جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 10 مهر 1401 - 3 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

آخرین خبر از وضعیت فولادی‌ها در استان‌ها/ از وقفی بودن عرصه معدن مس سونگون تا ابطال مجوز معادن غیرفعال مازندران

لطفا با بخش «از استان‌ها چه خبر؟» فولادبان همراه باشید.

به گزارش فولادبان، اگر می‌خواهید از آخرین وضعیت فولادی‌ها در سراسر کشور مطلع شوید، لطفا با بخش «از استان‌ها چه خبر؟» فولادبان همراه باشید.

چند معدن فعال در بوشهر داریم؟

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: در زمان حاضر ۲۴۸ واحد معدنی دارای مجوز در این استان فعال است که سالانه ۲۶ میلیون و ۳۸ هزار تُن انواع مواد معدنی از آنها استخراج، عرضه و به بازارهای خارجی صادر می‎‌شود.

مهدی صفوی مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: سالانه ۲۶ میلیون و ۳۸ هزار تُن انواع مواد معدنی در این استان استخراج، عرضه و به بازارهای خارجی صادر می‎‌شود.

وی اظهار کرد: در زمان حاضر ۲۴۸ واحد معدنی دارای مجوز در این استان فعال است که سالانه ۲۶ میلیون و ۳۸ هزار تُن انواع مواد معدنی از آنها استخراج، عرضه و به بازارهای خارجی صادر می‎‌شود.

صفوی اضافه کرد: مواد معدنی استخراجی از معادن استان بوشهر بیشتر شامل سنگ لاشه، مارن، واریزه کوهی، سنگ آهک، سنگ گچ و مرمریت است که برای یک هزار و ۳۵۶ نفر اشتغال‌زایی داشته است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر با اشاره به نقش معادن و صنایع معدنی در پویایی اقتصاد کشور، تصریح کرد: استفاده بهینه از منابع معدنی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین و مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان مورد توجه ویژه قرار دارد.

صفوی میزان سرمایه گذاری انجام شده در بخش معدن استان بوشهر را افزون بر دو هزار میلیارد ریال اعلام کرد.

کارخانه فراوری معدن طلای سقز به زودی کلنگ‌زنی می‌شود

در ادامه رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سقز گفت: کارخانه طلای این شهرستان در مرحله مطالعات و آزمایش خاک قرار دارد که به زودی احداث آن کلنگ‌زنی خواهد شد.

بهنام میرزایی اظهار کرد: راه‌اندازی کارخانه استحصال طلای مازوجدار موجب رونق اقتصادی و ایجاد شغل در سطح شهرستان می‌شود.

وی افزود: بعد از مخالفت وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست با راه‌اندازی کارخانه در بالای کاسه سد چراغ ویس، موضوع با شرکت‌های متخصص در این زمینه برای کار مطالعاتی بیشتر واگذار شد که در نهایت با مطالعات صورت گرفته بهترین مکان که کمترین آسیب‌های زیست‌محیطی پدید آورد مکان روستای مازوجدار مورد تایید قرار گرفت.

میرزایی تاکید کرد: تا این لحظه هیچ گونه برداشتی صورت نگرفته و به همین دلیل از طرف شرکت نیز پرداختی انجام نشده است.

وی افزود: احداث کارخانه فعلا در مرحله مطالعات و آزمایش خاک قرار دارد که بعد از این مرحله به زودی شاهد کلنگ زنی احداث کارخانه خواهیم بود.

میرزایی با بیان اینکه مجوز بهره‌برداری از معدن تا ۱۰ سال به شرکت واگذار شده است، گفت: با توجه به پیش‌بینی‌های صورت گرفته استخراج سالانه ۲۰۰هزار تن سنگ طلا با ۱/۲گرم در تن است که سالانه ۲۴۰ کیلوگرم طلای خالص تولید می‌شود.

وی گفت: با توجه به نگرانی به حق مردم روستای مازوجدار، با ورود فرماندار سقز به موضوع و دعوت از مجری پروژه‌ از تهران، مدیران کل صنعت و معدن، حفاظت محیط زیست و اداره امور آب استان به توضیح پیامدها و شیوه کار از جمله استفاده از سیستم‌های به روز دنیا در واحد فرآوری کارخانه و بحث احتمال بسیار کم نشتی در حد صفر پرداختند که در نهایت مردم روستای مازوجدار به اقناع رسیدند.

به گفته وی، استفاده از نیروهای منطقه، آسفالت جاده خاکی روستا و مشارکت شرکت توسعه معادن طلای استان کردستان به عنوان مجری پروژه در انجام مدرسه‌سازی و یا هر گونه کار عام‌المنفعه از جمله مطالبات مردم روستای مازوجدار سقز از سرمایه‌گذاران طلای سقز است.

