خسرو حجتی در گفتگو با فولادبان درباره برنامه راه اندازی معاملات اوراق سلف موازی ارزی در بورس کالا اظهار کرد: در حال حاضر روشهایی مانند اوراق گام، سلف، سلف موازی و امثال آن برای سیستمهای باثبات کاربرد دارد، نه برای بازاری که هر لحظه تصمیمگیریها در آن تغییر میکند.
وی در این باره مثالی زد و گفت: از اول خردادماه فقط شرکتهایی که در بهین یاب هستند، میتوانند فولاد خرید و فروش کنند، این درحالی است که نام بسیاری از شرکتهای فولادی در این لیست قرار ندارند و زمانی که دلیل آن را جویا شویم، میبینیم که با بهانههایی مانند اینکه شما آهن اسفنجی خریدید اما شمش عرضه نکردید در حالی که فولادیها الزام به عرضه شمش در بورس کالا نیستند.
این کارشناس فولادی تصریح کرد: با صدور چنین مصوبههایی بدون اطلاع و دانش قبلی، صنایع فولادی در حالت بلاتکلیفی به سر میبرند.
حجتی با اشاره به تزریق نقدینگی به بخش مسکن و تأثیر آن بر صنعت فولاد بیان کرد: در صورتی که ساختوساز طرح نهت ملی مسکن شروع و ۲۰ درصد از تسهیلات بانکی وارد طرح نهضت ملی مسکن شود، تأثیر بسزایی در بخش مسکن و فولاد خواهد داشت. در این راستا، تقاضا در فولاد افزایش مییابد و مجدداً بحث عرضه و تقاضا، روال بازار را به پیش خواهد برد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: افزایش تقاضا در مسکن و فولاد، در بازار میلگرد نیز تأثیر مثبتی میگذارد اما ناگفته نماند مقدار تناژ مصرف میلگرد در ساختمان در مقایسه با سایر مواد و محصولات مورد نیاز ناچیز محسوب میشود و میزان درصد آن نمیتواند منجر به جهش قیمتها در بازار شود. در واقع، با عملی شدن این اتفاق، امکان دارد مدتی تقاضا در بازار بیش از عرضه شود؛ اما مجدداً به روال عادی خود بازمیگردد.