جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
عینک فولادی 12 خرداد 1401 - 2 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

چین واسطه روسیه برای افزایش تبادلات تجاری و بازرگانی در بازارهای تحریمی صادراتی

یک کارشناس اقتصادی گفت: روسیه با اشراف به تقاضای بالای کشورهای منطقه به محصولات فولادی خود ، از چین بعنوان کشور ثالث یا واسطه برای صادرات محصولات کالاهای خود در بازارهای تحریمی استفاده کرد تا کالاهای خود را سهل تر و اسانتر به بازارهیا صادراتی تحریمی صادر کند و به فروش برساند.

احمد جانجان درگفتگو با فولادبان افزود: هیات دولت و وزارت صمت درهمین حال و در شرایطی که بازارهای منطقه نیاز و عطش تامین محصولات فولادی را داشتند اخذ عوارض صادراتی بر محصولات فولادی را نابه هنگام و غیرکارشناسی به تصویب رساندند  و معلوم نشد چرا محصولاتی که بخشودگی عوارض شامل حالشان میشد یک شبه مشمول عوارض صادراتی شدند.

 

وی ادامه داد: تا قبل از بحران اوکراین و تحریم روسیه، ایران یکه تاز بازارهای تحریمی صادراتی بود ولی با تحریم روسیه پس از بحران اوکراین روسیه هم وارد بازارهای صادراتی  تحریمی شدو سهم ایران از این بازارها کاهش یافت

 

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اندازه اقتصاد روسیه البته با اقتصاد ایران قابل مقایسه نیست زیرا روسیه نقش مهمی در تامین غلات و گندم جهان و تامین بخش عمده انرژی و آمونیاک اروپا را برعهده دارد و هم اکنون نیز40درصد از گاز و انرژی اتحادیه اروپا را تامین می کند.

 

جانجان گفت :حذف روسیه در میان مدت و کوتاه مدت از بازار انرژی ممکن و میسر نیست و اروپا به خوبی می داند حذف روسیه از بازار انرژی و کامودیتی ضربه جبران ناپذیری به بازارهای جهانی می زند.

 

وی افزود:نکته مهمی که باید به ان توجه داشت این است که در حال حاضر بحث روسیه ستیزی نیست بلکه موضوع رقابت اقتصادی و تجاری در بازارهای جهانی و ورود روسیه به بازارهای صادراتی تحریمی است.

 

این استاد دانشگاه با انتقاد از سیاست اعمال عوارض صادراتی دولت در شرایطی که بازارهای صادراتی نیاز به محصولات فولادی داشتند، گفت:هیات دولت و وزیر صمت باید از اعمال سیاست های موقتی و کوتاه مدت بپرهیزند و زمانی که تصمیمی را مصوب می کنند پای آن تصمیم بایستد و سیاست های تصویب آنها کارشناسی شده و مبتنی بر بازار باشد.

 

جانجان افزود: اگر سیاست اخذ عوارض از محصولات فولادی با توجه به طرح مسکن ملی مصوب شد باید به این موضوع هم توجه می شد که زمانی که کشورمازاد تولید دارد نباید به راحتی و فقط با یک مصوبه بازار صادراتی خود را از دست بدهند زیرا با از دست رفتن بازارهای صادراتی ، درآمدهای ارزی هم به حداقل خود خواهد رسید که ضایعه اقتصادی جبران ناپذیری برای مردم کشور برجای می گذارد.

 

وی ادامه داد:علت تصویب اخذ عوارض صادراتی بر محصولات فولادی و اتخاذ چنین تصمیمی از سوی دولت اقدامی به یکباره بود و مشخص نشد چرا محصولاتی که بخشودگی عوارض شامل حالشان میشد یک شبه مشمول عوارض صادراتی شدند   درحالیکه روسیه با استفاده از پتانسیل تجاری و اقتصادی چین ، با توجه به مازاد تولید خود ، از چین بعنوان کشور ثالث یا واسطه برای صادرات محصولات کالاهای خود استفاده می کند تا کالاهای خود را به دیگر کشورها صادر کند.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors