رئیس صندوق بینالمللی پول اعلام کرد تورم جهانی به اوج خود نزدیک میشود، اما مختل شدن زنجیرههای جهانی عرضه مصرف کنندگان را در معرض مواجهه دائم با هزینههای بالای زندگی قرار داده است.
به گزارش فولادبان، «کریستالینا جورجیوا» رئیس صندوق بینالمللی پول ضمن تاکید بر اینکه اوج تورم جهانی نزدیک است، هشدار داد مصرفکنندگان در خطر مواجهه با فشار دائمی افزایش هزینههای زندگی بهخاطر مختل شدن زنجیرههای جهانی عرضه هستند.
وی گفت: نشانههایی وجود دارد که افزایش جهانی قیمتهای مصرفکننده که از بحران کرونا آغاز و با جنگ اوکراین تشدید شده است، به اوج خود نزدیک میشود.
جورجیوا اظهار داشت بانکهای مرکزی سراسر دنیا برای مقابله با تورم متحد شدهاند اما در صورت شکست، زیرساختهای رشد که همان ثبات قیمتهاست، آسیب میبینند.
وی هشدار داد: ازهمگسیختگی زنجیرههای عرضه جهانی بازگرداندن نرخ تورم به سطح قبلاز بحران کرونا را سختتر میکند.
صندوق بینالمللی پول در گزارش سالانه خود از سلامت اقتصاد دنیا که ماه گذشته منتشر شد، اعلام کرد: تورم جهانی در سهماهه سوم سال جاری میلادی به اوج 9.5 درصد میرسد و بعد تا 2024 تا 4.1 درصد کاهش مییابد.
سرمایهگذاران جهانی در بازارهای مالی از نزدیک نشانههای اوج تورم دنیا را بررسی میکنند. پیشبینی میشود بانکهای مرکزی سیاست افزایش شدید نرخ بهره برای مقابله با تورم را کنار بگذارند.
اما اقتصاددانها هشدار دادهاند تورم فعلی بسیار بادوامتر از گذشتهاست و دلیل آن میتواند شدت گرفتن تنشهای ژئوپلیتیکی و پیکربندی دوباره زنجیرههای عرضه جهانی باشد. کسبوکارها طی بحران کرونا مجبور شدند منابع عرضه خود را به خانه نزدیکتر کنند، حتی اگر هزینه بالاتری داشته باشد.
بانک مرکزی انگلیس هفته گذشته اعلام کرد تورم در این کشور با 11 درصد در ماه اکتبر به اوج میرسد و بعد طی یکسال بعد از آن کاهش مییابد. تورم در انگلیس بهخاطر بالا رفتن هزینه انرژی و مواد غذایی تا 10.1 درصد در ماه سپتامبر افزایش یافت که بالاترین رقم از 1982 بود.