انجمن آهن و فولاد چین (CISA) روز دوشنبه متعهد شد که تلاشها را برای اطمینان از عرضه سنگآهن افزایش دهد زیرا کارخانههای فولاد چین علیرغم افزایش هزینههای مواد خام و تشدید اقدامات حفاظت از محیط زیست، سودآوری بهتری را در سه فصل اول سال 2021 گزارش کردند.
به گزارش فولادبان؛ گلوبال تایمز نوشته CISA در بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد، عرضه منابع بالادستی به طور فزایندهای انحصاری شده است، در حالی که صنعت پاییندستی در چین بسیار پراکنده است؛ بنابراین، اهمیت منابع استراتژیک برای سنگآهن، زغالسنگ، زغالسنگ ککشو و فولاد قراضه دوچندان شده است.
CISA افزوده که روند تأمین ذخایر سنگآهن را از طریق ارتباطات و مبادلات بیشتر تسریع خواهد کرد. همچنین منابع عرضه سنگآهن را توسعه میدهد، مکانیسم قیمتگذاری سنگآهن را بهبود میبخشد و قوانین معاملات آتی را برای اطمینان از ثبات صنعت و زنجیره تأمین اصلاح میکند.
تولید فولاد خام چین در 9 ماه نخست 2021 با 2 درصد افزایش به 80 هزار و 589 تن رسید. CISA خاطرنشان کرد که این نرخ رشد 2.5 واحد درصد کمتر از سال 2020 بود. در همین بازه زمانی متوسط قیمت سنگآهن به 171.67 دلار در هر تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل 72.64 درصد افزایش داشت.
قیمت زغالسنگ ککشو 57.07 درصد و قیمت قراضه فولاد 36.48 درصد افزایش یافت.
فولادسازان چینی در مواجهه با هزینههای رو به رشد، اقدامات سختگیرانه حفاظت از محیط زیست و الزامات صرفهجویی در انرژی، بازدهی فعالیت خود را بالا بردند و به سودی بالغ بر 319.3 میلیارد یوان (49.97 میلیارد دلار) به دست آوردند که 123 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. به طور متوسط، حاشیه سود آنها با 2.18 درصد افزایش به 6.03 درصد رسید.
با این وجود، محدودیتهای سراسری تأثیر آشکاری بر تولید فولاد خام داشته است، به طوری که تولید فولاد در سپتامبر 21.2 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافت که پایینترین نرخ رشد در سه سال اخیر است.
سهم چین از تولید فولاد خام جهان با 2.81 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه در سال 2020، به 55.45 درصد رسیده است.
دادههای انجمن جهانی فولاد همچنین نشان میدهد که تولید فولاد خام چین با سرعت کمتری نسبت به سایر نقاط جهان در هشتماهه اول سال رشد داشته است و چین رشد سالانه 10.6 درصدی را در مقایسه با 18.1 درصدی بقیه دنیا داشته است.
پیش از این، CISA متعهد شده بود که توسعه منابع سنگآهن داخلی و معادن سنگآهن در خارج از کشور را که توسط شرکتهای چینی سرمایهگذاری شدهاند، به منظور تأمین امنیت ذخایر آهن و فولاد کشور طی چهاردهمین برنامه پنجساله 2021 تا 2025 تسریع بخشد.