جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
عینک فولادی 11 آبان 1401 - 2 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

جزئیات نحوه واردات ماشین آلات معدنی اعلام شد

مشاور معاونت معادن و فرآوری مواد وزارت صمت اعلام کرد: با شفاف شدن مرز تولیدات ماشین آلات معدنی ساخت داخل و حجم پاسخگویی آنها به نیاز داخل، حجم واردات ماشین آلات معدنی روشن مشخص شد.

میلاد رمضانپور در گفتگو با فولادبان با اشاره به ابلاغیه جدید وزارت صمت برای واردات ماشین آلات معدنی اظهارداشت: تا پیش از مصوبه واردات ماشین آلات، محصولات ساخت داخل و شیوه ساخت آن در بخشنامه ها و مصوبات مشخص نبود اما در نشست‌های پنج ماه اخیر این موضوع با حضور بخش خصوصی ماشین آلات و بخش خصوصی صنایع معدنی بررسی و مرزهای آن شفاف و روشن شد.

وی با بیان اینکه تعیین مرز ساخت داخل و نحوه واردات ماشین آلات معدنی و صنعتی کار دشواری است، گفت: پس از نشست‌ها مشخص شد کدامیک از ابزارآلات و ماشین آلات معدنی ساخت داخل دارد و کدامیک ساخت داخل ندارد و بر سر آن به اجماع شد که الزام به خرید از تولیدکنندگان داخلی برای ماشین آلاتی که در داخل امکان ساخت ندارد، برداشته شود.

این مقام مسئول در وزارت صمت تصریح کرد: با این اجماع، شرایط برای فعالان و سرمایه گذاران معدنی که درصدد خرید ماشین آلات ساخت داخل یا ماشین آلات وارداتی هستند، مشخص و شفاف شد.

رمضانپور با بیان اینکه ممکن است ماشین آلات معدنی تولید داخل نیاز معدنکاران را پاسخگو نباشد، اظهارداشت: وزارت صمت با اشراف به این موضوع مصوبه ای را صادر کرد که براساس آن، سرمایه گذاران معادن می توانند برای واردات ماشین آلات معدنی زیر پنج سال اقدام کنند و چنانچه نیاز آنها از طریق این ماشین آلات تامین نشد، برای واردات ماشین آلات با عمر بالای پنج سال نیز فرمولی ارائه شد.

در همین حال، ­رئیس صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی از واگذاری ماشین آ‌لات تولید داخل با تسهیلات ۱۲ درصد به معدنکاران خبر داد.

فرید دهقانی گفت: این صندوق با ارائه یک فراخوان، ماشین‌آلاتی را که طبق ادعای تولیدکنندگان در داخل تولید می‌شود، به معدنکاران پیشنهاد می دهد و متقاضیان با ثبت نام برای انعقاد قرارداد با سازندگان داخلی با تسهیلات ۱۲ درصدی معرفی می‌شوند.
وی افزود: مسئله کمبود ماشین‌آلات معدنی سنگین و نبود این خط تولید در داخل کشور، انجمن‌ها و تشکلات حوزه معدن و ماشین آلات معدنی را بر آن داشت تا برای جبران این کمبود تمهیداتی بیندیشند.
دهقانی درخصوص پیشنهادی که در جلسه هم اندیشی معدنی‌ها برای تامین ماشین آلات معدنی ارائه شد، اظهارداشت: پیشنهاد مطرح شده مربوط به آن دسته از ماشین‌آلاتی بود که اکنون خط تولید آن‌ها در کشور وجود ندارد؛ این در حالی است که بیش از ۸۵ درصد از تولیدات مواد معدنی با دستگاه‌هایی انجام می‌شود که در داخل کشور تولید نمی شود و ادعایی نیز مبنی بر تولید این دسته از ماشین‌آلات در آینده‌ای نزدیک وجود ندارد.
رئیس صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی این دسته از ماشین آلات معدنی را به عنوان نهاده تولید در بخش معدن تلقی کرد و گفت: اهمیت این ماشین‌آلات به گونه‌ای است که باید با سیاست‌گذاری‌های جدی در کمترین زمان ممکن، بالاترین کیفیت و پایین‌ترین قیمت در دسترس تولید کنندگان و معادن قرار بگیرد.
وی اعلام کرد: براساس این پیشنهاد، در صورتی که واردات ماشین آلات نو و زیر پنج سال ساختی که سابقه تولید داخل ندارند آزاد شود، صندوق بیمه معادن با ارائه یک فراخوان و تسهیلات ۸۰ درصدی، ماشین آلاتی را که طبق ادعای تولیدکنندگان در داخل تولید می‌شود به معدنکاران پیشنهاد می دهد و متقاضیان با ثبت نام نسبت به انعقاد قرارداد با سازندگان داخلی معرفی می‌شوند.
رئیس صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی ادامه داد: این فراخوان آماده شده و در روز دهم یا یازدهم آبان‌ماه بر روی سایت قرار خواهد گرفت و همه متقاضیان بخش معدن که خواستار این دسته از ماشین آلات با تسهیلات ترجیحی حداکثر ۱۲ درصد هستند، می‌توانند ثبت نام کنند.
وی گفت: هم اکنون هپکو برای تولید ۶۰۰ دستگاه ماشین آلات معدنی از تاریخی که فراخوان زده می‌شود به مدت یک سال اعلام آمادگی کرده است و متقاضیان می‌توانند نسبت به خرید این ماشین آلات با پیش پرداخت ۲۰ درصد و تسهیلات ۱۲ درصد اقدام کنند.
دهقانی تاکید کرد: پس از قرار گرفتن فراخوان بر روی سایت و ثبت نام متقاضیان، میزان استقبال از این دسته از ماشین آلات مشخص خواهد شد و اگر میزان تقاضا بیش از ۶۰۰ دستگاه بود از دیگر تولیدکنندگان تقاضای تولید و تامین نیاز متقاضیان را خواهیم داشت، اما اگر استقبال کمتر از این میزان بود می‌توان گفت این دسته از ماشین آلات برای آن‌ها مزیت نداشته است.
وی اظهارداشت: در واقع باید تولیدات داخلی به گونه‌ای باشد که حداکثر ارزش افزوده را در داخل کشور ایجاد کند و امیدواریم این طرح منجر به افزایش تولیدات داخلی در بخش ماشین‌آلات معدنی شود.
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors