جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 08 تیر 1401 - 2 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

دردسرهای حملات سایبری به غول‌های فولادسازی ایران برای وزیر ارتباطات/۷ سئوال فراکسیون راهبردی مجلس از زراع‌پور در حوزه امنیت سایبری

در پی حملات سایبری اخیر به فولادمبارکه و فولاد خوزستان، رئیس فراکسیون راهبردی مجلس از ۷ سوال این فراکسیون از عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات خبر داد و گفت: این سئوالات در حوزه امنیت سایبری تدوین شده و تا کنون به امضای بیش از ۴۰ نماینده رسیده است.

به گزارش فولادبان، در پی حملات سایبری اخیر به فولادمبارکه و فولاد خوزستان، حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی رئیس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه طی روزها و هفته‌های اخیر، کشور شاهد حملات سایبری توسط دشمنان به زیرساخت‌های ارتباطی، مراکز داده صنعتی، دولتی و غیردولتی در کشور بوده است، اظهار داشت: با توجه به سیاست و برنامه‌های کینه ورزانه دشمنان کشور، امکان افزایش دامنه این حملات در آینده محتمل خواهد بود هرچند که خوشبختانه با هوشیاری نهادهای امنیتی بخش اعظم حملات سایبری صورت گرفته تا کنون خنثی شده است.

وی ادامه داد: باید بدانیم مجلس شورای اسلامی با افزایش بیش از ۳ برابری بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در قانون بودجه ۱۴۰۱ در راستای توسعه زیرساخت‌های ایمن در کشور و توسعه شبکه ملی اطلاعات به عنوان اولین لایه حفاظت کشور از حملات سایبری دشمنان و بیگانگان، موافقت کرده است.

رئیس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دولت باید نسبت به امنیت فضای سایبری کشور و مردم توجه بیشتری داشته باشد، عنوان کرد: با توجه به اینکه سازمان‌های زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان متولیان بخش امنیت ارتباطات و اطلاعات در کشور به شمار می‌روند، سوالاتی از وزیر در این خصوص مطرح شده است.

میرتاج الدینی در مورد ۷ سوال مطرح شده از سوی فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اعلام کرد: سه مورد از سوالات مطرح شده مربوط به عملکرد سازمان فناوری اطلاعات، عملکرد سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و نیز اقدامات و سیاستگذاری در خصوص وضعیت امنیت شبکه ارتباطات اختصاصی داخلی در بین کاروران مخابراتی برای استفاده توسط سازمان‌های دولتی و غیردولتی است.

وی ادامه داد: سوال بعدی در مورد سازماندهی، کنترل و سیاستگذاری مراکز پایگاه داده کشور در بخش دولتی و غیردولتی است که در وضع مناسبی نیستند و گزارشی در مورد وضعیت مراکز داده دولتی و غیر دولتی در سطح کشور ارائه نشده، بنابراین مسئله این است که با توجه به این افزایش بودجه دولت، چه اقداماتی انجام شده است؟ وضعیت شبکه ملی انتقال داده به عنوان اولین بستر امن ارتباطات بین مراکز داده دولتی و غیردولتی چگونه است و ضروری است که ارکان وزارت ارتباطات در خصوص این حملات که براساس قانون جزء وظایف ذاتی آن‌ها به شمار می‌رود فعالانه‌تر عمل کنند تا شاهد بهبود فعالیت‌ها باشیم.

به گفته میرتاج‌الدینی چگونگی وضعیت سیاستگذاری‌ها، اقدامات عملی و برنامه‌ها جهت الزام سازمان‌های دولتی و مراکز حساس صنعتی، بانکی، بیمه‌ای و غیردولتی در کشور با استفاده از  بستر ارتباطات امن اختصاصی داخلی، پنجمین سوال مطرح شده از وزیر ارتباطات است.