میرزایی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقدامات بسیار ارزنده که با همکاری شستا قرار است در آینده نه چندان دور انجام شود انتقال دفتر مرکزی شرکت از تهران به سقز است که از محاسن آن می‌توان عنوان کرد که این شرکت هر چقدر درآمد داشته باشد قستمی از آن به عنوان مالیات عاید این شهر می‌شود.

رفع مشکل معدن سنگ تزئینی نظرآباد سلماس با ورود دستگاه قضایی

در ادامه رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی از رفع مشکل معدن سنگ تزئینی نظر آباد سلماس با ورود دستگاه قضایی خبر داد.

ناصر عتباتی اظهارداشت: معدن سنگ تزئینی نظرآباد سلماس که برابر مجوزات قانونی مدت هفت سال از فعالیت آن می‌گذرد با بروز اختلافاتی با اداره منابع طبیعی سلماس دچار مشکل شده و در آستانه تعطیلی و بیکاری کارگران آن قرار داشت که با درخواست بهره بردار این معدن برای ورود دستگاه قضایی برای حمایت از این واحد تولیدی، دستورات لازم به دادستانی سلماس برای کمک به رفع مشکل این معدن صادر گردید.

عتباتی ادامه داد: در پی این دستور، دادستان سلماس به موضوع ورود و ضمن بازدید میدانی از محل به همراه روسای ادارات منابع طبیعی، صمت، فرماندهی انتظامی و بهره بردار معدن و استماع نظرات ادارات ذیربط و بررسی پوشش گیاهی و جنگلی منطقه که فاقد چنین پوشش‌هایی بود، مشکل این معدن با دستور پرداخت خسارت ریالی منابع طبیعی از سوی بهره‌بردار مرتفع و معدن موصوف فعالیت خود را در حدود مقررات مجدداً آغاز کرد و از بیکاری ۴۵ کارگر ان جلوگیری شد.

۷۰ درصد ماشین آلات معادن خراسان رضوی فرسوده است

در ادامه رئیس خانه معدن خراسان رضوی گفت: فرسودگی ماشین آلات معدنی بسیار جدی و بحرانی است به طوری که بیش از ۷۰ درصد معادن استان فرسوده اند.

غلامرضا نازپرور رئیس خانه معدن خراسان رضوی با بیان اینکه تولید ماشین آلات معدنی در کشور پاسخگوی نیاز معادن کشور نیست، اظهار کرد: ماشین آلات بیش از ۷۰ درصد معادن استان که معادن کوچک و متوسط به شمار می‌روند فرسوده است.

وی تصریح کرد: این ماشین آلات عمر متوسط ۲۵ سال دارند و هزینه تعمیر و نگهداری این ماشین آلات بالا است.

رئیس خانه معدن خراسان رضوی افزود: همچنین قطعات این ماشین آلات به سختی قابل تهیه بوده و درنتیجه این مسائل راندمان تولید را کاهش می‌دهد.

نازپرور با بیان اینکه معادن بزرگ در استان و کشور بیشتر معادن دولتی هستند و سهامداران آن نیز سهامداران دولتی بوده و با ارتباطات خاص خود ماشین آلات را وارد می‌کنند، متذکر شد: بخش خصوصی به سختی مجوز واردات را می‌گیرد.

وی خاطر نشان کرد: تغییرات قوانین واردات ماشین آلات معدنی در ۷ تا ۸ ماه گذشته و ایجاد عوارض گمرکی حاکی از این است که واردات ماشین آلات معدنی جدی گرفته نشده است. اگر فکر اساسی نشود و سهولت کار صورت نگیرد حوزه معدن با چالش‌های بزرگتری مواجه خواهد شد.

رئیس خانه معدن خراسان رضوی درخصوص چالش‌های خرید ماشین آلات داخلی ‌افزود: ظرفیت تولید ماشین آلات داخلی بسیار پایین بوده و برای واردات دستورالعمل‌هایی وجود دارد که مانع از واردات است. برای مثال برای واردات ماشین آلات معدنی عوارض گمرکی باید صفر باشد چه این ماشین آلات نو یا ۱۰ سال کارکرده باشد، البته ماشین آلات بسیار قدیمی هم نباید وارد شود.

رئیس خانه معدن خراسان رضوی گفت: درخراسان رضوی تنها مونتاژکار چند نوع ماشین آلات معدنی فعالیت دارند که نیاز یک یا دو درصدی بهره برداران را تامین می‌کنند.

