واردات سنگآهن چین برای چهارمین ماه متوالی از نظر حجم کاهش یافته است.
به گزارش فولادبان و به نقل از The Australian Financial Review، آخرین دادههای تجاری نشان میدهد که دستورالعمل دولت چین برای کاهش تولید فولاد در حال اثرگذاری بر تقاضای سنگآهن است.
هرگونه تغییر ساختاری در تقاضای قوی چین برای سنگآهن خبر بدی برای غولهای معدنی است.
آخرین دادههای تجاری چین، نشان داد حجم واردات سنگآهن در ماه جولای به 88.51 میلیون تن در مقایسه با 89.41 میلیون تن در ماه قبل کاهش یافته است. بر اساس دادههای منتشرشده توسط MySteel، واردات از نظر حجم سالانه 21 درصد از رکورد 112.6 میلیون تن سال قبل کمتر شده است.
واردات سنگآهن چین از ماه مارس در حال کاهش است، اگرچه برخی از این کاهشها به دلیل محدودیت عرضه بوده است. چین 102.1 میلیون تن سنگآهن در مارس، 98.56 میلیون تن در آوریل، 89.79 میلیون تن در ماه مه و 89.41 میلیون تن در ژوئن وارد کرد.
تحلیلگران میگویند آخرین دادهها نشانه این است که سیاستهای پکن برای کاهش تولید فولاد در جهت برآوردن اهداف انتشار کربن در حال تأثیرگذاری است. تقاضای کمتر چین برای سنگآهن در شرایطی است که صادرات از استرالیا و برزیل در حال افزایش است.
به کارخانههای فولادی در منطقه شانشی چین دستور داده شده است که تولید خود را تا 50 درصد کاهش دهند تا تولید فولاد به زیر رکورد سال گذشته برسد و مقامات متعهد به اعمال شدید محدودیتها شدهاند.
کاهش تولید فولاد توسط چین بخشی از ماجرا است. واردات قراضه در حال افزایش است و استفاده از قراضه برای تولید فولاد نیز افزایش مییابد و تولید داخلی سنگآهن نیز افزایش یافته است.
چین اعلام کرده است که میخواهد تورم بیسابقه کالاها را کاهش دهد و در عین حال به دنبال جایگزینی برای وابستگی به سنگآهن استرالیا است. با این حال، تلاشهای این کشور برای مجازات اقتصادی استرالیا به علت تنشهای دیپلماتیک تاکنون هیچ نشانهای از صدمه زدن به تجارت استرالیا نشان نداده است.
در حالی که کل واردات سنگآهن چین از نظر حجم در هفتماهه اول سال 1.5 درصد کاهش یافته، قیمت آن به میزان 81.1 درصد افزایش یافت که ناشی از رشد قیمت سنگآهن است.
قیمت سنگآهن که روز دوشنبه با 172.51 دلار در هر تن معامله میشد، اکنون بسیار پایین از بالاترین سطح ماه مه (237.57 دلار) است.
چین روز دوشنبه اعلام کرد که شاخص قیمت تولیدکننده (PPI)، معیاری برای تورم ورودی کارخانهها، در ماه جولای با افزایش قیمت کالاها 9 درصد افزایش یافت.
تولید فولاد چین در نیمه اول 11.8 درصد افزایش یافت و به 563.3 میلیون تن رسید. این بدان معناست که بازار کاهش قابل توجهی را در نیمه دوم پیشبینی میکند تا اطمینان حاصل شود که تولید در کل سال 2021 از تولید سال 2020 بالاتر نرود.
در دو هفته گذشته در مورد برنامههای کاهش تولید فولاد پیامهای متفاوتی از سوی چین ارسالشده است. برخی کارخانههای فولاد تولید خود را کم کردهاند و انجمن فولاد و آهن چین (CISA) کاهش تولید را در نیمه دوم پیشبینی کرده است.