یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه این هفته بورس تحت تأثیر اخباری چون صورتهای مالی شرکتها و صنایع بود، گفت: ریسکهای فعلی بازار سرمایه باعث شده است تا خروج نقدینگی از بورس در سال جاری رکورد بشکند.
به گزارش فولادبان، بر خلاف اینکه قیمت دلار رشد چشمگیری نسبت به هفته گذشته داشت، این هفته برای سهامداران بازار سرمایه هفته سختی بود چراکه اکثر روزها فشار فروش سهام شاخصساز و برخی از تکسهمهای اثرگذار در گروهها باعث منفی شدن بازار شد. با اینکه بازار سرمایه سه روز مثبت را طی کرد، اما این رشدها چندان بر روند کلی بازار تأثیرگذار نبودند. البته، ریسک اصلی و عامل احتیاط سرمایهگذاران برای ورود سرمایه به بازار بیشتر به دلیل احتمال قطعی برق کارخانهها در تابستان و به دنبال آن کاهش سودآوری شرکتهاست.
در جریان معاملات این هفته بازار سرمایه، شاخص کل بورس با افت 1.4 درصدی، 22 هزار و 508 واحد نسبت به هفته گذشته پایینتر آمد و رقم یک میلیون و 541 هزار و 979 واحدی را نشان داد. شاخص کل هموزن نیز این هفته الگوی نماگر اصلی بورس را در پیش گرفت، اما فروش بیشتر سهام کوچک بازار باعث شد تا این شاخص 1.6 درصد افت کند و به 429 هزار و 657 وحد برسد. شاخص فلزات اساسی نیز مانند دیگر شاخصهای اصلی بازار 1.4 واحد کاهش یافت و این هفته در ارتفاع یک میلیون و 138 هزار و 346 واحدی توقف کرد.
مهدی قلیپور، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با فولادبان در رابطه با معاملات این هفته گفت: این هفته صنایع کوچک افت بیشتری را تجربه کردند. خروج بیش از 2 هزار و 300 میلیارد تومان پول حقیقی طی هفته رکورد از ابتدای سال را زد، ولی حجم معاملات نسبتا معقول و در حد 5 هزار و 700 میلیارد تومان برای معاملات خرد بود و در کل، هفته بدی برای بیشتر سرمایهگذاران بود.
وی با اشاره به اینکه انتشار صورتهای مالی حسابرسی نشده بیشتر شرکتها نشان از عملکرد ضعیف یا کمتر از انتظار برای بیشتر صنایع دارد، افزود: صورتهای مالی ارائه شده در کنار افزایش نگرانیها از قطع برق صنایع، ماشه ورود بازار به اصلاح بعد از رشدهای اخیر را چکاند، نکته جالب افزایش بهای تمام یوتیلیتی برای صنایع بود به ویژه برای پتروشیمیها که نگران کننده بود.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: بقیه صنایع مانند پالایشیها هم گزارشات معمولی داشتند که البته احتمالا حسابرسی بهتری خواهند داشت. کنترل و حتی کاهش نرخ ارز نیمایی توسط بانک مرکزی علیرغم رشد دلار در بازار آزاد از دیگر عوامل کاهنده بازار بود. کاهش نرخ ها در بازار فلزات اساسی نیز این صنعت را تحت فشار قرارداد البته نفت با تصویب تحریم نفتی روسیه به بالاتر از ۱۲۰ دلار در روزچهارشنبه رسید.
قلیپور درباره دیگر عوامل تأثیرگذار روی روند بورس گفت: اعلام لغو عوارض پلکانی صادرات اندکی در روزهای آخر هفته جو بازار را بهتر کرد، اما نکته دیگر در بازار کاهش نرخ بازدهی تا سررسید به واسطه افزایش تقاضای اوراق بدهی در بازار منفی و محدودیتهای مالیاتی ایجاد شده برای سپردهگذاران دولتی بود. رشد دلار در بازار آزاد به بالای ۳۱ هزار تومان بدلیل تقاضای ارز مسافرتی و تنشهای سیاسی داخلی و بین المللی بازار را چندان تحریک نکرد؛ البته احتمالا هفته بعد زا متأثر کند.
وی تصریح کرد: احتمال دارد هفته آتی متعادل روبه بالا باشد یعنی انتهای هفته شاخصها را در عددی بالاتر ببینیم و احتمالا در صنایع غذایی، زراعت، معدنی و فلزی و پالایشی، سیمان، یوتیلیتی و سرمایه گذاری ها شاهد افزایش تقاضا خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان افزود: انتشار صورتهای مالی حسابرسی نشده بقیه شرکتها، قیمت بازگشایی دلار بعد تعطیلات و قیمتهای جهانی درروز دوشنبه و نیز تصمیمات شورای حکام آژانس انرژی اتمی در مورد ایران مهمترین عوامل خواهند بود.