یک فعال صنعت فولاد با اشاره به اینکه کشورهای صادرکننده قراضه فولاد به دنبال افزایش قیمت این محصول هستند در حالی که واردکنندگان خواستار کاهش آن هستند، گفت: کشور ما در حال حاضر واردات قراضه چندانی ندارد، اما تغییر قیمت این محصول در جهان روی قراضه و آهن اسفنجی تأثیر بسزایی خواهد داشت.
محمدرضا هوشمند در گفتگو با فولادبان در رابطه با قیمت قراضه در بازار افزود: در کشور همیشه با کمبود قراضه دست و پنجه نرم مواجه هستیم و به دنبال آن همیشه نرخ قراضه با افزایش قیمت همراه بوده است و برخی از تولیدکنندگان شمش القایی از قراضه استفاده میکردند، اما عمده مواد اولیه کارخانههای القایی در چند سال گذشته را آهن اسفنجی تشکیل داد.
وی با اشاره به اینکه نرخ قراضه در دنیا حدود 465 دلار است، افزود: در حال حاضر حتی کشورهای صادرکننده قراضه معتقدند که نرخ جهانی قراضه بالاتر باشد، اما از طرفی با توجه به افزایش قیمت انرژی در اروپا باعث شد واردات قراضه کاهش پیدا کند و به دنبال آن بسیاری از تولیدکنندگان شمش در ترکیه و اروپا نیز از استفاده قراضه در تولید شمش استقبال نکردند تا فشاری روی نرخ قراضه بیاورند و آن را کاهشی کنند.
این فعال صنعت فولاد تصریح کرد: شرایط اقتصادی حال حاضر ترکیه و کاهش ارزش پول این کشور مزید بر علت شد تا این کشور که خود واردکننده عمده قراضه از کشورهای اروپایی و آمریکا است، این روزها به سمت واردات بیلت حرکت کند و با توجه به این روند، نرخ قراضه تحت تأثیر قرار خواهد گرفت که این مسئله نیز روی نرخ قراضه در کشور ما نیز اثربخش خواهد بود.
هوشمند گفت: چنانچه سیاستهای ساخت مسکن دولت، پروژههای عمرانی کشور کلید بخورند و همچنین شرایط مذاکرات برجام به صورت مثبت ادامه داشته باشند، بازار فولاد تحت تأثیر این تغییرات قرار خواهد گرفت و قطعا پویایی تولید، و تغییر قیمت آهن اسفنجی اتفاق می افتد