا، تفاهم نامه‌هایی با سازمان زمین شناسی، با نهاد‌های حاکمیتی دیگری که داده‌های اکتشافی دارند، منعقد شده خروجی آن هم به اکتشافات برخی معادن بزرگ در مناطق مرزی، مناطقی که دولت هدف اشتغال دارد و مناطق کمتر توسعه یافته دست یافتیم و توانستیم سرمایه گذار جذب کنیم از بخش خصوصی و تأمین خوراک کنیم برای زنجیره‌ای که در پایین دست آن معادن ایجاد شده و در حال سرمایه گذاری هستند نمونه‌های خیلی زیادی هم داریم از معدن مهدی آباد بگیریم تا معدن جانجا توی استان سیستان و بلوچستان تا معدن طلایی که در ناحیه خراسان است این‌ها همه کار می‌شود و ما چالش کمتری را در آینده در حوزه تأمین مواد اولیه‌ی صنایع خواهیم داشت

وی افزود: نگاه صنعتی به سمت فناوری نوین دارد حرکت می‌کند و به سمت صنایع استراتژیک خودرو‌های برقی، باطری، انرژی‌های خورشیدی این‌ها مواد اولیه‌ای می‌خواهد که لزوماً الآن هدف تولید صنعتی بخش معدن نیست.

صباغ تصریح کرد: ما در ایمیدرو یک طرح توسعه مواد استراتژیک مصوب و به وزارتخانه ارائه کردیم. اکتشافات عناصر خاص استراتژیک و دستیابی به دانش فرآوری این محصولات در این طرح است.

 

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors