مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: برای اجرا و تکمیل طرح زنجیره فولاد در کردستان رقمی معادل ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت میگیرد.
به گزارش فولادبان، بختیار خلیقی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ احیای ذوب آهن قدیم با پیگیری های مستمر استاندار و صمت کردستان به سرانجام رسید، گفت: فعال سازی واحدهای راکد یکی از دستورالعمل های اساسی در سال رشد تولید است.
وی با اشاره به اینکه در پایان سال گذشته مجوز برای ساخت واحدهای تولیدی مجتمع فرو آلیاژ شهرستان قروه صادر شد، افزود: فرومنگنز، فروسیلیکو منگنز و زینگز در این واحدها تولید و درنهایت زنجیره فولاد کردستان تکمیل می شود.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت کردستان تصریح کرد: واحد تولیدی فرومنگنز یکی از مواد اولیه استحکام فولاد است که با یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در قالب مرحله چهارم این زنجیره ساخته می شود.
خلیقی با بیان اینکه تکمیل زنجیره فولاد کردستان ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری را درپی خواهد داشت، خاطرنشان کرد: سال ۹۱ ذوب آهن سابق قروه غیرفعال شد که با ورود سرمایه گذاران جدید در اختیار طرح زنجیره فولاد کردستان قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه زمین این واحد تولیدی در حدود ۱۰۵ هکتار بوده که ۳ هکتار آن به عنوان زیربنا در این مجموعه درنظر گرفته شده است، گفت: انتظار می رود مشکلات زیرساختی این طرح با حمایت مسئولان و مدیران استان در اسرع وقت حل شود.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد: همچنین با توجه به برنامه زمانبندی که صمت تعیین کرده، مرحله اول موضوع فرومنگنز، تا پایان شهریور به سرانجام می رسد و شاهد اشتغالزایی جوانان این مرز و بوم خواهیم بود.
خلیقی گفت: در بحث زیرساختها موضوع تامین برق ۴۰ مگاواتی این طرح هنوز حل نشده که قرار است ۳ خط ۶۳ کیلو وات از دهگلان و ۲ خط ۲۰ ولت هم در محور قروه دهگلان برق موردنیاز را تامین کرده و انتظار می رود به عنوان یکی از مطالبات این واحد تولیدی در اسرع وقت تامین شود.
وی افزود: در زمینه آب هم از ۲ چاه به عمق ۱۰۰ متر و ۱۴۰ متر، آب موردنیاز این زنجیره تامین شده و در مرحله چهارم بسیار ضروری است با درنظر گرفتن پس آب تصفیه خانه قروه، حجم موردنیاز این زنجیره تامین شود و گاز موردنیاز نیز با توجه به جواز درنظر گرفته شده که تامین ۱۴ هزار مترمکعب در ساعت است، باید دراختیار زنجیره فولاد کردستان قرار گیرد.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه سند مالکیت این واحد تولیدی به نام شرکت برسم لعل اسد آباد همدان صادر شده است، خاطرنشان کرد: مجوز لازم ازسوی شورای عالی معادن برای شاهین کشکی نیز در زمینه تولید منگنز گرفته شده و این معدن به سرمایه گذار واگذار می شود.
خلیقی با بیان اینکه پروانه اکتشاف برای محدوده های کنار معدن کشکی در دست اقدام است، یادآور شد: معدن سنگ آهن بیجار هم در دستگاه قضایی در دست بررسی است و مشکل در آینده نزدیک حل می شود.