صادرات فولاد هند احتمالاً در سال مالی جاری درنتیجه عوارض غیرمنتظره ۱۵ درصدی وضع شده توسط دولت در آخر هفته کاهش مییابد، که همچنین بر برنامههای توسعه ظرفیت صنعت و هدف ظرفیت ۳۰۰ میلیون تن تا پایان سال جاری تأثیر خواهد گذاشت.
نیرمالا سیتارامان، وزیر دارایی هند در ۲۱ مه از افزایش عوارض صادراتی ۹ محصول فولادی به ۱۵ درصد خبر داد که شامل آهن خام، کویل نورد گرم (HRC) و محصولات نورد سرد (CRC) میشود.
این اقدام درست پس از آن صورت گرفت که بخش فولاد هند رکورد بالای صادرات ۱۳٫۵ میلیون تنی فولاد تمامشده را در سال مالی ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ به ثبت رساند که به دلیل قیمتهای بینالمللی بالا و مناقشه روسیه و اوکراین بود.
اتحادیه فولاد هند در این باره اعلام کرد: هند ممکن است فرصتهای صادراتی را در حال حاضر از دست بدهد. وضع عوارض صادراتی به سایر کشورها کمک میکند تا سهم بازار را به دست آورند، که هند آن را خالی خواهد کرد. بازسازی زمینهای از دست رفته ممکن است زمان زیادی طول بکشد، زیرا زنجیره تأمین مختل خواهد شد، در حالی که اعتبار هند به عنوان که یک صادرکننده قابل اعتماد ضربه خواهد خورد.
اقدامات سیاستی با هدف کاهش تورم است. بر اساس ارزیابیهای آرگوس، قیمتهای ورق گرم داخلی در اوایل آوریل به بالاترین حد خود یعنی ۷۸۵۰۰ روپیه در تن در بمبئی رسید که ۱۱۸ درصد نسبت به اوایل آوریل ۲۰۲۰ افزایش نشان میدهد.
وی آر شارما، مدیر عامل شرکت فولادی JSPL، گفت: «در حالی که از تلاشهای دولت برای کاهش تورم قدردانی میکنیم، اما احساس نمیکنیم که قیمت فولاد مقصر تورم در سراسر جهان است. اعتبار اسنادی ایجاد میشود یا قراردادهایی منعقد میشود که تکالیف را بر عهده صادرکنندگان میگذارد.
یکی از مقامات یک فولادساز بزرگ گفت: کارخانههای هندی با حدود ۸۰ درصد ظرفیت در سال گذشته کار میکردند، زیرا تقاضای داخلی وجود نداشت، حتی اگر تقاضا بین ۷ تا ۸ درصد رشد کند، این ۱۰۶ میلیون تن تقاضا نسبت به سال گذشته احتمالاً امسال به ۱۱۲ تا ۱۱۴ میلیون تن خواهد رسید.
این مقام مسئول گفت: اقدام برای معافیت فولاد آلیاژی از عوارض صادراتی تأثیر مثبتی نخواهد داشت زیرا فولاد بسیار خاصی است و هرکسی توانایی ساخت آن را ندارد و همچنین سهم ناچیزی از کل تقاضا و صادرات فولاد را تشکیل میدهد. او افزود که اقدامی مانند این با طرح مشوقهای مرتبط با تولید دولت و «ساخت در هند» و فروش جهانی در تضاد است.
آژانس رتبهبندی Icra Research گفت که حدود ۹۵ درصد از سبد نهایی صادرات فولاد هند با ۱۵ درصد عوارض صادراتی مواجه شده است. قیمت فولاد داخلی احتمالاً در ماههای آینده حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش مییابد زیرا تقاضا وارد سهماهه ضعیف موسمی میشود.
قیمت جهانی فولاد نیز با توجه به تقاضای ضعیفتر، روند نزولی داشته است.