وضع فعالان اقتصادی ایرانی همانند فعالان ترک با توجه به کاهش ارزش ریال یکسان است و توسعه صادرات به نفع آنان خواهد بود اما مطمئنا سود و منافع تجار ایرانی به اندازه کشور ترکیه نخواهد بود و تجار ترک با کاهش ارزش لیر صادرات بیشتری خواهند داشت.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: کاهش ارزش پول کشورها یکی از ابزارهای افزایش توسعه صادرات و کاهش واردات است یعنی وقتی پول کشوری مثل لیر ارزان می شود، واردات کاهش و اقلام خارجی در آن کشور گران میشود و صادرات بیشتر و ارز حاصل از صادرات افزایش پیدا میکند.
بهرام شکوری درگفتگو با فولادبان با اشاره به کاهش ارزش لیر کشور ترکیه افزود: کاهش ارزش پول به طبع خوب نیست و دلیل آن وجود مشکلات ملی و اقتصادی آن کشور تلقی میشود و در حال حاضر که این اتفاق در کشور همسایه افتاد نشان از افزایش مشکلات اقتصادی آن کشور دارد.
وی ادامه داد: کاهش ارزش لیر اقدام مثبتی تلقی نمیشود اما یکی از ابزارهای افزایش توسعه صادرات و کاهش واردات است یعنی وقتی پول کشوری مثل لیر ارزان میشود، واردات کاهش و اقلام خارجی در آن کشور گرانتر خواهد شد و در قبال آن صادرات توسعه پیدا میکند.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: کاهش ارزش لیر موجب افزایش صادرات محصولات ترکیه به ایران و دیگر کشورهای منطقه خواهد شد و واردات روند کاهشی خواهد داشت کما اینکه در حال حاضر تجار بازار فولاد ترکیه به علت افت تقاضا قیمت محصولات فولادی را پایین آوردهاند اما خریداران همچنان به بازار ورود نمیکنند اما قیمت فولاد صادراتی روند رو به رشدی داشته است.
شکوری گفت: در شرایط حاضر مطمئنا صادرات ترکیه با توجه به فعالیتهای متعدد صنعتی و هاب بودن ترکیه به عنوان تولیدکننده و صادر کننده محصولات صنعتی بیشتر خواهد بود و شاید بازارهای دیگر کشورهای منطقه هم از آن خود کنند.
وی افزود: وضع فعالان اقتصادی ایرانی همانند فعالان ترک با توجه به کاهش ارزش ریال یکسان است و توسعه صادرات به نفع آنان خواهد بود اما مطمئنا سود و منافع تجار ایرانی به اندازه کشور ترکیه نخواهد بود و تجار ترک با کاهش ارزش لیر صادرات بیشتری خواهند داشت.