تازه ترین گزارش از بازار جهانی فولاد از کاهش قیمت بیلت صادراتی روسیه در پی تضعیف بازار خرید حکایت دارد.
به گزارش خبرنگار فولادبان، براساس جدیدترین شماره نشریه متال بولتن، در یک هفته اخیر در شرایط نزولی بازار و با مقاومت خریداران، قیمت بیلت صادراتی روسیه کاهش یافت.
به گفته عرضهکنندگان روسی، انتظار میرفت که فولادسازان ترکیه افزایش اخیر قیمت محصولات نیمه تمام روسیه را قبول کنند اما آنها محصولات خود را از مناطق دیگر خریداری کردند. در این راستا، ترکیه حدود ۵۰ هزار تن بیلت آسیایی را در بازه قیمتی ۶۶۵ تا ۶۷۵ دلار به ازای هر تن cfr خریداری کرد.
البته بخش عظیمی از این حجم مربوط به مالزی بود که با ترکیه تفاهمنامه تجارت آزاد دارد. این تفاهمنامه بدین معنی است که خریداران ترکیه اگر محصولات نهایی حاصل از بیلت وارداتی را صادر نکنند، نیازی به پرداخت ۲۲٫۴ درصدی عوارض واردات ندارند.
در ادامه معامله دیگری میان ترکیه و جمهوری آذربایجان برای بیلت با شیوه معاملاتی cfr و بازه قیمتی ۶۴۰ تا ۶۵۰ دلار به ازای هر تن انجام شد، ضمن اینکه ترکیه یک محموله شامل ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ تن بیلت را از گرجستان با قیمت ۶۷۰ دلار به ازای هر تن cfr خریداری کرد.
براساس گفته برخی منابع بازار، بیلت روسی با شیوه معاملاتی cfr در بازه ۶۶۰ تا ۶۶۵ دلار (معادل ۶۳۰ تا ۶۳۵ دلار به ازای هر تن فوب دریای سیاه) به ترکیه ارائه شد. بالاترین پیشنهاد قیمتی کارخانههای ترکیه در آغاز هفته بین ۶۳۵ تا ۶۴۰ دلار به ازای هر تن cfr بود که معادل ۶۰۵ تا ۶۱۰ دلار به ازای هر تن فوب دریای سیاه بود.
همچنین در طول هفته گذشته، روسیه بیلت را در بازه ۶۶۰ تا ۶۷۵ دلار به ازای هر تن cfr (معادل ۶۱۰ تا ۶۲۵ دلار به ازای هر تن فوب دریای سیاه) به مصر پیشنهاد کرد.
در همین حال، یک خریدار پیشنهاد قیمتی خود را در بازه ۶۳۰ تا ۶۴۰ دلار به ازای هر تن cfr ارائه کرد که کمتر از ۶۰۰ دلار به ازای هر تن فوب دریای سیاه است، البته فعالان بازار پیشبینی کردند که تولیدکنندگان با این قیمت موافقت نخواهند کرد.
علاوه بر این، حدود ۱۰ هزار تن بیلت از مبدا بلاروس در بازه ۶۴۵ تا ۶۷۰ دلار به ازای هر تن cfr به مصر نیز فروخته شد.
با این حال، خریداران کشور تونس حاضر به پرداخت ۶۵۰ تا ۶۶۰ دلار به ازای هر تن cfr برای بیلت روسی بودند که برابر با ۶۰۰ تا ۶۱۰ دلار به ازای هر تن فوب دریای سیاه است.
براساس ارزیابی روزانه فستمارکتز، شاخص قیمت بیلت فولادی، صادرات، فوب دریای سیاه، CIS حدود ۶۱۶ دلار به ازای هر تن بود که این نرخ حاکی از افت ۷ دلاری قیمت به ازای هر تن نسبت به روز قبل دارد.