جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اتحادیه ها و انجمن های فولاد 14 اردیبهشت 1402 - 2 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
مدیر کل طرح و برنامه سازمان زمین شناسی اعلام کرد:

تهیه نقشه‌های یک‌پنجاه هزارم در دستور کار سازمان زمین‌شناسی

مدیر کل طرح و برنامه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ با شروع دولت سیزدهم طرح تهیه نقشه‌های یک‌پنجاه هزارم را در دستور کار سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی قرار دادیم.

تهیه نقشه‌های یک‌پنجاه هزارم در دستور کار سازمان زمین‌شناسی اتحادیه ها و انجمن های فولاد

به گزارش فولادبان، رضا جدیدی درباره تهیه نقشه‌های یک پنجاه هزارم اظهارداشت: یکی از وظایف سازمان‌های زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی در دنیا تهیه اطلاعات پایه است. اهمیت اطلاعات پایه در حوزه طرح‌های عمرانی و معدنی، زیرساخت‌های حیاتی هر کشور نیاز به اطلاعات پایه زمین‌شناسی و اکتشافی دارد.

وی اگفت: این اطلاعات پایه در بعضی جا‌ها برای جامعه تولید ثروت عمومی می‌کند، مثل بخش معدن که از راه تولید اطلاعات پایه اکتشافی و در جا‌هایی جلوگیری از هدررفت ثروت ملی را داریم با توجه به بحث‌های زمین‌شناسی و پایش مخاطرات طبیعی کشور که اکنون بیشتر بحث ما درباره ظرفیت‌یابی مواد معدنی جدید در کشور است.

جدیدی درباره مزایای تهیه نقشه‌های یک‌پنجاه هزارم در مقایسه با یک‌صدهزارم و یک‌دویست‌پنجاه هزارم افزود: سازمان‌های زمین‌شناسی در دنیا پیمایش و پوشش‌های ملی هر کشور را انجام می‌دهند، مقیاس‌های سفارشی و مقیاس‌های بزرگ بر عهده شرکت‌های خصوصی با هدف‌های خاص انتخاب می‌شود.

وی تصریح کرد: سازمان‌های زمین‌شناسی اولویت‌بندی و تعیین مقیاس‌شان را پوشش‌های ملی هر کشور می‌دانند، بنابر این در گذشته و از ابتدای تشکیل سازمان‌های زمین‌شناسی، نقشه‌های کوچک مقیاسی مانند یک‌دویست پنجاه هزارم یک میلیونیم و یکصدهزارم ایران تهیه شده و پوشش کامل از آن داریم.

جدیدی ادامه داد: در شرایط کنونی از ابتدای سال ۱۴۰۰ با شروع دولت سیزدهم طرح تهیه نقشه‌های یک‌پنجاه هزارم را در دستور کار سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی قرار دادیم که نیاز کشور برای تهیه این نقشه‌ها مشخص است و آخرین مقیاسی که در این نقشه‌ها در کشور مورد مطالعه قرار گرفته مقیاس یکصد هزارم بوده است که نقشه‌های یک‌پنجاه هزارم، متوسط چیزی نزدیک به دقت چهار برابری از لحاظ روش‌های برداشت اطلاعات و آنالیز نمونه‌های زمین‌شناسی و اکتشافی دارد و دقتش قابل مقایسه با گذشته نیست.

وی افزود: به عنوان مثال، در تهیه نقشه‌های ژئوشیمی اکتشافی کامل‌ترین نقشه‌های گذشته ما که از چهار، ۱۷ و ۴۰ عنصر شروع می‌شد، هم اکنون در طرح جدیدی که برای اطلاعات پایه اکتشافی داریم، ۵۷ عنصر را مورد پایش قرار می‌دهیم که این شناسایی مواد معدنی کشور، دقت‌شان را بسیار بالا می‌برد و نیاز‌های ما به خصوص در حوزه صنایع پیشرفته یعنی دغدغه ما در بحث اکتشاف که یکی تأمین خوراک واحد‌های صنعتی – معدنی و دیگری آینده‌نگری در حوزه صنایع پیشرفته است که بتوانیم این عناصر را برای مراحل بعدی اکتشاف و سرمایه‌گذاری در بحث معدن اکتشاف و معرفی کنیم.

مدیر کل طرح و برنامه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور درباره اینکه با استفاده از دانش بومی و فناوری‌های جدید تهیه نقشه یک‌پنجاه هزارم به وسعت کل کشور چقدر طول می‌کشد، گفت: کل کشور نزدیک به هزار و ۲۶۰ عنوان نقشه یک‌پنجاه هزارم تقسیم بندی شده که اولویت اول ما برای یک برنامه پنج‌ ساله است. در واقع تعداد ۴۲۰ نقشه است که در سه لایه زمین‌شناسی، نقشه‌های ژئوشیمی اکتشافی و نقشه‌های زمین‌شناسی اقتصادی تهیه می‌شود، بنابر این ۴۲۰ را اگر ضربدر ۳ کنیم، هزار و ۲۶۰ عنوان نقشه ما داریم.

جدیدی افزود: امیدواریم در یک برنامه پنج‌ساله با یک پشتیبانی هدفمند و تأمین منابع مورد نیاز توسط نظام برنامه‌ریزی کشور بتوانیم این برنامه را عملیاتی کنیم.

وی ادامه داد: این ظرفیت در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی وجود دارد، با توجه به تعداد متخصصان و ظرفیت‌های علمی که داریم امیدواریم در پنج سال بتوانیم به این هدف دست پیدا کنیم.

جدیدی بابیان اینکه ما برای تهیه نقشه‌های یک‌پنجاه هزارم به ابزار و دانش فنی جدیدی نسبت به گذشته نیاز داریم، گفت: اصولاً تهیه نقشه‌های یک‌پنجاه هزارم ما از آخرین فناوری‌های روز دنیا از روش‌های برداشت یعنی تجهیزات برداشت‌مان به روز است، از مواد اولیه اطلاعاتی مثل تصاویر ماهوار‌ه‌ای دقیق، ابزار پردازش اطلاعات، ابزار ذخیره‌سازی اطلاعات و ابزار تفسیر اطلاعات را مطابق آخرین استاندارد‌های جهان داریم و از نرم افزار‌های به روز استفاده می‌کنیم.

وی افزود: در نظام علمی دنیا و در نهایت در بحث‌های آنالیز آزمایشگاهی در حوزه نمونه‌های زمین‌شناسی اکتشافی می‌توانیم بگوییم که دستگاه‌هایی که در اختیار داریم در آزمایشگاه‌های زمین‌شناسی و اکتشافی کشور قابل مقایسه با دهه گذشته نیست، دقت این دستگاه‌ها به مراتب بالاتر است و همان طوری که گفتم ما در حوزه تهیه نقشه‌های ژئوشیمی اکتشافی ۵۷ عنصر را پایش و شناسایی می‌کنیم.

جدیدی درباره امضای تفاهم‌نامه با روس‌ها برای تهیه نقشه‌های یک‌پنجاه هزارم گفت: روسیه از گذشته دور در تاریخ زمین‌شناسی و اکتشافی کشور ما نقش بسزایی دارد همچنین در شناسه معادن بزرگ کشور ما در دهه‌های گذشته نقش داشته است، با توجه به این که این کشور در حوزه اکتشاف ذخایر معدنی کشور پیشتازی در دنیا است و این علم فناوری را از گذشته‌های دور دارند.

وی افزود: پیشنهادی در قالب توافق‌نامه سه‌جانبه بخش معدن متشکل از مؤلفه‌های دولتی بخش معدن مطرح شد که شامل سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ایمیدرو و معاونت معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر این که ما از توان کشور‌های طرف تعامل و همسایه و صاحب فناوری برای پیشبرد طرح‌های عمرانی استفاده کنیم که یکی از این کشور‌ها روسیه بود.

جدیدی گفت: در ماه‌های گذشته با کشور روسیه و شرکت دولتی این کشور رایزنی اولیه‌ای مبنی بر مشارکت در تولید اطلاعات پایه زمین‌شناسی اکتشافی کشور داشتیم.

وی ادامه داد: برای مرحله اول بلوکی تقریباً به مساحت ۱۵ هزار کیلومتر برای این که یک بررسی دقیق‌تر کارشناسی شود در اختیار طرف روسی قرار خواهیم داد، بعد از بررسی‌های فنی شرح و تأیید خدمات و موافقت طرفین، نیاز دارد که قرارداد و تفاهم‌نامه همکاری منعقد شود.

جدیدی افزود: این بلوک را برای تولید اطلاعات پایه در اختیارشان قرار می‌دهیم و همچنین در حین تولید اطلاعات پایه‌ای که مرحله اجرا است توسط طرف روسی، بحث توانمند‌سازی کارشناسان و متخصصان ایرانی را با جدیت دنبال می‌کنیم.

وی گفت: امیدواریم با اجرای این طرح در بحث زمین‌شناسی و اکتشاف هم، فناوری جدیدی داشته باشیم.

مدیرکل طرح و برنامه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور افزود: با توجه به جلسات فشرده‌ای که در این سه روز برگزار شد، به دنبال نهایی‌سازی شرح خدمات و همچنین نهایی‌سازی تفاهم‌نامه میان ما و کشور روسیه هستیم.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors