معاون بازرگانی گروه ملی صنعتی فولاد ایران گفت: شیوه های قیمت گذاری در بورس کالا دایما در حال تغییر است و روش ثابتی برای نرخ گذاری وجود ندارد.
محمد رضا صادقی در گفتگو با فولادبان با انتقاد از شیوه قیمت گذاری محصولات فولادی در بورس کالا افزود: تولیدکنندگان درحال حاضر شیوههای قیمت گذاری را به خود بورس سپردهاند و ابلاغ های جدید به حدی ناپخته و غیر کارشناسی است که در صورت بروز اتفاقی خارج از ابلاغیه و شیوه اجرای آن ، اغلب با پاسخ «نمیدانیم» وزارت صمت، مواجه می شویم. روش ثابتی برای نرخ گذاری وجود ندارد و هربار و هرروز ما شاهد تغییر شرایط نرخ گذاری با دستورالعمل های جدید هستیم.
این مقام مسؤل در گروه ملی صنعتی فولاد گفت: در ابتدای ابلاغ دستورالعمل عرضه و فروش تمام محصولات در بورس کالا ، سوال شد اگر عرضه کردیم و فروش نرفت چه باید کنیم، پاسخ آن «نمی دانیم» بود و پس از آن هم از وزارت صمت سوال شد که اگر عرضه کردیم و متقاضی نداشت تکلیف چیست بازهم پاسخ همیشگی “نمیدانیم” را دریافت کردیم .
صادقی در پاسخ به سوال فولادبان مبنی بر آخرین روش قیمتگذاری در بورس کالا افزود: از آخرین شیوه قیمت گذاری محصولات در بورس کالا اطلاعی نداریم، به این دلیل که هر هفته تغییر میکند و اصلا مسیر مشخصی را در این زمینه شاهد نیستیم. قیمت گذاری محصولات دیگر نه بر مبنای سیآیاس و نه فوب خلیج فارس است و تولیدکنندگانی همانند ما نمیدانند روش قیمت گذاری چگونه و بر چه اساسی است.
معاون بازرگانی گروه صنعتی ملی فولاد ایران ادامه داد: تعیین قیمت محصولات فولادی را ما به خودشان سپردهایم و هر چه ابلاغ شود همان را اجرا خواهیم کرد. در حال حاضر تمامی تولیدکنندگان ملزم به عرضه تمام محصولات فولادی تولیدی به بورس کالا شدهاند و ما نیز محصولاتمان را به بورس عرضه می کنیم.
به گفته وی، هفته گذشته گروه صنعتی فولاد ملی ۳ هزارتن تیرآهن به بورس کالا عرضه کرد اما اصلا متقاضی نداشت و اگر برای هفته آینده مجدد عرضه شود سه درصد قیمت منفی میخورد و کاهش قیمت خواهد داشت.
صادقی در پاسخ به سوال فولادبان که اگر سه هفته متوالی عرضه شود و خریداری نداشته باشد آیا قیمت ۹ درصد منفی خواهد خورد، گفت: آنقدر پاسخ وزارت صمت را شنیدهایم که ما هم باید بگوییم «نمیدانیم». چون به ما اعلام نشده و خیلی شفاف نیست. این موارد فقط به کارگزار بورس کالا سپرده می شود و معلوم نیست کارگزار چقدر بتواند برای فروش محصول اطلاع رسانی داشته باشد، محصول را چگونه معرفی کند و چه مشتریانی را برای محصول در بازار پیدا کند؛ هیچکدام مشخص نیست.
معاون بازرگانی گروه صنعتی ملی فولاد ایران تصریح کرد: بورس کالا تابلو دارد و از طریق تابلو میتوان شرکتها را معرفی کرد و به مشتریان یا متقاضیان شناساند و یا حتی از طریق اتوماسیون و نامهنگاری میتوان روشهای قیمتگذاری در بورس را بطور شفاف تعریف و تبیین کرد و از صفر تا ۱۰۰ شیوههای قیمتگذاری را توضیح دهند. فقط با شفافیت صریح و روشن بورس کالاست که امکان دارد بستری برای فروش محصولات فولادی ایجاد شود.