قراضه فولاد از قرارداد تجارت آزاد ترکیه و اوکراین حذف شد

دولت اوکراین در 2 فوریه پیش‌نویس توافقنامه تجارت آزاد اوکراین و ترکیه را تصویب کرد، اما ضایعات فولاد در لیست محصولاتی که از عوارض صادرات معاف هستند یا با عوارض کمتری روبرو هستند، گنجانده نشد.

توافقنامه تجارت آزاد اوکراین و ترکیه قرار بود جمعه چهارم فوریه در نشستی بین روسای جمهور این کشورها، ولادیمیر زلنسکی و رجب طیب اردوغان، امضا شود.

بیش از 10300 محصول از صنایع مختلف، یا حدود 95 درصد از اقلام تجاری معمولی که اوکراین به ترکیه صادر می‌کند، از عوارض صادراتی معاف خواهند شد. بر اساس این سند به 1348 محصول کمترین عوارض صادراتی تعلق می‌گیرد.

ترکیه تعرفه واردات بسیاری از محصولات صنعتی اوکراین از جمله 510 مورد از مجموع 840 کالای متالورژیکی که اوکراین به ترکیه می‌فروشد را لغو خواهد کرد. علاوه بر این، ترکیه تعرفه واردات 130 محصول متالورژیکی را کاهش خواهد داد که به کالاهای اوکراینی نسبت به محموله‌های روسیه برتری خواهد داد. دولت اوکراین گفت که برای 167 مورد، سهمیه 410000 تنی اختصاص داده خواهد شد.

اما اوکراین این حق را برای خود محفوظ می‌داند که برای اطمینان از توسعه متالورژی داخلی، به‌ویژه متالورژی سبز برای ضایعات آهنی، عوارض صادراتی را حفظ کند. این کشور تعرفه صادرات قراضه آهنی را به شدت در دسامبر سال گذشته به 180 یورو در هر تن (203 دلار در هر تن) افزایش داد که برای مدت پنج سال تا سپتامبر 2026 اعمال می‌شود.

صادرات قراضه آهنی اوکراین در سال گذشته به میزان قابل توجهی افزایش یافت.

داده‌های گمرک نشان می‌دهد که صادرات قراضه آهنی اوکراین در سال گذشته به 615700 تن رسید که 17.2 برابر بیشتر از سال 2020 است. درآمدهای تولیدشده با افزایش شدید 25.2 برابری به 3238.9 میلیون دلار رسید که دلیل آن افزایش قیمت‌های جهانی قراضه آهن بود که عامل اصلی حمایت از افزایش صادرات نیز بود.

ترکیه در سال گذشته بزرگترین خریدار قراضه اوکراین باقی ماند و 84.9 درصد از صادرات قراضه اوکراین را به خود اختصاص داد. پس از آن رومانی و لهستان به ترتیب 6.7 و 3.5 درصد از بازار را در اختیار داشتند. قراضه آهنی اوکراین در این دوره تنها به 23000 تن رسید که 13.1 درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

انجمن صنعت قراضه اوکراین UAVtormet در اواسط ژانویه پیش‌بینی کرد که اعمال عوارض بالاتر اساساً صادرات قراضه را ممنوع می‌کند و جرقه کاهش قیمت‌های قراضه داخلی را به همراه خواهد داشت که درنتیجه صادرات، جمع‌آوری‌ها و محموله‌های داخلی را به شدت کاهش می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *