با توجه به برنامه ارائه شده از سوی وزارت صمت یک برنامه جدید با کمی دیماند بیشتر برای صنایع تنظیم کردیم که با وزارت نیرو هماهنگی انجام شده و در صورت مورد پذیرش قرار گرفتن این طرح، برنامه را به صنایع فولادی ابلاغ خواهیم کرد تا خود صنایع مصرف را کنترل کنند و با کاهش 30 درصد مصرف خود، قطعی گاز در واحدهای تولیدی به حداقل برسد.
مدیر کل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت با اشاره به اینکه وزارت نیرو و وزارت نفت باید برای مصرف انرژی صنایع در زمستان برنامه دقیقی داشته باشند، گفت: تلاش ما در وزارت صمت این است که هیچکدام از صنایع به خصوص صنایع فولادی از کمبود گاز در فصل زمستان دچار مشکل نشوند؛ به همین جهت برنامه جدیدی برای مصرف انرژی به وزارت نیرو پیشنهاد دادهایم.
سیفالله امیری در گفتگو با فولادبان در رابطه با سوخترسانی به صنایع فولادی افزود: همزمان با قطعی برق کارخانههای فولاد در تیر ماه، وزارت صمت به دنبال این بود تا بتواند برنامهای برای کنترل این وضعیت داشته باشد. از این رو، وزارت صمت جلسات متعددی با وزارت نیرو و وزارت نفت برگزار کرد و پیشنهاد ما به وزارتخانههای نام برده شده این بود که به جای انرژی صنایع، انرژی مصرف خانگی به مدت محدود (به عنوان مثال 2 ساعت در روز) قطع شود اما تأکید این دو وزارتخانه بر این بود که مصرفهای خانگی نباید قطع شود.
مدیر کل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت با اشاره به اینکه وزارت نیرو برنامهای سه ماهه برای اجرا به وزارت صمت ارائه کرد، افزود: صنایع فولادی در قسمت جنوبی کشور مشکل سوخت و انرژی چندانی ندارند اما مشکل اصلی در بخش شمالی کشور حس میشود که با برنامه ارائه شده از سوی وزارت نیرو هم این مشکل حل نمیشود و صنایع زیادی تعطیل خواهند شد.
امیری گفت: با توجه به برنامه ارائه شده از سوی وزارت صمت یک برنامه جدید با کمی دیماند بیشتر برای صنایع تنظیم کردیم که با وزارت نیرو هماهنگی انجام شده و در صورت مورد پذیرش قرار گرفتن این طرح، برنامه را به صنایع فولادی ابلاغ خواهیم کرد تا خود صنایع مصرف را کنترل کنند و با کاهش 30 درصد مصرف خود، قطعی گاز در واحدهای تولیدی به حداقل برسد.
وی ادامه داد: در جلساتی که وزارت صمت، وزارت نیرو، وزارت نفت و دیگر دستگاههای اجرایی کشور عضو آن هستند، برگزار شد پیگیری وضعیت سوخت کشور مورد بررسی قرار میگیرد و امیدواریم که کمبود گاز مشکلی برای صنایع به وجود نیاورد و این در حالی است که مجوز استفاده از سوخت مازوت برای صنایع صادر شده است.
مدیر کل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت تأکید کرد: اعتقاد ما در وزارتخانهها این است که در کل کشور به صورت جزیرهای عمل نکنیم زیرا نداشتن برنامه در وزارت نیرو و وزارت نفت باعث به وجود آمدن این مشکل شده است، اما در حال حاضر، باید این مشکل را به صورت جمعی ببینیم چراکه این مسئله باعث کاهش تولید آهن اسفنجی، شمش و اسلب میشود و وقتی چنین کاهشی در تولید را شاهد باشیم، قطعا صنایع پاییندستی مانند خودروسازی و مقاطع طویل نیز با کمبود مواد اولیه مواجه خواهند شد.
امیری با تأکید بر اینکه وزارت صمت در تلاش است تا مشکلی برای صنایع فولادی پیش نیاید، گفت: همه صنایع برای به ثمر نشستن هدف افزایش تولید، باید دسترسی مساوی به انرژی داشته باشند.