جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 04 اسفند 1401 - 1 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

توافق برای کاهش پایدار هزار مگاوات مصرف برق بخش صنعت

سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران به منظور ارتقای بهره‌وری و کاهش مصرف انرژی الکتریکی در بخش صنعت تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش فولادبان، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران به منظور ارتقای بهره‌وری و کاهش مصرف انرژی الکتریکی در بخش صنعت تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

هدف این تفاهم نامه که معاونان وزیران صمت و نیرو آن را به امضا رساندند، کاهش پایدار حداقل ۱۰۰۰ مگاوات بار ناشی از مصرف بخش صنعت است.

ایجاد بستر‌های لازم جهت تعامل و هماهنگی فی­مابین تولیدکنندگان، سرمایه گذاران و متقاضیان اجرای طرح‌های بهینه‌سازی، ارتقای بهره‌وری و کاهش مصرف انرژی الکتریکی با اولویت نوسازی و بهینه سازی الکتروموتور‌های پرمصرف صنعتی، تهیه گزارش‌های توجیه فنی و اقتصادی جهت استفاده از منابع مالی قانونی و در دسترس اعم از سرمایه گذاری بخش خصوصی و صنایع، همکاری در اجرای طرح جایزه ملی بهره وری انرژی برق، استفاده از ظرفیت‌های آموزشی طرفین جهت ارتقای دانش بهره وری انرژی مدیران صنایع و راه اندازی و ایجاد شبکه ارتباطی صنایع انرژی از دیگر محور‌های همکاری­ مورد اشاره در این تفاهم نامه است.

معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایدرو در آئین امضای تفاهم‌نامه با اشاره به بند ح ماده ۴۶ برنامه ششم توسعه کشور گفت: وزارت صنعت معدن و تجارت مکلف است تا برای نوسازی صنایع کشور برنامه‌ریزی کند، لذا با تصویب آئین‌نامه اجرای این ماده قانونی به تصویب هیات وزیران در بهمن‌ماه پارسال کارگروهی متشکل از دستگاه‌های مختلف به این منظور تشکیل شد که ایدرو متولی پیگیری آن است.

علی نبوی افزود: سال گذشته ۳۶ درصد مصرف برق کشور در حوزه صنایع و معادن اتفاق افتاد که دو سوم آن توسط الکتروموتور‌ها مصرف شد. در این راستا، الکتروموتور‌های مورد استفاده در صنایع مختلف یکی از حوزه‌هایی است که امکان صرفه جویی برق در آنها وجود دارد.

نبوی تصریح کرد: به منظور صرفه‌جویی و کاهش حجم زیاد مصرف برق و ارتقای بهره‌وری در صنعت، جایگزینی و به‌روزرسانی الکتروموتور‌های موجود و فرسوده باید در دستور کار قرار بگیرد.

وی خاطر نشان کرد: سیمان، پتروشیمی، فولاد، نساجی، آلومینیوم، قند و شکر و کشتی‌سازی، هفت صنعت پرمصرف برق هستند که با جایگزینی الکتروموتور‌های فرسوده در آن‌ها، معادل تولید برق نیروگاه یک هزار مگاواتی صرفه جویی انجام خواهد شد.

در ادامه محمود کمانی، مدیرعامل سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) گفت: در ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم تفاهم‌نامه‌ای بین وزارتخانه‌های صمت و نیرو برای ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه منعقد شد که در ماه‌های گذشته در حوزه نیروگاه‌های تجدیدپذیر نیز مواردی به آن اضافه شد.

محمود کمانی با اشاره به استقبال خوب صنایع گفت: تاکنون ۲ هزار و ۳۰۰ مگاوات نیروگاه توسط واحد‌های صنعتی و معدنی در حال احداث است و علاوه‌برآن تفاهم‌نامه‌ای با سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران برای ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در اندازه‌های متوسط و کوچک و همچنین راه‌اندازی و ایجاد شهرک‌های خورشیدی منعقد شده است.

کمانی، ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و ۱۰ هزار مگاوات دیگر از محل بهینه‌سازی و بهره‌وری برق را دو برنامه اصلی در این راستا بیان کرد.

وی با بیان اینکه منابع سوخت برای نیروگاه‌های سوخت فسیلی با محدودیت‌هایی مواجه است، راهکار اصلی را رفتن به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر و همچنین بهینه‌سازی مصرف سوخت عنوان کرد.

کمانی در پایان با اشاره به تولید خودرو‌های برقی افزود: تولید این خودرو‌ها نیاز به زیرساخت‌هایی برای شارژ دارد و با کمک وزارت صمت و ایدرو می‌توانیم زیر ساخت‌های لازم را فراهم کنیم.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors