در حال حاضر نرخ بهره بین بانکی به محدوده 22 درصدی نزدیک شده و می توان گفت همین امر یکی از دلایل رکود در بازار سرمایه شده است.
محمد رضانژاد در گفتگو با فولادبان در خصوص نرخ بهره بین بانکی افزود: این مصوبه از دو جهت منجر به بهبود وضعیت بازار سرمایه می شود. در واقع هزینه تأمین مالی فعالان بازار برای اعتباری که از کارگزاری ها دریافت می کنند در روند نزولی قرار می گیرد، چرا که بانک ها برای نرخ بهره سقف مشخصی دارند. از طرفی هزینه شرکت ها برای تأمین مالی طرح های توسعه، سرمایه در گردش و… نیز کاهش خواهد یافت.
مدیر تحلیل سبدگردان آرمان اقتصاد ادامه داد: همچنین زمانی که نرخ بهره به کمتر از میزان مورد انتظار فعالان بازار سرمایه برسد، P/E بازار در روند صعودی قرار می گیرد. بنابراین اگر نرخ بهره بین بانکی به هر دلیلی نزولی و یا تعیین سقف شود، نرخ تأمین مالی فعالان بازار برای خرید سهام و شرکت ها برای طرح های توسعه ای کاهش خواهد یافت.
این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به ادامه تأثیرات این اقدام گفت: متاسفانه در حال حاضر نرخ بهره بین بانکی به محدوده 22 درصدی نزدیک شده و می توان گفت همین امر یکی از دلایل رکود در بازار سرمایه شده است. در واقع بسیاری از بانک ها به مصوبه ای که شورای عالی بورس در اسفند ماه 1400 به آن رأی داده بود، پایبند نبوده و در نهایت تأثیر مثبتی در اقتصاد نداشته است.
رضانژاد در خصوص نتایج قطعی برق در صنایع نیز اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به آمارها به نظر می رسد امسال قطعی برق کمتر از سال گذشته رخ داده و این اتفاق به وضوح در صنایع مختلف کشور قابل مشاهده است. در واقع میزان این قطعی کمتر از انتظار کارشناسان بوده و می توان گفت نسبت تولید در مقایسه با مصرف بهبود پیدا کرده، به خصوص در شرکت های فولادی که برق برای آنها همانند جریان خون در بدن می ماند.