انجمنهای مشاوره دولتی و صنعت چین روز جمعه اعلام کردند تقاضای این کشور که بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان است، برای مواد خام فولادسازی مانند سنگآهن و زغالسنگ ککشو، در جهت برآورده کردن تعهدات اقلیمی کاهش خواهد یافت اما تقاضا برای محصولات باکیفیتتر بیشتر خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری فولادبان به نقل از رویترز، پکن متعهد شده است که انتشار دیاکسید کربن خود را قبل از سال 2030 به اوج خود برساند و تا سال 2060 به صفر برسد و در همین راستا وظیفه سختی را برای بخش فولاد که حدود 15 درصد از انتشار گازهای گلخانهای کل کشور را تشکیل میدهد، تعیین کرده است.
لی شینچوانگ، رئیس مؤسسه برنامهریزی و تحقیقات صنعت متالورژی چین، گفت که هدف آب و هوایی منجر به کاهش تقاضا برای سنگآهن، یک عنصر کلیدی فولادسازی، خواهد شد.
تولید فولاد خام در چین به مدت چهار ماه متوالی در بحبوحه اقدامات پکن برای کاهش آلایندهها و انتشار کربن کاهش یافته بود که باعث کاهش واردات سنگآهن و نصف شدن قیمت سنگآهن نسبت به رکورد در اواسط ماه مه شد.
لی در یک کنفرانس صنعتی آنلاین گفت: اتکای ما به سنگآهن وارداتی از بیش از 80 درصد در 9 ماهه اول سال 2021 به 75.7 درصد کاهش یافته است.
با این حال، لی انتظار داشت که تقاضا برای سنگآهن با عیار بالا به تدریج با تشدید محدودیتهای زیست محیطی، افزایش یابد.
کوی پیجیانگ، رئیس انجمن صنعت ککسازی چین هم گفت که مصرف زغالسنگ ککسازی در میانمدت تا بلندمدت کاهش خواهد یافت و افزود که عرضه این منبع باید «نسبتاً پایدار» باشد.
کوی افزود که این انجمن جلساتی با فعالان صنعت برای بررسی انتشار کربن و بحث در مورد دستور کار برای دستیابی به هدف آب و هوا برگزار خواهد کرد.
در همین حال، پیشبینی میشود که عرضه ضایعات فولاد، خوراک جایگزین برای سنگآهن، اما با انتشار کربن بسیار کمتر و پاککنندهتر، در سالهای آینده افزایش یابد.
لی شوبین، یکی از مقامات انجمن قراضه فولاد چین، گفت: نرخ استفاده از قراضه فولاد در چین تا سال 2025 از سطح فعلی 22 درصد به 30 درصد خواهد رسید.