تازه ترین گزارشها از بازار فولاد نشان می دهد حضور ایران در بازار جهانی نیازمند روشنایی است.
به گزارش خبرنگار فولادبان، دلار امروز در بازار ۵۲ هزار و ۲۰۰ تومان معامله شد که نسبت به دیروز ثبات نسبی را نشان میدهد. این در حالی است که ارزش دلار در اغلب کشورها افت نسبی داشته و بانکهای مرکزی جهان به دنبال جایگزینی طلا به جای دلار هستند اما به دلیل نوسانات تورمی در ایران پول ملی تقویت نشده و در مدار ثبات قرار گرفته است.
در این میان، نوسان ارزش دلار بر بازارهای تجاری و مالی جهان تاثیر گذاشته و بازار فولاد نیز تغییراتی داشته است. اکنون اغلب کشورها تا زمان مشخص شدن وضعیت دلار به دنبال جایگاه صادراتی جدید هستند اما ایران با چالش جدی در این زمینه روبهرو است و ان هم تامین برق صنایع است.
البته اخیرا صنعتگران با وزیر نیرو جلسهای در این باره داشتند که ماحصل آن بهره برداری از ۲ واحد نیروگاه فولاد مبارکه در تیرماه و مردادماه امسال بود. ۲ نیروگاه دیگر صنعت شامل آلومینیم المهدی متعلق به مپنا و نیروگاه لامرد متعلق به مجموعه غدیر (آلومینیم جنوب) نیز مسیر پیشرفت مطلوب قرار دارد.
دولت اکنون به دنبال صرفهجویی ۲۰۰۰ مگاواتی در بخش برق است و در همین راستا تابلو برق سبز رونمایی شد که از هفته آینده در بورس انرژی امکان معامله دارد. با اینکه وزارت نیرو تاکید کرده محدودیت برق شهرکهای صنعتی شامل نصف روز در هر هفته می شود و در مابقی روزها، محدودیتی اعمال نخواهد شد اما صنعتگران نگران تولیداتشان هستند.
از سوی دیگر، افت برخی مقاطع فولادی در جهان کار را برای تولید کنندگان ایران سختتر میکند. اکنون قیمت میلگرد در بازار داخلی چین در پی تلاش فروشندگان برای تخلیه انبارها افت محسوسی داشته است. قیمت میلگرد فولادی، بازار داخلی، exw شرق چین بین ۳ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار و ۵۳۰ یوآن (۴۹۹-۵۰۴ دلار) به ازای هر تن محاسبه شد که این بازه قیمتی حاکی از افت ۵۰-۶۰ یوآنی است. فعالان بازار چین میگویند برخی خریداران بازار نهایی میزان سفارشات خود را افزایش دادند، زیرا قیمتها در پایینترین قیمت خود از آغاز سال هستند. البته با این وجود، تقاضا نسبت به سال ۲۰۲۱ کاهش نشان میدهد.”
در همین حال، قیمت بیلت فولادی با احتساب مالیات بر ارزش افزوده ، بازار داخلی، exw تانگشان، شمال چین در روز دوشنبه، ۳هزار و ۴۰۰ یوآن به ازای هر تن گزارش شد که این نرخ افت ۶۰ یوآنی را نشان میدهد. در منطقه CIS نیز هر تن اسلب صادراتی ایران فوب خلیج فارس بدون تغییر، با قیمت ۴۸۰ دلار در هر تن و بیلت صادراتی ایران بدون تغییر، با نرخ میانگین ۴۸۰ دلار و ۵۰ سنت مبادله شد.
علاوه بر این، بیلت صادراتی منطقه CIS بدون تغییر، با نرخ ۵۲۶ دلار به ازای هر تن مبادله شد در حالی که اسلب صادراتی این منطقه بدون تغییر، به قیمت ۵۲۷ دلار و ۵۰ سنت در هر تن به فروش رسید. همچنین ورق سرد دریای سیاه، فروکروم کم کربن اروپا، ورق گرم امارات، آلومینا فوب استرالیا، میلگرد فوب چین، زغالسنگ کک شو استرالیا افزایش و ورق گرم فوب چین، بیلت شرق آسیا، کنسانتره آهن، اسلب دریای سیاه، سنگ آهن و کک فوب چین کاهش داشتند. از سوی دیگر ترکیه که نقش مهمی در بازار فولاد جهان ایفا میکند اکنون در رکود قرار گرفته و تا مشخص نشدن رییس دولت این کشور این وضعیت ادامه دارد.
فعالان بازار ترکیه بر این باورند کارخانههای کشور در حوزه واردات قراضه دریایی فعالیتی انجام نمیدهند و این احتمال میرود که آنها به میزان کافی محصول خریداری کردند و درحال حاضر پیش از انتخابات، عجلهای برای خرید بیشتر محصول ندارند. همچنین قیمت قراضه فولادی، بازار داخلی، تحویل ترکیه در روز دوشنبه، بین ۷هزار و ۹۰۰ تا ۸هزار و ۲۳۰ لیر (۳۹۹-۴۱۶ دلار) به ازای هر تن گزارش شد. نرخ معامله این محصول در هفته قبل، بین ۷هزار و ۹۸۰ تا ۸هزار و ۱۳۰ لیر به ازای هر تن بود.
در همین حال، قیمت قراضه فولادی، حاصل از قراضه کشتی، بازار داخلی، تحویل ترکیه ۳۸۰ تا ۳۸۵ دلار به ازای هر تن بود و درحالی که در هفته گذشته با قیمت ۳۸۰ دلار معامله میشد.
آخرین وضعیت بازار آهن چه خبر؟
در بازار تیرآهن در بخش کیلویی قیمت ها با ۱۰۰تومان رشد اعلام شد، ضمن اینکه در این بازار در بخش شاخه ایی یک محصول ۵۰ هزار تومان کاهش قیمت داشته است.
در بازار نبشی و ناودانی شاهد ثبات قیمت ها هستیم.
در بازار تیرآهن در بخش کیلویی قیمت ها با ۱۰۰تومان رشد اعلام شد، ضمن اینکه در این بازار در بخش شاخه ایی یک محصول ۵۰ هزار تومان کاهش قیمت داشته است.
امروز در حالی شاهد افزایش یک هزار و ۵۰۰ تومانی قیمت پروفیل در یک شرکت بودیم که در شرکت دیگری ۱۰۰ تومان کاهش قیمت در نظر گرفته شد.