یک کارشناس فولادی معتقد است که حوزه اکتشاف در کشور دچار عقبماندگی است و با چالشهایی نظیر موضوع اعتبارات اعطاشده به این حوزه و عدم دسترسی به تجهیزات بهروز مواجه است.
رامین راد در گفتگو با فولادبان در خصوص چالشهای معدن و صنایع معدنی اظهارداشت: در دستور کار قرار گرفتن اکتشافات موضوعی، مسالهای مهم و ضروری در کشور است به طوری که سازمان زمینشناسی توانسته در این زمینه تا حدودی توانسته در این حوزه اقداماتی انجام دهد.
وی با بیان اینکه در اکتشافات موضوعی، ابتدا باید طرحهای موضوعی مورد توجه مجدد قرار گیرند، گفت:آلومینیوم در افقهای خاصی تشکیل شده است و باید این افقها شناسایی و پیگیری شوند. همچنین زمان زمینشناسی و شرایط این افقها به طور کامل مشخص بوده و مورد بررسی قرار گرفته است که با طرح موضوعی دقیق میتوان ذخایر جدیدی را برای این صنعت تامین کرد.
وی افزود: امروزه در شرایط فعلی کشور، اگر در یک نوع ماده معدنی مشکل ذخیره وجود دارد، واردات این ماده معدنی جزو الزامات بوده و باید برای تسهیل ورود آن به کشور استراتژیهای خاصی را به کار گرفت. برای اینکه در حوزه اکتشاف، کشور دچار عقبماندگی نشود، باید طرحهای موضوعی شکل بگیرد و به عبارت بهتر، برای آلومینیوم، آهن، مس، سرب و روی طرحهای موضوعی مجزایی تعریف شود.
این کارشناس معدنی معتقد است اکتشافات در دهه ۶۰ به صورت موضوعی انجام میشد و به همین دلیل بسیاری از مواد معدنی محک زده شدند.
راد تاکید کرد: حوزه اکتشاف در کشور دچار عقبماندگی است و با چالشهایی نظیر موضوع اعتبارات اعطاشده به این حوزه و عدم دسترسی به تجهیزات بهروز مواجه است.
وی در پایان اظهارداشت: به مرور زمان کارشناسان مجرب این حوزه کاهش یافتهاند، این در حالی است که دانشکدههای معدن دانشگاههای مختلف کشور در حال خالی شدن از دانشجو هستند، چرا که افراد به دلیل عدم دسترسی به شغل مرتبط کمتر سراغ این رشته میروند. به همین دلیل، با ادامه این روند در چند سال آینده باید از سایر کشورها کارشناس مجرب حوزه معدن وارد کشور کنیم.