وی افزود: اقدامات صورت گرفته در زمینه ایجاد پوشش سراسری ارتباطات رادیویی اختصاصی ترانک جهت بهره‌برداری در سازمان‌های دولتی و غیردولتی در شرایط بحران و پدافندی در وضعیت مناسبی نبوده است و عملا بخش اعظم بار ترافیکی زیرساخت‌های حساس ارتباطی کشور اعم از سیستم‌های تله متری و اسکادا در صنایع نفت، گاز، برق، آب و … بر شبکه موبایل عمومی و تجاری و ممکن است موجب افزایش نفوذ در اپراتورهای تجاری و حملات سایبری در آن‌ها شود و مشکلات اساسی در کشور ایجاد کند، بنابراین سوال ششم این است که برنامه دولت برای حل این مشکل و ایجاد مسیرهای ارتباطی امن اختصاصی مستقل از شبکه تجاری موبایل چیست؟

رئیس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه بخش زیادی از حملات سایبری از بستر اینترنت بین‌الملل رخ می‌دهد، گفت: سوال مطرح شده این است که برنامه‌های دولت برای افزایش امنیت و جلوگیری از افزایش حملات اخیر سایبری در هاب‌های ارتباطات اینترنت بین‌الملل در سطح کشور چیست و چرا در خصوص حملات اخیر و منشا این حملات به منظور ایجاد آرامش امنیت سایبری بین مردم اقدامی موثری صورت نمی‌گیرد؟

در همین حال، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور از تنظیم موافقت نامه با دستگاه‌های اجرایی کشور خبر داد و اظهارداشت: خوشبختانه با تخصیص اعتبار مجلس در قالب بودجه سال ۱۴۰۱، موافقت نامه انتقال مراکز پرخطر شیمیایی و صنعتی با دستگاه‌های اجرایی تنظیم شد ودر اولویت است.

وی گفت: با توجه به حملات سایبری دشمنان علیه زیرساخت‌هایی که به مردم خدمات رسانی می‌کنند، ممکن است در صنایع و کارخانجات شیمیایی مخاطراتی داشته باشیم و باید محکوم‌سازی هر نوع حمله در حوزه سایبری از طریق مجامع بین‌المللی و رسانه‌ها مورد توجه قرار گیرد.

حملات سایبری به فولاد خوزستان و فولاد مبارکه چگونه اتفاق افتاد؟

با این حال، در روزهای اخیر حملات سایبری به برخی کارخانه های فولادسازی از جمله فولاد مبارکه و فولاد خوزستان صورت گرفته است.

در این باره روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است: با توجه به رویه‌های پیش بینی شده و اقدامات صورت گرفته، خوشبختانه حمله مذکور، خسارت و آسیبی به کارکنان پرتلاش و تجهیزات این شرکت وارد نکرده است و برنامه عملیاتی و تولید در شرکت مطابق برنامه ریزی‌های انجام شده دنبال می‌شود.

همچنین مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان گفت: ببعضی از سیستم‌ها و تجهیزات شرکت فولاد خوزستان مورد حمله سایبری قرار گرفت که خوشبختانه این توطئه ناکام ماند.
امین ابراهیمی توضیح داد: متاسفانه بعضی سامانه‌های شرکت فولاد خوزستان مورد حمله سایبری قرار گرفت که با اقدامات بموقع و هوشیاری، این حمله ناکام ماند و هیچ خسارت و آسیبی به خط تولید شرکت فولاد خوزستان وارد نشد.
وی اظهارداشت: خط تولید شرکت فولاد هم اینک فعال است و مختصر اختلالی که به سایت، کانال‌های اطلاع رسانی و سامانه پیامکی این شرکت وارد شده در حال برطرف شدن است.
 مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان اضافه کرد: به علت هک شدن کانال تلگرامی شرکت فولاد خوزستان، اخبار منتشر شده در این کانال تا اطلاع ثانوی معتبر نیست و صحت هیچ یک از مطالب آن تایید نمی‌شود و تا اطلاع ثانوی آخرین اخبار و اطلاعیه‌های شرکت فولاد خوزستان از طریق خبرگزاری‌های رسمی و کانال مجازی این شرکت در پیام رسان‌های داخلی منتشر خواهد شد.
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors