به گزارش خبرنگار فولادبان، دلار امروز با نرخ ۴۸ هزار و ۶۰۰ تومان در بازار معامله شد که این نرخ نسبت به روز گذشته تغییر کانال داشته و ارزانتر شده است. این کاهش قیمت بر بازارهای دیگر نیز تاثیر گذاشت و بازار فولاد را در رکود عمیقتری فرو برد. اکنون در بازار فولاد نه تنها کاهش قیمت اتفاق افتاده بلکه خریداران منتظر کاهش قیمت بیشتر در بازار هستند و رکود در این بخش به صورت ملموس مشاهده میشود.
در همین حال، بازار جهانی فولاد با مشکلاتی همراه شده است به طوری که ایران، ترکیه، روسیه و چین در رقابت شدید قرار دارند اما نکته قابل توجه اینجاست که ترکیه، ایران و روسیه هر کدام به نوعی با مشکل روبهرو هستند. تحریم ایران و روسیه باعث شده قیمت گذاری در این بازار متفاوت باشد.
از سوی دیگر، ترکیه با مشکل تامین انرژی صنایع همراه شده و در این شرایط چین برای جذب بیشتر بازار اغلب محصولات خود را راهی خاورمیانه میکند. همچنین چشم بادامیها به دنبال پروژههای عمرانی در افغانستان هستند و مذاکراتی در این زمینه انجام دادهاند.
ایران از منظر جغرافیایی این امکان را دارد که نیاز افغانستان را تامین کند اما مشکلات اخیر سیاسی دو کشور شاید آنها را در این مسیر قرار ندهد، این در حالی است که ایران اکنون با مشکل بیبرقی برای صنایع مواجه شده و همچنان تقاضا پر نوسان است.
در این راستا، در معاملات امروز دوشنبه بیست و نهم خرداد ماه قرار بود ۱۵۹ هزار و ۱۹۰ تن محصول فولادی در تالار صنعتی و حراج باز بورس کالا معامله شود که ۱۵۵ هزار و ۳۶۵ تن از این حجم روی تابلوی معاملات قرار گرفت و ۲٫۴ درصد محصولات از تابلوی معاملات حذف شدند. در همین حال، برای ۱۵۲ هزار و ۳۶۵ تن شمش بلوم، ۱۳۶ هزار و ۸۱۵ تن تقاضا وجود داشت و قیمت میانگین ۲۰۴ هزار و ۶۷۷ ریال را روی تابلوی معاملات به ثبت رساند.
به نظر میرسد رکود در بازار فولاد در معاملات بورس کالا هم تاثیر داشته و حالا باید دید ثبات به بازار ارز و فولاد باز می گردد
آخرین وضعیت بازار آهن چه خبر؟
بررسی بازار آهن در روز دوشنبه نشان می دهد امروز در بازار میلگرد شاهد کاهش قیمت ۱۰۰ تومانی هستیم.
علاوه بر این، در بازار نبشی قیمت همه شرکت ها ثابت بوده است.
در بازار تیرآهن در بخش کیلویی قیمت محصولات شرکت ها ثابت بوده است ، ضمن اینکه در این بازار در بخش شاخه ای ۱۰۰ تومان افزایش قیمت مشاهده میشود.
در بازار پروفیل شاهد کاهش ۱۰۰ تومانی یک شرکت هستیم.