وقفی بودن عرصه معدن مس سونگون

در ادامه مدیرکل اوقاف وامور خیریه استان آذربایجان شرقی از وقفی بودن عرصه معدن مس سونگون خبر داد.

سیدشهاب الدین حسینی صبح امروز در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به موضوع وقفی بودن عرصه معدن مس سونگون، اظهار کرد: روستای سونگون یک عرصه وقفی است اما با توجه به این‌که معادن بر اساس قانون جزو انفال و از آن بیت المال هستند، یک تداخلی در این خصوص وجود داشت که در حال پیگیری از محل قضایی هستیم و به نظر می‌رسد که تنها راه حل این موضوع تنظیم اجاره نامه خواهد بود.

وی با اشاره به وجود بیش از ۴ هزار وقف و بیش از ۲۰ هزار رقبه در استان، گفت: امسال بیش از ۵۰ وقف جدید در استان ثبت شده و آذربایجان شرقی در این حوزه جزو استان‌های برتر کشور است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی با اشاره به هدف سازمان اوقاف در راستای مردمی سازی وقف در کشور، گفت: برای موقوفات سطح استان، امین نصب می‌شود که این امین موقوفات از میان مردم بوده و اجازه اداره صفر تا ۱۰۰ موقوفه را خواهند داشت؛ هم‌چنین بیش از ۱۵۰۰ قنات وقفی در استان احیا شده و برای آن‌ها امین آب نصب شده است.

وی در ادامه در خصوص اقدامات این اداره کل در دوران کرونا یز خاطرنشان کرد: توزیع بیش از ۱۰۰ هزار بسته معیشتی، بیش از ۳۰۰۰ غذای گرم، ذبح بیش از ۲۳۲ قربانی، بخشش اجاره بهای ۲۷۴ مورد موقوفه، خدمت رسانی ۲۵ گروه جهادی پزشکی و … از جمله فعالیت‌های اوقاف در دوران کرونا بوده است. اقدامات مختلف اداره کل اوقاف استان طی یک سال گذشته باعث شده تا با کسب بیشترین امتیاز در بخش رشد شاخص‌های جشنواره شهیدرجایی استان به عنوان دستگاه برتر معرفی شود.

وی با اشاره به وجود هفت بیمارستان با عرصه وقفی در تبریز و بیش از ۴۰۰ مدرسه وقفی در استان، گفت: شهرک صنعتی بعثت با مساحت ۴۹۰۰ هکتار و شهرک سهلان از جمله مناطق صنعتی استان هستند که عرصه آن‌ها جزو موقوفات بوده و اوقاف استان برای حمایت از فعالیت واحدها در این مناطق حمایت‌های لازم را انجام می‌دهد؛ هم‌چنین طرح‌های نشاط معنوی، آرامش بهاری، مهر تحصیلی، اوقات فراغت تابستانه و شمیم حسینی نیز از جمله برنامه‌های اوقاف در ماه‌های مختلف و مناسبت‌های متنوع سال است.

رشد ۱۴ درصدی استخراج از معدن مس سرچشمه رفسنجان

در ادامه مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با ارائه گزارشی از عملکرد تولیدی این مجتمع در شش‌ماهه نخست سال جاری، از افزایش آمار تولید نسبت به برنامه مصوب خبر داد.

حسین احمدی گفت: میزان استخراج معدن مس سرچشمه در این دوره شش‌ماه، ۴۲۹۲۴۷۶۲ تن بوده که این میزان، ۱۴درصد رشد نسبت به برنامه مصوب را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: همچنین میزان تولید کنسانتره مجتمع مس سرچشمه در این بازه زمانی، ۳۵۳۰۹۳ تن بوده که حاکی از رشد ۹ درصدی نسبت به برنامه مصوب است.

مدیر مجتمع مس سرچشمه افزود: در بخش تولید کاتد مس نیز، بالغ بر ۸۷۰۰۰ تن میزان تولید مجتمع بوده که افزایش ۷ درصدی را نسبت به برنامه مصوب نشان می‌دهد.

وی از تولید ۲۸۹۸۶۲ تن اسید در شش‌ماهه اول ۱۴۰۱ نیز خبر داد و گفت: این میزان تولید، از رشد ۲۳ درصدی نسبت به برنامه مصوب حکایت دارد.

احمدی با اشاره به میزان تولید مس محتوی معدنی اظهار داشت: در زمینه این شاخصه مهم تولیدی نیز، میزان ۸۱۲۳۶ تن تولید، گویای رشد ۴درصدی نسبت به برنامه تولیدی مصوب است.

مدیر مجتمع مس سرچشمه در پایان گفت: به لطف خداوند، آمار تولیدی مجتمع نشان‌دهنده روند روبه‌رشد این مجموعه عظیم صنعتی و معدنی است و باید از همه همکاران سختکوش در مس سرچشمه قدردانی کنیم که در این میدان جهاد اقتصادی، حضوری مسئولانه و خستگی‌ناپذیر دارند.

گواهی کشف معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد

در ادامه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: گواهی کشف معدن آلبلاغ شهرستان اسفراین صادر و به سازمان توسعه، نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به عنوان بهره‌بردار این معدن ابلاغ شد.

حسین حاجی بگلو، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی در گفت‌وگو با رسانه‌ها با بیان اینکه گواهی کشف معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد، اظهارکرد: گواهی کشف برای معدن سرب و روی آلبلاغ در اسفراین حدود ۹ ماه پیش صادر شد اما به صورت فیزیکی به دست ایمیدرو نرسیده بود که اخیرا این گواهی به ایمیدرو ابلاغ شد.

وی گفت: ایمیدرو به لحاظ قانونی بدون دریافت گواهی اکتشاف نمی توانست برای انتخاب پیمانکار و واگذاری آن به بخش خصوصی اقدام کند و انتظار می رود با دریافت گواهی کشف زودتر نسبت به انتخاب پیمانکار اقدام شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی افزود: ایمیدرو باید برای انجام فعالیت های معدنی در آلبلاغ اسفراین نسبت به دریافت پروانه بهره برداری اقدام کند.

وی گفت: ذخیره معدنی سرب و روی در آلبلاغ اسفراین، ۵۰۰ هزار تن برآورد شده است و عیار این معدن ۳۰ درصد است.

حاجی بگلو ادامه داد: معدن سرب و روی آلبلاغ در منطقه ای با همین نام در شهرستان اسفراین واقع است.

وی تصریح کرد: این معدن از اواخر سال ۹۷ عرصه برداشت های غیر مجاز بود و سودجویان به این منطقه هجوم برده و با اسب و الاغ  ماده معدنی را از ارتفاعات به پایین می آورند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی افزود: با پیگیری های انجام شده تیم حفاظتی در این معدن مستقر شد و اکنون برداشت غیرمجاز از این معدن متوقف شده است.

شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی اسفراین قرار دارد.

ابطال مجوز معادن غیرفعال در مازندران

در ادامه مجوز معادن غیرفعال مازندران در راستای پویایی بیشتر سرمایه گذاران دارای اهلیت در این بخش، باطل می‌شود.

استاندار مازندران با بیان اینکه معادن یکی از زیرساخت‌های اصلی رشد اقتصادی استان است، گفت:ضرورت دارد در حوزه معادن سیاست‌گذاری مناسبی انجام شود چرا که معادن یکی از ظرفیت‌های مهم استان می‌باشد.

سید محمود حسینی‌پور ، توجه بر ظرفیت‌های صادراتی موادمعدنی استان تاکید کرد و افزود: مجوز معادن غیرفعال باطل شود و با واگذاری مجوز معادن به سرمایه گذاران دارای اهلیت، فعالیت این بخش پویاتر شود. ‎ ‎

او ادامه داد: مجوز‌هایی که برای معادن صادر شده است، ولی در زمان مقرر فعالیت آنان انجام نشد، بر اساس قانون باید باطل گردد تا سرمایه‌گذاران جدید و دارای اهلیت وارد این عرصه شوند.

استاندار مازندران موضوع معادن و تعیین و تکلیف آن را مهم دانست و گفت: این استان با برخورداری از بهترین معادن سنگ می‌تواند صادر کننده این مواد معدنی به کشور‌های همسایه باشد، زیرا صادرات موادکانی یکی از ظرفیت‌های استان است.

حسینی‌پور ضمن اشاره به این مهم که ظرفیت‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری در بخش معدن در استان وجود دارد و در این زمینه باید نسبت به شناساندن هرچه بیشتر ظرفیت‌ها اقدام شود، افزود: اگر اتاق شیشه‌ای عدالت محور در حوزه معادن ایجاد شود سرمایه‌گذار با رغبت بیشتر به این حوزه ورود پیدا می‌کند.

او با بیان اینکه استان مازندران بهترین معادن را به خود اختصاص داده است، ادامه داد: باید استقرار یک تیم کارشناسی و حرفه‌ای برای ارزیابی وضعیت معادن استان در دستور کار شورای معادن استان قرار گیرد.

استاندار مازندران نظارت مستمر سازمان نظام مهندسی بر فعالیت‌های معادن استان را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید بستر‌های فساد از همین مسیر‌ها بسته شود.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors