دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی گفت: جامعیت بخشنامه تعیین کف عرضه در بورس کالا، زمانی محقق میشود که دولت در تامین زنجیره تامین واحدهای تولید کننده اعم از انرژی مصرفی برق، گاز و مواد اولیه نقش داشت اما نمی توان انتظار داشت فقط با تصویب چنین بخشنامههایی، واحدهای تولیدکننده بتوانند چنین عرضههایی با توجه به تورم قیمتی موجود و نبود مواد اولیه داشته باشند.
آنوش رحام، درگفتگو با فولادبان با اشاره به بخشنامه تعیین کف عرضه 100 درصدی محصولات فولادی در بورس کالا اظهارداشت: ما به نقطه ای رسیده ایم که وضعیت تولید از اقتصاد دستوری فراتر رفته و ابلاغ مصوباتی همچون کف عرضه 100 درصدی و برگشت 100 درصدی ارز همگی نشاندهنده بی برنامگی دولت در مدیریت کاهش اثرات افزایش قیمت ارز و دخالت وزارت صمت در بازار دارد.
وی با بیان اینکه دولت هیچ برنامه ای برای کنترل و جبران قیمتها و تورم ندارد، گفت: دولت با تصویب این بخشنامه “بار” تمام تصمیمات و سیاستهای اشتباه قبلی خود را به بخش تولید میبرد و با دخالت ناصواب تلاش دارد بازار را به کنترل قیمتی خود درآورد.
این فعال صنعتی با تاکید بر اینکه عرضهها باید براساس توان واقعی و زنجیره تامین تولید کنندگان باشد، تصریح کرد: این بخشنامه مشکل دارد و ناقص طراحی شده است، این بخشنامه در صورتی میتوانست جامعیت داشت که دولت در تامین زنجیره تامین واحدهای تولید کننده اعم از انرژی مصرفی برق، گاز و مواد اولیه نقش داشت، لذا با تصویب چنین بخشنامه هایی نمی توان انتظار داشت واحدهای تولیدکننده بتوانند چنین عرضه هایی داشته باشند.
رحام با اشاره به اینکه زنجیره تامین را نمیشود با بورس کالا مدیریت کرد، گفت: برخی فعالان و کارشناسان مدعی هستند که بورس کالا حلال همه مشکلات بازار محصولات فولادی است و تصورشان این است که بورس کالا همه مسایل مرتبط با بازار را جبران می کند اما ما از یک سال پیش می گوییم بورس کالا جبران نظام مدیریت تولید نیست، زیرا واحدهایی که زنجیره تامین اشان کامل نیست و در تامین انرژی مصرفی و مواد اولیه خود مشکل دارند، چگونه می توانند تعهدات 100درصدی خود به بورس کالا را انجام دهند.
وی با مقطعی خواندن راهکارها و بخشنامههای جدید، خاطرنشان کرد: راهکارهایی که پشتوانه منطقی ندارد و هیچ کمکی به بازار نمی کند، نباید به مرحله ابلاغ و اجرا برسد، لذا باید دانست بازار را نمی توان با دستورالعمل مدیریت کرد، چون “تولید” و “بازار” کارکرد و مکانیزم خودش را دارد. در این راستا، مکانیزم نظام تولید متاثر از هزینه های تولید انرژی مصرفی و مواد اولیه است که باید لحاظ شود.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی با بیان اینکه انتظار دولت از تولیدکنندگان زمانی منطقی خواهد بود که دولت به تمام تعهدات خود در مقام سیاستگذار عمل کند، اظهارداشت: در زمانی که بسیاری از تولیدکنندگان مشکلات لاینحلی در فرآیند تولید خود دارند و دولت در این فرایند نقشی ندارد نباید هیچگونه انتظاری از تولیدکنندگان داشت، زیرا مشکلات هنوز پابرجاست و با صدور بخشنامه، شرایط در واقع پیچیده تر شده است و به نظر می رسد این بخشنامه ها همه نمایشی هستند و اثری در مکانیزم بازار ندارد، چون بازار بدون این بخشنامه ها هم به کار خود ادامه می دهد.